Sänk volymen!

Tjo Tjohej.

Är du också precis som jag en person som ofta låter känslorna ta överhand? Eller låter och låter känslorna bara tar över utan att man varken kan eller vill ha det så. Idag när livet kändes lite si så där hittade jag en övning med det käcka namnet ”Sänk volymen” som jag testade på. Just idag önskade jag mig så mycket att jag kunde haft ett lugnare sätt att både vara på och tänka. Hua hua men idag kände jag mig verkligen låg på precis alla plan.

img_1408

* Om man känner sig arg, ledsen eller upprörd ska du stanna upp och beskriva för dig själv känslan som du känner och  hur du upplever den i kroppen just nu.

* Gradera känslan med en siffra mellan ett och åtta. Ett står för en känsla som kanppt märks och en åtta är max vad man kan känna.

* Sammanfatta känslan genom att säga t.ex  ” Jag känner mig värdelös idag och det känns som en???. Lägg märke till att känsla försvagas i samma stund som du ger den en siffra.

img_1416

Övningen  kommer efter några gånger vara ett bra redskap när du är uppslukad av starka och jobbiga känslor. Att sänka volymen på alla kanaler som vi har blir känslan mildare och enklare att hantera för gemene man. Just idag hade jag behövt sänkt min volym flera grader men det gjorde jag inte förrän nu på kvällen.

Vilken tur för mig att jag plockade så vackra buketter av våra egna blommor till skolavslutningen imorgon. Underbara vackra naturen runt hörnet.

img_1412img_1413

Puss & Kram

hjärta1

 

25 thoughts on “Sänk volymen!

Add yours

 1. Tusen tack för tips! Jag har stora problem med känslohantering där en stor del av det ligger i min ADHD, alla mina känslor blir förstorade så verkligrn tack för tips 😊

 2. Men vilken superbra övning. Tack snälla Kamilla för tipset. Hur bra som helst ju och nästa gång jag har starka känslor kring något ska jag återgå till det här inlägget!

 3. vilken bra övning det här ska jag prova jag låter lätt mina känslor ta över hand 🙂

 4. Jag brukar alltid låta känslorna ta över. Eller aa dom gör det själv. Vissa gånger är det super jobbigt för båda mig och mina närstående. :/
  Men ska kicka där. Super bra tips!!

  Fina blommor

 5. Dom buketterna var verkligen fina. Vilken bra övning, jag är verkligen känslosam så det här var ett väldigt bra redskap. Tack så jättemycket för tipsen med yes diskmedel i vattenpölar det ska jag testa hemma och på jobbet 😃

 6. Jag är en väldigt känslig person, dom här övningarna kommer hjälpa mig så mycket! Tack

 7. Åh den övningen låter jättebra tänker jag. Det är ju så att vi, till viss del, kan styra hur mycket vi känner kring vissa saker åtminstone till en viss del.

 8. Min frågeställning till det här blir; Finns det en enda människa i världen som INTE låter känslorna ta över ibland? Jag tror att det är nyttigt och behövs, man måste få ventilera. Men övningen verkar verkligen supersmart, tror dock inte att det fungerar på min ADHD-gen 🖤

 9. Jag är verkligen en sådan som låter känslorna ta över, lite väl mycket ibland kanske. Detta låter super, tack för tipset.

 10. Men wow! Detta var verkligen ett inlägg som jag behövde läsa idag och just precis nu så det tackar jag för! detta är något jag ska öva på, tack så jätte mycket för dina tips och till ett fantastiskt inlägg KRAM❤️

 11. Jag vet verkligen vad du menar, det är inte lätt att hantera alla känslor ibland! Jag har alltid mina känslor utanpå kroppen och det är så svårt ibland att styra dom. Perfekt att du skriver om detta för då slipper jag känna mig så ensam 🙂

 12. Det är samma sätt och tänk som jag tänker jag färglägger dagarna istället, vart är piss och röd är toppen däremellan kommer range, gul, ljusgrul, ljusgrå grå, och svart typ =D

 13. Ska ta och testa detta nästa gång jag känner mig upprörd. Tack så mycket för detta!

 14. Grymt bra tips! Det skulle man behöva ibland. Vilka fina blommor, vi plockade också egna blommor från Gråen till min systerson. Hoppas dom håller till ikväll 😊💓

 15. Vilken otroligt bra övning, aldrig tänkte på det så tidigare i termer av hur siffror faktiskt kan sänka volymen av det jobbiga. TACK för ett väldigt själsigt fint tips.

 16. Det låter som en jättebra övning att ta till när man känner att känslorna är ohanterbara och kaotiska. Det låter lite som en kombination av mindfulness och KBT. 🙂

 17. vilka bra tips, tack för att du delar med dig , som vanligt känner jag igen mig så i det du skrver <3 kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: