Pärlor från en underbar dag på Ön.

Foto: Copyright. All rights reserved.

Hej Hej.

Kan ni tänka er att det inte regnade på Gotland fast alla väder appar pratade om att det skulle regna. Måste erkänna att jag blev förvånad men framför allt tacksam för att vi fick ännu en underbar sommardag på Ön. Men men vi samlade på oss pärlor även idag som vi tar med oss hem till Stockholm igen men mest får de stanna kvar i våra minnen.

Blå Lagunen.

Gotland har flera gamla kalkbrott som numera vattenfyllda, bland annat Blå lagunen. Det finns nog inte många Gotlands besökare som inte känner till eller besökt Blå Lagunen. Sommartid är det gamla stenbrottet en mycket populär badplats. Helt magnifikt vackert.

img_1927-13a3b3c3d

Bästeträsk.

Bästeträsk  på andra sidan stora vägen där man kör ner till Blå Lagunen ligger insjön. Bästeträsk är ett av Gotlands största naturreservat. Det finns planer finns även på att sjön med omnejd ska bli nationalpark har jag hört. Insjön är en pärla i mina ögon så himla underbar plats. Det är bara det att det gör så förbaskat ont att gå på alla stenar innan man kommer ut förbi dem i sjön. Om ni läst inlägget om stenen så var det här som jag hittade min nya fina sten.

3ee3ff3gg3hhimg_1939

Åminne finns och kommer alltid finnas i våra hjärtan.

Det finns en plats som ligger både mig och Tilda och jag kan nog även prata för killarna att Åminne är en sådan plats för oss. Flera år har vi hyrt stuga där och tillbringat veckor på Åminne. Ifjol bodde vi inte på Åminne och inte i år heller men självklart var vi på besök även i år. Vi hängde i lekparken och gungade i kompisgungan precis som vi alltid gör. Kikade på de stugor som vi brukade bo i, var på stranden, gick över bron, hängde vid poolen på badrestaurangen.Helt enkelt allt som man brukade göra fast på en eftermiddag.

F5B90E95-EF4A-4B07-A887-625C75C672E2

3å13å23å33å4IMG_0434

Raukarna vid Bogeklinten.

Raukar är en annan sak som är förknippat med Gotland. Bogeklinten är det ställe som vi ofta besökt och ska göra varje gång vi är i krokarna om T får bestämma. Idag fick hon det och vi stannade till så hon fick klättra på dem. Underbar utflykt ställen!

3r13r23r33r4

Kram Kram

 

 

 

37 thoughts on “Pärlor från en underbar dag på Ön.

Add yours

 1. Vilka bilder. Och de blåa vattnet ser fantastiskt ut 🙏 låter som ni har de bra 💓

 2. Vad roligt det är att få vara med på er resa!! Det är verkligen ett paradis. Alltså att du kan stå på händer!!!! Jag vågar inte försöka ens….

 3. Det är Så otroligt vackert där! Älskar stället! Känns som man inte är i Sverige haha!
  Otroligt vackra bilder, tur ni har bra väder! Här suger vädret haha!

  Men hoppas ni får bra väder så länge ni är där <333

 4. Vilka härliga bilder!
  Jag gillar dina naglar väldigt mycket 😉

 5. Wow ser helt fantastiskt ut, skönt att få komma iväg och bara njuta. Blå lagunen har jag velat åka till själv.

 6. Jag hade gärna besökt Blå Lagunen och badat, det ser ju underbart ut. Jag minns när jag var på Malta och vi tåg en båt ut till ett ställe de hade döpt till samma sak – Blue Lagoon – så himla vackert vatten!

 7. Det vattnet så underbart ut, skulle vilja bada där. Vad skönt att ni slapp regn och kunde njuta av en härligt dag. ❤️

 8. Vilken tur ni hade med vädret! Det är ju så tråkigt när det regnar när man är på semester! Vilka magiska platser ni besökt!

 9. Men alltså wow, den blå lagunen såg ju helt fantastisk ut!! Vad fint ni verkar ha det på resan! Roligt att följa er!!

 10. Ni ser ut att haft en riktigt mysig dag, fina bilder. Skönt att ni fick sån tur med vädret dessutom.

 11. Ohh förstår att ni vill åka dit det är ju så fint där efter vad du visar, och såklart vill man besöka ett ställe som man har varmt om hjärtat

 12. Tack för så mycket fina tips, gotland är verkligen en underbar ö, vill tillbaka och då vill jag åka till de ställen du tipsar om ❤

 13. Så kul att få hänga med på resan och det ser alldeles underbart ut ! Har faktiskt aldrig varit på Gotland ! Men skulle vilja åka 🙂

 14. Åh, det ser verkligen alldeles ljuvligt ut. Jag har aldrig varit på Gotland, men det åker definitivt upp på min bucketlist att göra ett besök där!

 15. Härliga bilder!
  Blå Lagunen ser helt underbar ut, där hade jag gärna badat.
  Tack för att du visar oss dina pärlor från Gotland

 16. Det är så roligt att få vara med och uppleva eran resan genom din blogg. Ni verkar ha det hur härligt som helst 🙂 så fint vatten det är, ser lite ut som att ni är utomlands 🙂

 17. Så kommer du med ännu fler härliga pärlor, jag som knappt lyckats smälta den stenugnsbageriet som jag blev så kär i. Har till och med skrivit ner det i anteckningarna på min telefon och nu är jag sugen på att googla boende redan till den här sommaren, men det får bli till nästa år!

 18. Låter som och ser väldigt mysigt ut! Blå lagunen har jag besökt och det var hur fint som helst. Skulle önska att få åka till Gotland snart igen! 😀

 19. Vad härligt det där vattnet såg ut 😊 någon gång måste jag ta mig till Gotland 😊..
  härliga bilder 😊 tycker du och dottra är så lika 😊

 20. Jag älskar att läsa om er Gotlandsresa och se alla bilderna…längtar dit speciellt till blå lagunen..❤️

 21. Så fint det är och vilket härligt väder ni har. Här är det rena hösten, blåser och riktigt kyligt.

 22. wow asså så fint det är där nere , tänk hur mycket fantastiska ställen det finns att besöka bara här i Sverige <3

 23. Jättefina bilder. Ingen av dessa ställen kände jag igen från vårt besök på Gotland. Ska fösöka komma ihåg dem om vi åker någon mer gång.

 24. Gud så vackert det är där vid vattnet som heter blå lagun det ser ut som att kunna vara från Grekland eller Italien 😍

 25. Alltså åh. kan det vara slutet på juli nu så jag också får åka till Gotland. Får världens Gotlandsabstinens! Jag älskar den här underbara ön. Härliga dagar ni haft och jag blev imponerad av att du kan stå på händer Det vill jag med kunna!

 26. Wow så fina bilder. Säger det igen. Jag skulle så gärna vilja besöka Gotland. Låter som ni har de kanon bra. 🙂

 27. Bilderna är verkligen helt underbara!!😊 Det riktigt syns hur härligt ni har det! Kul att läsa också eftersom man får tips om sånt som man kan se om man åker dit igen. Vissa saker som raukarna såg vi för några år sen, men t ex kalkstensbrottet man kan bada i hade vi ingen aning om. Frågan är hur det skulle funka att åka med husbilen till Gotland. Vi gillar ju bäst att frilandscampa istället för att klämma in oss på överfulla campingplatser.

Kommentera

Up ↑

%d