Bondens egen Marknad Södermalm.

Tja Tja.

Ni vet ju redan om att det bor en Bondunge eller Bondmora kanske man måste säga vid min ålder. Jag tycker det är så charmigt, mysigt och framför allt roligt att en marknad av karaktären av en bonde i stan är helt underbart. Tänk att få och kunna handla närproducerat på en marknad mitt på Söder.

Bondens egen Marknad Södermalm.

Bondens egen Marknad är en sammanslutning av lantbrukare och producenter där hörnstenarna är färskhet, kvalitet, närproducerat och inga mellanhänder. Alla produkter kommer från gårdar som ligger inom en radie av 25 mil från marknadsplatsen. Producenten som står på marknaden ska själv ha odlat, fött upp eller förädlat allt som säljs på marknaden. Marknaden på Katarina Bangata är Sveriges första och startade år 2000. ”

Tilda och jag gick runt ett varv på marknaden efter att vi varit och lyxat till det på event på Rituals. Om vi inte hade shoppat på oss så mycket innan hade vi köpt med oss både potatis och lök hem. Jag var så sugen på att köpa med auberginer hem men vi fick nöja oss med att strosa runt och bara andas och känna känslan av kvalitet och färskheten som lyser långa vägar.

Ser ni rödbetorna och kantarellerna? Jag ångrar mig så mycket nu när jag ser bilderna på dem. Nästa lördag får jag allt ta med mig en Dramatenkärra så jag får med mig färska råvaror hem.

img_3106img_3107img_3109img_3110

31

Bondens egen Marknad, alla lördagar till och med oktober kl. 10-15,

Katarina Bangata.

 

smile

♥ ♥ ♥

14 thoughts on “Bondens egen Marknad Södermalm.

Add yours

  1. Åh…. ingett bättre än att kunna köpa närproducerat direkt från producenten. Det är också en helt annan smak på grönsaker som har fått mogna klart helt naturligt på sin växtplats.

  2. Men åh, så härligt det ser ut. Roligt när det arrangeras sådana marknader så att man kan handla direkt från bönderna. Jag kan tänka mig att maten hade smakat extra bra med sådana råvaror.

  3. Det är verkligen hur mysigt som helst att gå på marknad tycker jag och kolla vad alla har. Kantareller är ju så goda hoppas du får med dig hem några nästa helg 🙂

Kommentera

Up ↑

%d