Min egna gröna rehab.

Ciao Ciao…

Jag landade i trädgården efter dagens alla måsten. Att gå runt och lulla i trädgården ger mig så mycket lugn och frid. Det var så skönt att kliva i mina trädgårdsskor som jag kallar dem efter att vi kom hem från sjukhuset med Marcels finger. Statusen på fingret är nu att han ska bära den skena som han fick igår i 6 veckor. Därefter ska fingret vara bra igen hoppas vi och även läkarteamet.

Min egna gröna rehab.

Det talas gott om grön rehab på många olika plan i samhället just nu. Eller man kanske kan säga att det går en liten trend i grön rehab. Forskningen visar på att natur och trädgård lindrar stress och ökar människans välbefinnande. Grön rehabilitering bygger på forskningsbaserad kunskap om naturens och trädgårdens läkande inverkan. Upplevelser i naturen och aktiviteter i trädgården kan ge gynnsamma effekter på olika hälsotillstånd. Vistelse i naturen, parker och trädgårdar förbättrar koncentrationsförmågan och minskar stress, värk och trötthet.

Jag kan bara instämma med om att vistas i trädgårdar ger ett lugn och och ökar mitt välbefinnande, så visst tror jag att trädgårdar kan ha en läkande inverkan.

img_0604img_0605img_0610img_0617img_0616img_0618img_0626

natti

♥ ♥ ♥

 

 

 

10 thoughts on “Min egna gröna rehab.

Add yours

 1. Längtar också till den dagen jag har en egen trädgård att gå ut i ! Vet precis hur jag vill att den ska se ut ;D ! Har så mycket planer i mitt huvud som måste ut !

 2. Jag skulle också älska att gå tåta och pynta i trädgården om jag hade någon, det skulle vara avkoppling för mig =D

 3. Ser så härligt ut! Längtar tills i sommar när vi flyttar så vi får en liten trädgård som man kan gå runt i

 4. För mig ger trädgårdar och skogen ett otroligt lugn. Tyvärr har det regnat i två dagar, inte lika kul att sitta i trädgården då 😒
  Superfina kort du tagit ❤
  Vilken tur att skenan bara ska sitta i 6 veckor, blir så jobbigt om den ska sitta på längre mitt i sommaren 😒

 5. Tror absolut att trädgård och natur minskar stress & lugnar ner en! Önskar jag hade en balkong att fylla med massor av blommor!

 6. Det är väldigt stressfritt och rogivande att vandra runt i naturen. Det är så mysigt. Önskar att jag hade en trädgård att pyssla i.

 7. detta tror jag verkligen på , naturen ger oss absolut lugn. jag kan aldrig känna mig så lugn som när jag är i en riktigt lantlig miljö med natur vatten, och den där sköna tystnade. det är nog inte bara kossor som behöver komma ut på grönbete på sommaren utan även vi människor 🙂 <3

 8. Älskar att vara ute och påta i trädgården. Tyvärr har vi mycket att itu med nu då förra ägaren inte lyft ett finger på 5 år

 9. Visst är det så att naturen hjälper oss med allt möjligt – oavsett om det är ute i skogen eller i trädgården. Vad härligt att få njuta av allt som en trädgård innebär. <3

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: