Efter 15,5 timmar kom beskedet.

Hej.

Alltså säga vad man säga vill om den svenska sjukvården. För det kommer jag göra nu…Det räckte för mig att varit på akuten i natt i en timma och fyra och en halv timma idag för att se att Sverige måste ändra på sin akutvård. Nu handlar inte detta om personalen för det är kunniga och gör så gott de kan. Det är hela systemet som är fel. Överallt i korridorerna ligger det sjuka människor som mår allt annat än bra. Flera av dem gråter av smärta och ensamhet. Många är äldre och lite förvirrade. Det är inte värdigt att vi har sjuka människor på detta sätt då personal, andra sjukvårdssökande och anhöriga går förbi gång på gång. Hjärtat mitt gjorde ont flera gånger idag när jag satt i korridoren och väntade och väntade.

img_0345

Efter 15,5 timmar kom beskedet.

För att ni ska förstå vad jag menar och min historia börjar jag från början. Förra fredagen gjorde Marcel ena fingret när han spelade handboll i skolan. Men det hade slutat att göra jätte ont. I tisdags fick Marre och hans kompisar en mycket osmart idé att de skulle cykla ner för trapporna när de skulle ner till en vän och hämta tandborste då gänget skulle sova hos en av dem. Dömt att misslyckas måste jag säga.  Nu kommer säkert många säga att de var onyktra vilket de inte var då de skulle upp till gymmet dagen efter. Första kille var ju lite van eftersom han kört cross innan. Men Marre och en annan kille kraschade såklart. Morgonen där efter var Marre hand helt uppsvullen och ömmade mycket. Polaren hade ont i handleden men fick diagnosen stukning. Marre däremot fick röntgas …allt som allt röntgades han 4 gånger för att bilderna inte var bra nog. Alla fyra läkarna som Marcel träffat har haft olika diagnoser först var det fingrar av på båda händerna och de skulle tejpas, sedan var båda fingrarna av och de skulle gipsas.

img_8673img_0342

Efter 11 timmar på akuten kl: 02:38 i natt tyckte den läkaren att bilderna var för suddiga och att vi skulle åka hem och komma tillbaka som idag. Ytterligare 4,5 timmar på akuten idag kom äntligen beskedet. Handbollsfingret var av och en benflisa stack in i leden och den andra var stukad och det som läkarna sett var en cysta i leden.  Så nu blev det tillfällig skena som ska bli en utprovad hos ortopeden och återbesök nästa vecka. Cykelhanden tycker jag personligen känns märkligt för den är mer än dubbelt så tjock som min hand. Vi får nog avvakta och se vad som händer när svullnaden lägger sig säger jag.

img_0348

Vilken härva måste jag säga.

Bästa bästa polarna…

Att Marcel alltid stått sina vänner nära och att de betytt mycket har varit tydligt sedan han var liten. Nu har han enormt många fina vänner men en innersta krets som är guldkillar. Tänk er att en av hans vänner som själv besökte akuten igår hängde med Marre i över 10 timmar på akuten igår. Tusentalsgånger ringde jag och ville komma in och byta av kompisen men svaret blev nej. Tack bästa Anton för att du var hos Marre.

Idag när jag och Marre varit på akuten i över 2 timmar kom Marcus och Linus och hängde med Marcel och den pinsamma mamman fick sitta i korridoren. Tack för att ni underhöll Marcel, Mackan och Linus.

7

14 reaktioner till “Efter 15,5 timmar kom beskedet.

Lägg till

  1. Men fy vilken soppa. Skönt att det gick så bra som det ändå gjorde. Vill inte tänka på vad som kunnat hända. Åka cykel nerför trappen liksom…

  2. Så fantastiskt att han har så fina vänner som ställer upp och håller sällskap. Härligt att kunna se det positiva i det, trots all röran.

  3. Stackaren, det måste ju göra superont. Hoppas att skenan hjälper och de kommer fram till ett bra beslut tillslut.
    Pojkar kommer ju alltid vara pojkar och måste prova de farliga och mest spännande saker. Tur ändå att det var handen och inte huvudet ❤

  4. Ja jag tycker sjukvården måste bli bättre och det är inte alls kul att sitta dr en hel natt, har gjort de några gånger och det är inte alls roligt. Vilka fina vänner han har. Toppen 🙂

  5. Tar alltid tid på akuten. Det jag saknar är en typ jourcentral som kan avlasta akuten. De allra flesta som åker dit behöver inte akutvård, och kommer det in riktiga akutfall så får andra vänta. Helt rätt, för ett hjärtstopp, en stor trafikolycka eller ett kraftigt EP anfall som vägrar släppa måste komma först. 🙂 Problemet är också att får man inte tid på en vårdcentral på dagen, och man t.ex har ett barn med hög feber så klart man åker till akuten. Dygnet runt öppna vårdcentraler är lösningen.

  6. Håller med, sjukvården (systemet) är överlag helt katastrof! Skönt att få lite besked tillslut iallafall, hoppas svullnaden går ner. Guld värt med sådana vänner!

  7. Men alltså va? Det är ju helt sjukt att det ska behöva ta så lång tid för att få lite hjälp. Det är ju alltid sådär, så himla tråkigt! Hoppas verkligen att han är okej efter allting! Underbart att han har så otroligt fina vänner omkring sig 🙂

  8. Nej, det är inte alls bra att patienterna får ligga i korridorerna, det är fruktansvärt! Tur att det inte blev allvarliga före Marcel men väldigt tråkigt ändå, måste göra riktigt ont … Usch!

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: