Carl Larsson gården i Sundborn.

Tja Tja.

Innan vi körde hemåt idag åkte vi ut till Carl Larsson gården i Sundborn utanför Falun. I år är det 100 år sedan Carl Larsson dog, men hans mångsidiga konst fortfarande aktuell än idag. Jag fick lära mig att Sundborn är utsett till ett av Sveriges bästa resmål. Tur för mig att jag nu kan säga check på detta resmålet.

12a12k

Sveriges mest berömda trädgård.

Carl och Karin Larssons rufsiga och egensinniga trädgård har avbildats på många av de konstverk som paret skapade. Trädgården är framträdande i flera av parets målningar. Denna världsberömda trädgård återskapades sommaren 2014. Ännu står inte trädgården i full blom vilket säkert gör sitt men trots det var det ljuvligt att gå runt och hitta alla de vackra detaljerna som jag tycker gör trädgården till vad den är. Vi gick inte in i huset och kikade dels för nästa visning skulle gå om en timma och så var det dyrt med entré på 195kr när vi kommer från Stockholm där de flesta museum är gratis.

12
Bild lånad av Carl Larsson gården.

12h12f12c12q

12e12g

12i12j12l12m12n

 

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

13 thoughts on “Carl Larsson gården i Sundborn.

Add yours

  1. Åh, vad mysigt det ser ut. Så häftigt att dom har återskapat deras trädgård. Jag älskar sån här historia. Kan tänka mig att det är väldigt fint när allt blommar

  2. Wow så många fina bilder du tog 😍 intressant med historien. trist att inträdet upplevdes dyrt 😔

    Kram!

  3. Wow vilka bilder! Dina bilder är så levande att nu känns det nästan som jag kan checka av det på min lista med 😊

  4. Men oh så vackert och tack för tips. Vi åker uppåt i landet på semestern och då ska jag försöka hinna med ett besök där ❤

  5. Dina bilder får mig att vilja föreställa mig hur livet var på den tiden. De motgångar och framgångar som folk mötte i livet på den tiden. Jag kan nästan se framför mig hur flickor, klädda i Madicken-kläder springer fram bland blommorna. Det måste vara fantastiskt att få strosa runt i den miljön

  6. Men så intressant! Jag älskar ju sånt här men har inte hört talas om de resmålet förut, ska absolut kolla upp detta 🙂 Kul när man hittar något nytt såhär!

  7. Carl Larssons tavlor är så himla fina tycker jag. Även om en trädgård inte är i full blom så kan den vara otroligt fin.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: