Polkagris testning i Gränna.

Halloj.

Nu har vi landat på vårt hotell i Växjö där vi bor under två nätter på denna gången vi är nere i Småland. På vägen ner stannade vi till i Gränna och kikade på polkagristillverkningen.

Polkagris testning i Gränna.

Alltså Gränna är hur charmigt som helst. Hela långa gatan genom stan bjuder på polkagrisbutiker där de kokar och skapar polkagrisar. Bästa av allt är ju att man få provsmaka de varma nya polkagrisarna. Man får även smaka på alla smaker innan så man lättare kan bestämma vilka smaker som man ska köpa med sig hem. Vi kom båda fram till att de med lite surare smak var godast. De sura påminner lite om sura bumlingar som finns där man köper smågodis.

8a8b8c8f8g8h8k8l

Sockerfria polkagrisar är som laxeringsmedel?

Denna skylten som vi såg inne i en av alla Polkabutiker som vi gick in i väckte intresse och tankar hos mig. Jag hade ingen aning om att sockerfria och sockerfrittgodis överlag ska innehålla detta ämne.

Tänker att om man nu blir trög i magen så kanske det funkar med att mumsa i sig en bit av den sockerfria polkagrisen som vi köpte med hem bara för att.

8p

Så glad och lycklig över alla våra polkagrisar.

Tänk vad lite socker kan göra en lite gladare. Några smaker var riktigt goda WilleDutt och Hallon lakrits var favoriterna hos mig. Jag får väl se om de kan ta över tronen i min polkagris topp efter Viol som jag haft högst i många år.

8m8n8q

180096_1867987828194_5307623_n

 

16 thoughts on “Polkagris testning i Gränna.

Add yours

 1. Älskar alla små butiker, gränder och stänger som finns i Gränna. Har bara varit där en gång, och då var jag bara 8-9 år, men jag glömmer aldrig det stället. Något som jag verkligen vill besöka med barnen snart igen!

 2. Så avis på er som har varit på Gränna och provsmakat polkagrisar, låter gott med lite surt. Jag älskar surt godis så tror det hade blivit mina favoriter också 🙂

 3. åh det är verkligen super fint i Gränna har varit där för många år sedan dom har goda polka grisar

 4. Polkagrisar är ju så gott. Jag gillar den saltlakrits som är polkagris. Så mysigt med alla små och fina polkagrisbutiker. Så roligt att man fick smaka nygjorda polkagrisar som fortfarande är varma 🙂

 5. Men så himmla härligt! Dit måste man ju åka!
  Ser så fruktansvärt härligt ut på bilderna!
  Hoppas ni har en super resa!

 6. Jag älskar verkligen Grännas polkagrisar. Fast jag vill ha den klassiska varianten om jag ska äta. Skulle gärna testa att göra polkagrisar någon gång.

 7. Tycker det är så himla fint och mysigt där! Hade så svårt att bestämma mig när vi handlade där haha! Där va ju såå mycket

 8. Ohh så underbart förstår att det var en toppendag där, har alltid velat åka dit, så det ska det bli så minsann ser jag ju nu

 9. Men åh så gott och mysigt ni har haft det!!😃 Det var evigheter sen jag var i Gränna, och nu när du skrev om att smaka varma nykokta polkagrisar blev jag sugen på att åka dit igen😊 Kanske skulle man köpa med sig en sockerfri också, ifall man behöver få fart på magen nån gång😆

 10. yes sugar makes you happy- det är helt sant det.
  Så mysigt det ser ut att vara där och vad kul att både handla och kunna provsmaka – många som är mumsiga förstår jag.
  jag var nog där som liten, men inte i mitt vuxna liv. kanske dags för ett besök dit.
  kram

 11. Jag älskar Gränna! Stannar alltid där och picknickar där när vi åker upp till Stockholm! Eller nåt annat i närheten. Går alltid in i en butik som ligger precis nedanför parkeringen (i nerförsbacken) och köper Majsknäcke =)

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: