Spjälka upp ett lutande äppelträd

Hej.

Regnar det hos er också? Man blir ju deprimerad av vädret denna sommaren helt klart. Idag har jag gett mig på problemet med vårt äppelträd son växer snett och faller liksom över häcken på framsidan. Jag har googlat och försöker klura ut hur jag ska få trädet att växa rakt upp igen. Hur gör man som bäst för att spjälka upp trädet? Jag har googlat och tänkte att vi kunde använda spännband och en tung sten som tyngd. Första stenen som jag fraktade runt huset var för lätt. Därefter kom Hulken fram i  mig.

Hulken  – det är jag det.

Vi har en helt perfekt sten som också skulle kunna göra sig bra på framsidan hos oss. Men hur i all sin dar får jag runt den till framsidan? Plan A var att dra den i ett av laga biltäckena vilket funkade perfekt med första stenbumlingen. Okej Hulken fick upp sten på täcken men därefter var det tvärkört att dra eller knuffa den till framsidan. Frågan som återstår är om skottkärran orkar och håller för stenen som är tung som attan. Man blir helt enkelt så stark som man måste som Emil i Lönneberga sa när han i snöstorm fick gräva loss släden med en sjuk Alfred på.

Såklart kom ju regnet och vi eller jag valde att avbryta. Nu öser regnet ner och det är väl kanske tur för min rygg. Imorgon ska jag gå på stenen igen med Willes hjälp för han kom med flera bra tips och är betydligt mycket starkare än vad jag är. Skam den som ger sig eller vad säger man? Imorgon blir det nya tag – då jag förvandlas till grön….

img_2239img_2242img_2237img_2248

Äsch vi bestämde just nu att vi tar och gör en bakdag istället. Så nu blir mot ICA och handla ingredienser för ikväll blir det bullfest.

27

♥ ♥ ♥

 

 

 

14 thoughts on “Spjälka upp ett lutande äppelträd

Add yours

 1. Akta din rygg så det inte blir något och du får ont.. Härligt att det blev bullfest 😊.. Måste baka jag med snart och baka så vi har i frysen 😊

 2. ”Sommaren är kort. Det mesta regnar bort”. Det stämmer in denna sommar tyvärr. Önskar mig lite fler soldagar då det r lagom varmt ute.

 3. Ja det regnar tyvärr här också, supertråkigt! Oj så stor sten jag förstår att den är krånglig att flytta men hoppas ni hittar ett sätt tillslut och att skottkärran funkar till de och håller 🤗

 4. Starka Kamilla.
  Ja, visst gör vädret oss deppiga, vet inte hur jag ska få upp orken med allt det gråa 😒 Jag har gett upp på att det ska bli sommar, känns som man springer ut vid minsta sol 😉

 5. va rädd om ryggen men ja vet ju hur det är man vill ha fram den nu genast om inte innan ha ha . det gick inte o dra på täcket det va det ja tänkte på .
  hoppas det löser sej .
  ja inget regn men bara mörkt o rått men varmt ändå idag runt 22 vi får väl se i morg å vi ska ut lite

 6. Tänk alltid på att böja knäna och håll ryggen rak när du ska lyfta tyngre saker
  Annars kommer slitaget på ryggen visa sig snart

  Jag älskar när de verkligen öser ner med regn och himlen är svart men varmt ute iaf haha

 7. här har vädret inte varit det bästa tyvärr vad mysigt att det blev en bakdag istället 🙂

 8. Nix här regnar det inte här är det hur varmt som helat att jag knappt pallar men det e gött o gå i shorts o så 🙂

 9. Jäklar vilket slit!!! Älskar att se allt jobb du gör i trädgården. Vädret förändras så snabbt denna sommaren. Schizofrent som attans

 10. jösses det var en stor sten, nog ser du ut som en riktig wonder women med den stenen, gud vad tung den måste ha varit asså ❤

 11. Idag är du Hulken minsann och bra impad av din envishet, samt drygt då det är sådär tungt, men skam den som ger sig och snygg är du

 12. Bullfest lät riktigt trevligt måste jag säga. Hoppas att det ordnar sig med stenen och att ni lyckas flytta den. Att det regnar någon dag här och där har hittills inte gjort mig något. Jag uppskattar verkligen regnet efter förra sommaren. Däremot vill jag såklart inte att hela sommaren ska regna bort.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: