Tjurkalvar och mina rötter.

Hej Hopp.

Sitter just nu i nästan världens skönaste fåtölj med datorn i knäet och har fixat med dagens alla bilder och är om sanningen ska fram ganska trött. Vi har verkligen hållit igång idag jag och Tilda. Innan vi åkte hem till Huvudhult och mor och far gick vi ett varv på stan här i Växjö. Jag fixade fredagspresenten och vi shoppade på Rituals. Blev medlemmar och kom hem med flera riktigt fina gåvor. Så glada och nöjda brudar var vi när vi gick bort till bilen och åkte ut på landet landet.

Sötaste tjurkalvarna jag sett.

Att kor är söta vet nog de flesta om och att tjurar kan vara lite läskiga och argsinta. Glöm det säger jag. Hemma hos mamma och pappa finns de allra sötaste tjurkalvarna som jag någonsin sett. Vet inte hur jag ska kunna förklara men dessa tre sötnosar var sådär söta att jag nästan skulle vilja ta tag i hornen och bara gosa med deras söta ansikten. Lockiga och lite lurviga nästan som en gosiga nallar.

9h9f9e9g

En promis längs vägen.

I Huvudhult är världen inte stor men visa saker hör liksom till såsom att kolla in alla djur som är på bete runt omkring. Gå längs grusvägen mellan husen. Gärna klättra på stenmurarna. Fota alla vackra blommor som växter på ängarna.

9d9a

Fick med mig mina rötter hem.

En sak som jag verkligen är både stolt och mycket glad över är att jag fått med mig mina rötter hem. I Huvudhult där mina föräldrar nu bor är min mamma uppvuxen som ända barnet. Huset som de byggde nytt från grunden förutom på plattan vilket innebär att deras hus har samma mått som huset mamma växte upp i. Huset byggdes på 1800 talet. Min morfar är uppvuxen där och jag minns inte om även min morfars far är uppvuxen i Huvudhult eller inte.

Hur som helst släkten planterade höstflox längs ens husväggen som idag är en enorm busken. Rätt häftigt att den plantan är från 1800 talet eller hur! Nu har jag med mig en rova från den busken som ska få ta plats hemma hos oss. Måste erkänna att det är lite mäktigt att ta med mig mina rötter hem till Stockholm.

9b9c

♥ Kram ♥

 

 

7 thoughts on “Tjurkalvar och mina rötter.

Add yours

  1. Men vilka söta! Men jag tycker typ alla djurungar är himla söta alltså 🤗 Va fint att de bor i huset där ni har rötter & blommorna på plantan från 1800 galet var ju galet fina!

  2. Älskar verkligen rubriken i det här inlägget. Blev så nyfiken på att läsa. Och vilken fin historia! Vad härligt att du får med dig en bit hem till Stockholm 🖤

  3. ja men visst är d så himla söta. skrev en bild på instagram idag det är så sommrigt med kossor liksom
    har ja dej på insta? interiorbyweberskold heter ja där kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: