Fredagsfikat på Klockargården.

Halloj.

Fredag idag igen – Jippi säger jag som lyxar till mina fredagar lite extra. Idag efter läkarbesöket med mina bihålor åkte jag ut till Klockargårdens våffleri för att ta en fredagsfika med R som varit och spelat golf. Jag tror inte jag behöver säga så mycket mer för ni ser ju själva vilken fikastund jag fick och den underbara miljön runt Klockargården.

img_0682img_0684img_0663img_0640

Fredagsfikat på Klockargården.

Klockargården är ett underbart trädgårdscafé som ligger granne med Grödinge kyrka. Byggnaden har anor från 1864 och användes då som en gammal kyrkskola. Nu erbjuds våfflor och klassiska svenska bakverk i en vacker natur med kristallklara vintrar och ett pion-paradis i lummig trädgårdsmiljö på somrarna. I fjol hittade jag och Tilda till våffelstugan efter en lång varm dag vid havet. Därefter blev det några besök. Nu har våffleriet öppnat igen så jag ville gärna komma och njuta av deras goda våfflor men även av den ljuvliga trädgården som de har runt om skolbyggnaden. Kommer ni på besök i mina trakter så ta en tur ut mot Skanssundet och stanna till vid Grödinge kyrka och besök Våffleriet.

img_0656img_0642img_0643img_0645img_0660img_0654img_0665img_0675img_0652img_0677

kram

♥ ♥ ♥

 

 

13 thoughts on “Fredagsfikat på Klockargården.

Add yours

 1. Nej men oj oj det där såg inte alls dumt ut som fredags mys .
  Enkelt o göra ändå hoppas man över det
  Mysig fortsatt dag önskar ja dej o fin start på helgen

 2. Så mysigt att det finns en sån fin våffelstuga. Inne miljön är ju så vacker. Jag förstår verkligen att du ville dit. Spännande med den gamla kyrkan 🙂

 3. Det gör du verkligen helt rätt i, att lyxa till fredagar borde alla göra för bättre start på helgen än så är svår att få. Du, den där fikastunden såg riktig mysig ut 🙂

  1. Det såg gott ut men på mina våfflor blir det alltid Nutella. Mysigt att kunna sitta ute och fika.

 4. Åh, så underbart det ser ut. Jag har också varit och fikat på ett trädgårdskafé idag. Det är verkligen balsam för själen!

 5. En perfekt fredagsfika ser jag. Vi har ett våffelcafe här i närheten som har öppet från 1 maj, dit blev jag sugen på att åka nu när jag såg ditt inlägg 🥰

 6. Oh så himla mysigt alltså, en sådan fika hade jag verkligen inte tackat nej till! Just namnet Klockargården, min man och hans familj hade ett hus innan som hette så, som brann ner, men byggdes upp sen igen. Så fint namn! Kram

 7. Så mysigt det såg ut! Och sååå gott 😍 jag är ingen fikabrödsmänniska men våfflor är ju grymt gott 🙂

 8. Jag skulle verkligen vilja besöka det där stället. Inte bara för våfflorna utan atmosfären. Det ser helt underbart ut🙂

 9. Men oj vilken lyxig fika. Så gott med våfflor och det ser verkligen underbart ut. Gillar verkligen miljön. Känns hemma på något sätt fast borta. Ska komma ihåg Klockaregården till nästa gång jag är uppe i stockholm. Undrar om man kan göra våfflor ketovänliga?

 10. Ja det ser verkligen jättefint ut där ni var och fikade. En lugn och mysig miljö. Där hade jag med trivs 🙂

Kommentera

Up ↑

%d