Make it a September to Remember.

Hej Hej.

Kan ni tänka er att det är höst idag enligt almanackan? Hemma hos mig har vi haft sol och varmt hela dagen. Jag har suttit vid våra smultronplantor och mumsat smultron vilket är lite små skumt när skogen är full av svamp. Det är inte konstigt att man blir lite förvirrad när allting går ihop och blandas runt.

2a

Make it a September to Remember.

Snart ramlar löven av träden, vindarna blir friskare, regnet kommer piska oss i ansiktet och dagarna kommer snabbt bli kortare och kortare. Det finns många sköna fördelar med hösten också såklart. Jag älskar att hoppa ibland alla lövhögar och vara utomhus och andas den friska luften som kommer med hösten Hur som helst – make it to remember. Jag känner att jag behöver en bra september. Så nu ger jag järnet och håller tummarna att det går hela vägen.

img_3168

Visste ni att det finns flera bra hälsoskäl för älska hösten.

2c2d

Höstmörkret är bra för hälsan – Mörker ökar nämligen sömnkvaliteten betydligt. Sömnhormonet melatonin gör att kroppstemperaturen och blodtrycket att sjunker vilket gör att man sover djupare och mer ostört.

Produktiviteten ökar vid ruskväder – Vi blir mer produktiva och fokuserade när  är ruskväder. Det visar en studie gjord av studenter vid Harvard.

29

 

 

 

 

20 thoughts on “Make it a September to Remember.

Add yours

 1. Ja det är liksom lote konstigt att hösten bara kan komma sådär på en dag typ har redan sätt massa löv .. på marken

 2. Smultron är ju så himla gott och även svamp tycker jag. Mysigt att du har kunnat suttit ute, gäller att passa på nu tror jag innan hösten verkligen drar igång 🙂

 3. Det är flera år sedan som jag var ute i skogen och plockade svamp. Så härligt ju! Gott att sitta och äta smultron, jag har smultron i trädgården och det var så gott att sitta och äta. Håller med om rubriken, det vill jag med göra!

 4. Jag vet att jag verkligen behövde höst och september! Det är verkligen dags för mig att, precis som du skrev, kunna fokusera ordentligt!

 5. Ja, jag har haft sommar hela semestern men nu när jag började jobba kom hösten med regn och blåst och dalande löv. Och om det stämmer med bättre sömn, ja då är den välkommen

 6. Här har det varit typiskt höstväder idag, regnat och inte alls varit så skönt som det var bara för några dagar sedan. Men hösten har allt sin charm också. Kram

 7. nämen va spännande, detta visste jag faktiskt inte det fanns studier på, men sover alltid bättre på hösten än under tex sommaren nu när du säger det 🙂 <3

 8. Positivt med hösten, så kul att läsa för jag kan verkligen inte se nåt bra med det haha- Jag borde bo i ett varmt och soligt land året runt!!

 9. JAg älskar höstmörker lika mycket som jag älskar ljusa sommarnätter. Jag är peppad för den här hösten och tycker att värmen kan ge sig lite nu.

 10. Haha oj vad jag inte håller med om ”höstmörkret är bra för hälsan”, visst att man kanske sover bättre men det kan väl knappast väga upp för den energi man missar från solen? 😉 Men oj så min produktivitetsnivå går i taket under hösten alltså, blir alltid så sugen på att dra igång typ tusen nya projekt 🙂

 11. Låter positivt att produktionsnivån ökar under hösten. det behöver jag verkligen med allt som kommer nu under hösten. Hoppas din september blir helt underbar <3

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: