Avsmakningsmeny med syster.

Hej Hej.

Jag som verkligen borde gå och lägga mig eftersom jag ska iväg med dottern på tävling i morgon bitti är fortfarande helt speedad. När jag kom hem från stan ikväll hamnade jag en stund i soffan och hejade på Andreas och Mariette i Stjärnornas Stjärna. Därefter blev det full rulle med att fixa allt som köket efter att ett gäng grabbar varit här hemma och framför allt fixa matlåda till Tilda. Hoppas nu att hon håller för att tävla imorgon. I veckan skadade hon svanskotan på träningen och har haft ont sedan dess.

Avsmakningsmeny med syster.

Cicci och jag var på en spännande indisk vegetarisk restaurang ikväll. Vi åt en ”avsmakningsmeny” som består av många olika smårätter. Saravanaa Bhavan erbjuder vegetarisk eller vegansk mat från det indiska köket. Grunden i all indisk matlagning är smakrika kryddor. Tro mig det doftade gott och speciella kryddor redan när vi klev innan för dörren. Smakrika kryddor håller jag med om men även att flera rätter är starka och bet verkligen tag i en. Vi båda tyckte att maten var både god och spännande att prova på. Alltid kul med nya intryck tycker jag. Unikt är att man får inte glömma att varje krydda som används också har sina närings och medicinska egenskaper, vilket vi fick lära oss av servitrisen.

img_8534img_8536img_8537

Kaffe på nytt sätt.

Att kaffe kan serveras på olika sätt känner nog de flesta till men på Saravanaa Bhavan serverades kaffet på ett unikt sätt som jag aldrig varit med om. Jag ångrar förstås att jag inte fick med någon bild på hur kaffet kom in men jag får förklara och hoppas att ni hänger med.

Kaffet bars in lite annorlunda måste jag säga, i bägaren ståendes i skålen. Därefter ska man lyfta upp bägaren med kaffet och hälla det i skålen under och röra om så kaffe, mjölk och honungen blandas. Sedan dricker man ur skålen lite som att dricka kaffe på fat. Speciellt men riktigt charmigt måste jag säga.

img_8539

Innan vi åkte hemåt på varsitt håll gick vi en promis upp till Odenplan genom Vasaparken. Hela stan mådde bra ikväll och njöt på filtar i parken eller på uteserveringarna. Me Like på den. Nästa gång blir det uteservering även för oss kan jag lova.

6d21082890866b874ba50cfd0e3f1786--night-guy-nighty-night

♥ ♥ ♥

20 thoughts on “Avsmakningsmeny med syster.

Add yours

 1. Håller tummarna för dottern på tävlingen. Ååå indisk mat! Gott mem tyckt det vart lite väl starkt men har jobbat upp toleransen så jag hoppas att jag snart kan avnjuta indisk mat utan att häva i mig 2 liter vatten. Haha

 2. Håller tummar och tår att det går bra för dottern att tävla idag trots svanskotan. Vilken underbar middag ni åt. Jag har inte ätit indiskt sedan jag och maken var i Göteborg men det är tio år sedan nu.Det börjar bli dags kanske. Indisk mat är ju så gott!

 3. Vilket annorlunda sätt som kaffet serverades. Roligt att testa nya restauranger. Kan tänka mig att det var lite att städa i köket efter ett gäng grabbar. Jag håller tummarna för att det går bra för din dotter i dag på tävlingen 🙂

 4. Hoppas hon inte har allt för ont idag och att det går bra.
  Älskar sådana här rätter där man kan testa lite av alt, ser verkligen super ut. Kaffet var ju minst sagt spännande!
  Vilket härligt avslut på kvällen.

 5. Vad kul att få testa sånt som man kanske inte hade smakat annars. Jag är bara så feg när det gäller vegansk mat. Hahha ska bättra mig..

 6. Jag älskar indisk mat, smakar inte riktigt som Lankesiskt, men nästan 🙂 Allt ser urgott ut, däremot har jag aldrig hört talas om kaffet förrut, spännande 👍
  Vad tävlar dottern i ?

 7. Då håller vi tummarna för fina dottern idag och aj med ont i svanskotan det har jag också slagit i som liten =D. Gott med att testa mat, indiskt har jag inte testat

 8. Läckert! Låter ju som lite Ayurveda där med kryddornas medicinska egenskaper. Roligt att det var vegetariskt också 🙂

 9. Smart med avsmakningsmeny, de borde finnas på flera ställen för är ju oftast svårt att bestämma sig (speciellt efterrätt, där vill man ta alla)

 10. Vilken mysig kväll du hade med din syster. Och maten ni fick prova ser jättegod ut. Blir lite hungrig av att se bilderna på maten haha 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: