Titta framåt – inte bakåt du ramlar omkull.

Hej Hej.

Så sant att vi måste titta framåt och inte bakåt när vi gå i livet. Tittar vi bakåt kommer vi trilla omkull. Obalansen blir stor och vi kommer att ramla till slut. Livet kan bara begrundas bakåt men måste levas framåt. Varför är det då alltid så så svårt att gå framåt?

3

Visst är det roligt att titta tillbaka på gamla bilder från dåtiden och minnas men de hjälper inte personen framåt i livet. Lilla jag samma dag i september 2017 och 2018. Klänningen hänger fortfarande i garderoben och även om jag skulle välja den idag så blir det inte samma sak som när jag hade den sist. Skulle jag ta på mig skinnjackan idag så blir det en annan dag med jackan på. Ett nytt minne en ny dag i livet. Minnen och känslor kan vi och kommer alltid bära med oss i våra ryggsäckar. Vägen går framåt. Så även klockan, vi kan inte låta bli att hänga med även om vi strävar emot så mycket vi bara orkar och förmår.

3bb3ee

Förändra det du kan – och strunta i att slösa din tid  och energi på sådant som du inte kan påverka sägs vara ett bra tips. Hur vet man vad man kan eller ska kunna påverka? Försök förändra det du kan är det allra viktigaste att lära sig för att nå sina mål. Acceptera att det finns saker och människor som du aldrig kan förändra och välj istället att lägga din tid och energi på att förändra bara sådant som du verkligen kan ta kontroll över.

Din attityd måste förändras på så sätt förändrar du också din tillvaro. Vad vill du mest av allt göra? Hur vill du egentligen leva ditt liv? Stora och viktiga existentiella frågor som vi ofta väljer att blunda för. Det är enklare att låta vardagen bara puttra på och trampa runt i gamla rutiner än att börja ta kontrollen över våra egna liv. I det ögonblicket som du vågar vara ärlig mot dig själv och lyfter fram dina verkliga behov och drömmar, så kan du också förändra din tillvaro konkret.

Våga utmana oss själva och ta risker. Om vi aldrig vågar så kommer vi stanna kvar i dåtiden som redan har passerat och leva på de gamla drömmarna som redan är drömda, upplevda. Ingenting kan förändras till det bättre utan lagt kort ligger i dåtiden. Det spelar liksom ingen roll hur mycket vi ältar om och om ingen så blir den sagan lika som den alltid varit. Självklart finns det vackra sagor om oss i det förflutna som vi mer än gärna återkommer till för att återigen uppleva våra bästa och vackraste stunder. Klockan går och går och så även livet, hur gärna vi än gärna vill stanna tiden så går inte det.

Inspireras av andra som lyckats. Alla har vi förebilder eller personer som kan inspirera oss till att ta i lite extra och öka vår motivation. Prata och ta del av dem som strävar efter samma sak som du. Undvik negativa människor – de tar bara av din energi som du behöver till ditt eget liv. 

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

 

11 thoughts on “Titta framåt – inte bakåt du ramlar omkull.

Add yours

 1. Så sant!
  Vilket bra inlägg och vilka bra lärdomar. Det förflutna ligger bakom oss och det kan vi inte påverka. Framtiden blir vad vi gör den till ❤

 2. Man förändras ju från år till år och man ska inte kolla bakåt på det som har varit för det kan man inte ändra på utan man kan kolla framåt och göra det bästa =) Ha en bra onsdag =)

 3. Vill man titta bakåt är det bäst att vända sig om, inte gå!! Det bästa är att blicka framåt, men ibland är det bra att se tillbaka på vad man gjort, vad man åstadkommit och kämpat.

 4. vilket bra inlägg, helt rätt man måste verkligen lyssna till sin egen vilja för att må bra <3

 5. Vilket klokt & bra skrivet inlägg! Tänk vad svårt det kan vara att komma framåt trots att man vet att det är det bästa!

 6. Jag hänger alltid upp mig på småsaker, har så svårt att släppa vissa saker och blicka framåt…
  Detta var ett super bra inlägg, så detta kommer jag bära med mig! 🙂

 7. Vilket fint och bra inlägg, du har så rätt men det är svårt att inte titta bakåt men jag håller på och lära mig att göra det mindre. Och något jag har börjat med är att inte vara runt negativa människor 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: