Tillbaka till Falun igen.

Halloj.

Igår var jag tillbaka i Falun igen. Det var senast 2010 som jag var där och då var det ofta under 3,5 år när jag utbildade mig till lärare. Så när det blev klart att Tilda skulle upp till Falun och tävla var jag inte sen att boka hotell för med till Falun skulle jag förstås, bara för att såklart. Förutom att heja på Tullinge så hade r och jag en bra dag. Vill ni hänga med på vad vi hittade på?

Tillbaka till Falun igen.

Bergmästaren där jag bodde varannan gång med Scandic uppe vid Högskolan, denna gången blev det Bergmästaren igen på grund av läget. Hotellet var precis som förr, fina stora rum, god eftermiddagsfika, serverad middag och smarrig frukost. Minns att när vi bodde här  under pluggtiden blev det många Kaffe Karlsson vilken Agneta i klassen introducerade för några av oss. Så det fanns inget att klaga på denna gången heller.

img_0720img_0712img_0714img_0744

Sprang runt på stan.

Jag glömde en sak hemma så medan R kikade på formel 1 sprang jag ber på centrum och fixade det jag glömt hemma. Kyrkan var lika mäktig nu som förr. Den står där och höjer sig över staden på något sätt. Lite som den vakar över Falun borna.

img_0716img_0715

Köpte bullar från Falu Bröd.

Smet in på Falu bröd Patesserie och köpte med varsin bulle hem till hotellet. Bulle med smak av lakrits och citron lät för spännande för att inte testa. Mitt omdöme var helt okej men kändes inte som en bulle ska smaka.

img_0718img_0722

Lunch på Sibyllan.

Jag som egentligen inte gillar mat som denna var lite tvungen att önska lunch från Sibyllan för det var ofta där som jag köpte mat innan tåget gick hem till Stockholm igen. Allt för att återuppleva gamla minnen skulle man kunna säga.

img_0725

Bubbel på balkongen.

Efter agens gympa tävling gick vi ut på stan i det underbara vädret. Till slut hamnade vi på balkongen på Smak och Mera med ett glas bubbel och en öl. Jäkla vad det var skönt att sitta där i kvälls solen och bara andas livet och se ut över Falun. Stort att av dem att vara rekommenderade i White Guide 2015–2019.

img_0747img_0753img_0774img_0783

Sedan tog bilderna slut, hur som helst så hade vi en bra dag i Falun. Tack för denna gången. Jag kommer mer än gärna tillbaka snart igen.

puss1

 

8 thoughts on “Tillbaka till Falun igen.

Add yours

  1. Åh har aldrig varit där men stan såg ju såå mysig ut att dit måste jag någon gång. & härligt med lite hotell ju 😊❤️

  2. Det såg jättetrevligt ut. Alltid lika härligt då man kan sitta ute och ta något gott att dricka. Visst längtar man efter sommaren då man ser det.

  3. Åh så fint det var i Falun jag har aldrig varit där men skulle så gärna vilja besöka Dalarna. Det sägs vara så fint 🙂

  4. Men gud vad underbart att du har varit i Falun, det är verkligen en vacker stad. Jag bodde där när jag var 16 och stortrivdes verkligen i den staden. 🙂

  5. Najs att hotellet var lika bra som sist du var där 🙂 Mysigt att sitta i solen och dricka något gott 🙂

  6. Kul att komma tillbaka till någonting där man varit ofta. Älskar kyrkor och denna såg mäktig ut. Citron och lakritsbulle låter helt klart spännande.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: