Time to do some apple sauce and pie.

Hej.

Solen strålar och det är fortfarande sommar hemma hos mig även om hösten knackar på så smått nu. Tänkte att nu när de flesta grannarna med de stora äppelträden redan plockat av sin frukt och lite överallt pratas det om skördehelg  – tänkte jag att nu är det dags även för oss.

Plockat av hälften av alla äpplen.

Tänk att vårt relativt lilla äppelträd har så mycket frukt i år. Jag är glatt överraskad måste jag säga. En hel korg fylld av äpplen när jag var klar idag. Hälften av äpplena fick vara kvar för de var lite för gröna ännu tyckte jag. Undra om de är goda? Säkert supersura som de flesta äpplen som växter i privata trädgårdar men med lite extra socker borde de funka i vilket fall som helst till mos, paj eller kompott. Tänk om jag skulle ställa mig och koka äppelmos av de som blir över efter en äppelpaj. Det om något är väl tantvarning på men men skit samma jag är ju en liten tant så lets do some äppelmos….

Har ni några bra recept på äppelmos?

Skicka gärna över dem till mig så jag för ill lite gott mos första gången.

13b13e13d

fredag

 

 

13 thoughts on “Time to do some apple sauce and pie.

Add yours

  1. Här känns det också fortfarande som sommar när solen är framme även om man märker att hösten snart är här.. vad mysigt att baka paj på sina egna äpplen 🙂

  2. Tantvarning på mig också. Kokte äppelmos för några veckor sedan 😂 Hittade ett enkelt recept på ica.se som var riltigt bra. Lycka till ❤

  3. Tycker minsann inte att du är tant, du är en ung kvinna i dina bästa år 😘Självklart så tycker jag att du ska göra äppelmos 😊

  4. Här är se så mycket höst det kan bli nu! Det blåser, de är kallt och ruggig! Jag gillar de. Ska ta fram mina boots idag och lägga in de andra. 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: