Hälsade på Kristina och Karl-Oskar i Korpamoen.

Hej.

Mamma, Tilda och jag åkte på äventyr till Klasatorpet i Långasjö. Tydligen så ska jag enligt mamma varit där flera gånger som barn vilket jag inte har något minne av alls. Klasatorpet är ett omtyckt besöksmål i Vilhelm Mobergs utvandrarbygd.
Mest känt som inspelningsplats för filmen Utvandrarna 1968, då torpet fick vara Karl-Oskar och Kristinas hem ”Korpamoen”.

På Klasatorpet kan man uppleva äkta småländsk torparmiljö. Där torpstugan och ladugården, ordkällare och vattenkälla är i ursprungligt skick. j
Per Klase bosatte sig där 1804 och är den som har gett namn åt torpet.

Charmigt och mysigt på Korpamoen.

Det var lite charmigt att går runt på Klastorpet och titta på alla byggnader och djuren som fanns där. Mamma och jag kände igen flera saker i miljöerna även om själva huset är större i verkligheten än vad det är i filmen Utvandrarna.

9k9j9i9l9m9n

Tilda från Duvemåla.

Tilda har suttit på Kristinas gunga och gungat lika högt som hon så fötterna åkt halvvägs utanför ladan. Ända skillnaden var att När Kristina gungade var det hö under gungan vilket det inte var idag. Jag var lite sugen på att prova gunga men trodde inte den skulle hålla mig.

Nu ikväll har vi lyssnat på delar av Kristina från Duvemåla och börjat titta på Utvandrarna vilken vi får fortsätta med imorgon igen.

9o

trevlig-helg-frn-mig_57941199_511e0c189606ee2d7c3a676c

♥ ♥ ♥

 

 

 

15 thoughts on “Hälsade på Kristina och Karl-Oskar i Korpamoen.

Add yours

    1. R var med i produktionen i uppstarten av musikalen då Peter och Helene var med som huvudkaraktärer. Så första uppsättningen såg jag några ggr.Så himla bra😊

  1. Vad roligt att besöka ställen man varit mkt på när man var liten, även om man kanske inte minns det. Gillar när föräldrar berättar om när man var liten 🙂

  2. Vilken fin visit. Vad härligt att gå tillbaka i tiden. Älskar Kristina från Duvemåla. Detta måste jag besöka någongång. Stor kram!

  3. Men så mysigt, där har jag aldrig varit…älskar när jag får läsa om olika svenska platser här bland alla bloggare, så kan jag samla på mig ställen jag vill besöka.

  4. Och direkt fick jag duvemåla hage på hjärnan. ”Sedan han lämnat Korpamoen, tar han stigen mot Bökevara”. Den hag jag sjungit för gamlingarna på jobbet flera gånger. Det ser ut som ett ställe jag skulle gilla. Jag kanske kan åka dit nästa sommar. 🙂

Kommentera

Up ↑

%d