Make the rest of your life….

Hej.

Läser allt för ofta om hur dåligt människor i vårt fina land Sverige faktiskt mår psykiskt. Det är verkligen dags att vi står upp för alla människor i landet som är i behov av hjälp och stöd. Attityden måste ändras vi människor kan vara sjuka fysiskt men precis lika väl psykiskt. Nu måste vi alla ta oss samman och stå upp och försöka göra livet lite enklare och mjukare för oss alla. Att sträva efter att hjälpa och rädda alla med psykisk ohälsa med samma omsorg som vi räddar alla dem med sjukdomar som syns utanpå måste bli en självklarhet.

Vi måste alla sätta oss själva i förarsätet i våra egna liv för att vi ska kunna få ta del av ”The best of your life”. Lättare sagt än gjort men det sägs att det ska gå – sakta men säkert så sitter vi i förarsätet.

13a

Puss & Kram

10 thoughts on “Make the rest of your life….

Add yours

  1. Ja, det är verkligen skrämmande hur ofta man hör och läser om folk som inte mår bra. Det här är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat då jag kämpat under många år själv och nu försöker vara ett så bra stöd som möjligt för folk i min närhet som behöver lära sig att hitta sin väg för psykiskt välmående.

  2. Vad jag har tänkt på är att det har exploderat i bloggar som handlar om psykisk ohälsa. Det gör mig både glad och förtvivlad. Glad för att vi äntligen pratar om det och ledsen för att det är så många som mår dåligt ♥️♥️♥️

  3. Det har du så rätt i alla borde få hjälp oavsett om man mår dåligt fysiskt eller psykiskt. Bara tråkigt att vissa inte tar psykisk ohälsa på lika stort allvar. Det är ingen lätt resa men vi ska klara detta tillsammans. Så att man inte behöver skämmas över att ha psykisk ohälsa. 🙂

  4. Så himla bra och fint skrivet håller verkligen med dig ❤️ något lär vara extremt fel i samhället tänker ja när det är så sjukt många som mår dåligt ❤️

  5. Vackert, Kamilla. Och lite extra fint att du uppmärksammar det då det känns som att du inte lider av ångest dagligen. Det är när vi andra börjar prata och förstå som broar byggs 🖤

  6. Psykisk ohälsa har blivit ett stort samhällsproblem och tyvärr är det något som startas tidigt i livet. Redan i skolan blir vi belastade av krav. Krav att kunna, krav att lära, krav att välja, krav att prestera. Det fortsätter sedan in i arbetslivet, det finns inget andningshål längre. Folk lider av depressioner, utmattningsdepressioner, GAD och många andra problematik. En sak man inte får lära sig i skolan är att utveckla en självkänsla eller ett självförtroende, ett sätt att andas på när kraven blir för stora. Där börjar vårt samhälksproblem och det fortsätter sedan in i arbetslivet mm.

    Psykisk ohälsa är något vi måste lyfta fram, eller egentligen så är det psykisk hälsa och hur man bevarar den som ska lyftas fram ❤

  7. Du har så rätt! Tyvärr är det fortfarande så mycket stigma kring psykisk ohälsa så det är bra att fler vågar prata om sitt dåliga mående. Psykisk ohälsa kan drabba vem som helst.

  8. Jag håller med dig. Det är jätteviktigt att attityden förändras och att man faktiskt hjälper oss som mår dåligt. Och då menar jag inte bara att hjälpa och läka de som redan är sjuka, utan man måste börja förändra samhället så att folk inte blir sjuka. Det är inte svårt, för det är ganska tydligt vad det är som gör att en del av oss blir så sjuka. Sedan finns det ju så klart psykisk ohälsa som kommer oavsett vad, men så mycket ångest och depression och annat kunde avhjälpas genom att helt ändra vårt sätt att leva. <3

Kommentera

Up ↑

%d