Min egna gröna rehab.

Ciao Ciao…

Jag landade i trädgården efter dagens alla måsten. Att gå runt och lulla i trädgården ger mig så mycket lugn och frid. Det var så skönt att kliva i mina trädgårdsskor som jag kallar dem efter att vi kom hem från sjukhuset med Marcels finger. Statusen på fingret är nu att han ska bära den skena som han fick igår i 6 veckor. Därefter ska fingret vara bra igen hoppas vi och även läkarteamet.

Min egna gröna rehab.

Det talas gott om grön rehab på många olika plan i samhället just nu. Eller man kanske kan säga att det går en liten trend i grön rehab. Forskningen visar på att natur och trädgård lindrar stress och ökar människans välbefinnande. Grön rehabilitering bygger på forskningsbaserad kunskap om naturens och trädgårdens läkande inverkan. Upplevelser i naturen och aktiviteter i trädgården kan ge gynnsamma effekter på olika hälsotillstånd. Vistelse i naturen, parker och trädgårdar förbättrar koncentrationsförmågan och minskar stress, värk och trötthet.

Jag kan bara instämma med om att vistas i trädgårdar ger ett lugn och och ökar mitt välbefinnande, så visst tror jag att trädgårdar kan ha en läkande inverkan.

img_0604img_0605img_0610img_0617img_0616img_0618img_0626

natti

♥ ♥ ♥

 

 

 

10 reaktioner till “Min egna gröna rehab.

Lägg till

 1. Längtar också till den dagen jag har en egen trädgård att gå ut i ! Vet precis hur jag vill att den ska se ut ;D ! Har så mycket planer i mitt huvud som måste ut !

  Gilla

 2. Ser så härligt ut! Längtar tills i sommar när vi flyttar så vi får en liten trädgård som man kan gå runt i

  Gilla

 3. För mig ger trädgårdar och skogen ett otroligt lugn. Tyvärr har det regnat i två dagar, inte lika kul att sitta i trädgården då 😒
  Superfina kort du tagit ❤
  Vilken tur att skenan bara ska sitta i 6 veckor, blir så jobbigt om den ska sitta på längre mitt i sommaren 😒

  Gilla

 4. detta tror jag verkligen på , naturen ger oss absolut lugn. jag kan aldrig känna mig så lugn som när jag är i en riktigt lantlig miljö med natur vatten, och den där sköna tystnade. det är nog inte bara kossor som behöver komma ut på grönbete på sommaren utan även vi människor 🙂 ❤

  Gilla

 5. Visst är det så att naturen hjälper oss med allt möjligt – oavsett om det är ute i skogen eller i trädgården. Vad härligt att få njuta av allt som en trädgård innebär. ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: