Sista dagen på Gotland.

Hej alla fina.

Nu hemma igen efter en ganska galen natt måste jag säga. Att åka nattfärjan hem 01:10 var både första och sista gången för oss. Det gick hur bra som helst att vara vakna och slå ihjäl de sista timmarna. Svårast var att komma hem vi 05:30 och först då gå och sova. Tro det eller ej jag kom i säng runt 06 och vaknade av att det ringde på dörren runt 10. Så idag kommer det allt bli en konstig dag tror jag nog. Hur som helst – Sista dagen på Gotland.

Almedalsveckan.

Att Almedalsveckan pågår för fullt i Visby går inte att komma undan. Efter många många besök på Gotland har jag aldrig aktivt besökt Almedalen. Igår var det dags för mig. Vi gick ner till Almedalen och gick runt bland alla organisationer och tält för att lyssna och ta del av de tal som vi tyckte var intressanta.

Dagens tal i Almedalen höll Centern och Annie Löf i. Vi hade turen eller vad man nu säger att kunna se delar av genrepet. Vilket gjorde att vi tänkte att vi minsann skulle se det stora talet. Det var speciellt måste jag säga. Speciella vakter och poliser överallt. Stundtals kände jag mig lite dum när en civilpolis stod precis bredvid mig eller så hade jag bästa turen om någon skulle kommit och tagit just mig. Nu kan vi checka av även den grejen på vår lista i livet.

img_1976

img_2003

Minnen och viktiga organisationer som tog jag med mig vidare var. Först 1864 började vägen till jämställdheten mellan kvinnor och män fick vi lära oss hos Sveriges Riksdag. Röda Korset som förmedlade viktigt information om ett krisläge uppstår. Vid din sida var den frivillig organisation som tog mig och T mest. Vilken smart kamp att arbeta och värna om Sveriges pensionärer och gamla som är hemlösa i Stockholm. In här och läs mer om dem om även ni blir nyfikna.

img_1972img_1974img_1973

Dagligen syns hur äldre hemlösa saknar de som är mest grundläggande. Mat, husrum, varma kläder organisationen Vid din Sida arbetar för dem. Organisationen är en opolitisk ideell förening som hjälper äldre hemlösa i Stockholm.

3img_2010

Ilse Jacobsen och Kust.

Två butiker på Adelsgatan som jag måste besöka varje gång jag är på Ön är Ilse Jacobsen och Kustnära. Ilse för att jag är såld på hennes gummistövlar och har två par av dem. Det finns inga skönare stövlar. De är lite större både på  bredden i stöveln och att de är lite vidare vilket gör att jag som har hög vrist kan använda dem utan problem.  Ett par kortare svarta kanske jag skulle önska mig nästa gång. Så himla fina. Det är i denna butiken som jag köpte mina finaste bästa flipp flopp.

img_1981-1img_1983-1

Kustnära är en dröm för den inredningstokiga kaffe nörden.

Jag bara älskar snygga inredningsbutiker som även har en café del och kanske även servera lite mat där man kan sitta och avnjuta ett glas bubbel. Ni kan vet att jag har en sådan dröm att genomföra någon gång i livet. Det är faktiskt lite från Kustnära min tanke om konceptet kom till. Me Like är det verkligen på denna lilla pärla.

img_1993-1img_1989-1img_1991-1img_1986-1

Middag på Pinchos.

Pinchos är ju alltid Pinchos men en sak som är säkert är att Pinchos ska man äta på Alströmergatan i Stockholm. Där är maten bäst, personalen trevligast. miljön renast och frächast och framför allt så sitter Pinchos känslan i väggarna. På Gotland i Visby fanns inte alls den riktiga Pinchos feelingen tyvärr.

img_1996-1img_1994-1

Sista besöket på Glassmagasinet.

Precis som alltid säger vi både hej och hejdå till Gotland på Glassmagasinet. Så har det alltid varit och både kommer och ska vara. Igår var glassen mycket godare. Vi satt kvar länge länge för att kunna ladda upp våra telefoner innan vi drog på oss våra regnponchos för under tiden som vi mumsat glass hade regnet kommit. Vilken tur med vädret vi hade igår även om det var mycket kallare igår och blåste ordentligt.

img_2005img_2008

Tack och Hej.

Tack och hejdå till finaste bästa Gotland för denna gången. Jisses vad jag tycker om dig. Vi ses snart igen och då ska vi pricka av de sakerna på vår lista som vi inte hann med denna gången. Tack till allra finaste dottern för alla skratt, bus, mys och framför allt för att du är du och min dotter. Fasiken vad jag älskar dig underbara unge ♥♥♥.

img_1980-1img_2016

kram

 

 

 

29 thoughts on “Sista dagen på Gotland.

Add yours

 1. Tack så mycket för alla tips du har gett! Kommer skriva upp några av dom då jag verkligen vill resa till Gotland

 2. Lite avis, ni verkar ha haft det fantastiskt. Besöka Almedalen skulle jag med vilja göra någon gång.
  Vid din sida är en favorit hos mig, de gör så mycket gott.
  Älskar Pinchos men tråkigt med stämningen.

 3. Jag har aldrig besökt Almedalen och alltid känt att jag inte har ett behov av det heller, trott att det mesta är om politik vilket är något jag inte alls är intresserad av. Men, det känns som det är så mycket annat runtomkring också, hade vart kul att besöka nån gång känner jag nu.

  1. Gud vad härligt ni verkar haft de ! Är lite avis faktiskt ;D ! Men skönt att komma hem förstår jag :)?

 4. Sånna där stövlar skulle jag satsa på. Jag som är så bred över vaderna, så kanske dessa stövlar skulle vara bra för mig.

 5. Vilka fina tips du ger =) tyvärr ska jag inte till Gotland men ska tänka på dom när jag ska dit / om jag ska dit

 6. Så mycket som ni hann med i går innan ni åkte hem. Jag kan tänka mig att det kändes konstigt och lägga sig vid 6. Jag skulle nog känna mig jetlag hela dagen 🙈

 7. åhh vilken underbar resa ni fått, och så mycket minnen ni tar med er hem ❤ och så kul det varit att följa eran gotlandsresa här på bloggen, med alla tips ❤

 8. Jag har inte varit på Gotland sedan barnsben. Vill verkligen åka tillbaks. Det är så vackert där och de har så mycket att erbjuda

 9. Efter dessa bilder längtar jag tills vi åker till Gotland, nu är det inte många veckor kvar! Oj så lite sömn ni fick när ni väl var hemma, alltid jobbigt att bli väckt tycker jag. Vi ska ta färjan som går 05 ungefär på morgonen så väckarklockan ringer redan vid 02 när vi ska dit 🙂

 10. Ja du…… Hur ska vår framtid se ut. Förtroendet för valet visar ju……

 11. Va häftigt att ja varit där och lyssnat på alla live

  De e fruktansvärt att se alla hemlösa. Alla äldre människor som skulle ha myst i sängen och bara funderat på om de ska sola eller shoppa. Ist så måste de leta efter mat kläder mediciner osv osv.
  Tycker de e riktigt hemskt alltså och hade jag kunnat jade jag tagit hem alla till mig men de går såklart inte

 12. Efter dina dagar och fina bilder av Gotland så är jag riktigt sugen på att åka dit. Fantastisk dag ni haft, pinchos är mums. 🙂

 13. Vilket härligt avslut på veckan.
  Vid din sida är verkligen en fin organisation och Jeanette som var med och startade den är en härlig människa som verkligen brinner för detta.

 14. Så glad över alla dina tips från gotland! Nästa sommar ska jag försöka få in en trip dit med familjen! Glassmagasinet verkar ju toppen också!

 15. Jag skulle gärna besöka almedalsveckan. Första gången vi var på Gotland så var det under almedalsveckan. Men då hörde vi inga tal. Jag har aldrig ätit på Pinchos men blir allt sugen!

 16. Vilken fantastisk vecka du haft. Jag tänkte på det med Almedalsgrejen. Var det svårt att få biljetter för att komma dit och hem?

 17. Jag har faktiskt aldrig varit på Almedalsveckan men kan tänka mig att det var en upplevelse😊så god den glassen såg ut😍hoppas du får sova ut inatt

 18. ja på den veckan har ja inte blivit . åh det där porslinet vill ja ha <3 o stövlar så fina du hade väl oå lite stövel mani hi hi
  hörde det varit problem i alla båtarna från gotland i ag i massa blåst så flera färger inte gått skönt ni e hemma nu då

 19. Vilken underbar resa ni haft. Att vara med på Almedalen måste ju ha varit en upplevelse, samhällstokiga jag hade älskat det. Tack för all info du tog med, ska in och kika sedan, när inte klockan är 01.30 😉😂

 20. Har alltid velat besöka almedalsveckan. Vi hade tvn på då jag jobbade, och visst kikade man lite då tid fanns. Vid din sida gör ett kanonjobb. Följer det, och även Nettan som står bakom.

 21. Så härligt att få läsa om din resa! Intressant om Almedalen att det inte endast handlar om politik, utan även om andra viktiga organisationer som jag personligen önskar inte ens skulle behövas i ett välfärdssamhälle.
  Gummistövlarna vore verkligen något för mina fötter😊

 22. Så himla typsikt att du vart väckt då, men det felar väl aldrig, vet då vår tös var bebis var bebis antingen väcktes man av ljus utanför eller Bellman skällde till, eller ja ringde på dörren eller telefonen. Ja just ja almedalsveckan och allt sådant. Tänker genast på den där serien jag kikade på på Politikern hette den tror jag. Så mycket fint butiken hade och mums med mjukglass

 23. va bra det är när dom åker ut och delar med sig av sån information och jag älskar också att va på såna små mysiga caféer

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: