Lyckoträna dig själv!

Hej Hej.

Visst är vi många som mår dåligt av olika anledningar och stressjukdomarna ökar lavinartat. Nästan varje dag talas det om ungas psykiska ohälsa vilket jag egentligen tycker känns lite knasigt för det finns minst lika många vuxna som även de mår psykiskt dåligt. Men en sak som jag tror är farligt är att man hamnar i och blir sin sjukdom. Jag har fått lära mig att jag inte är utmattning eller min hälsa – Jag är jag och utmattningen är något som jag drabbats av eller lider av. Man kan aldrig vara sin sin sjukdom vilket jag tror är viktigt att veta och tänka på.

Tro nu inte att jag menar på att det är lätt eller något man sopar under mattan om man lider av psykisk ohälsa eller stressrelaterade sjukdomar. För så är inte fallet. Jag är mer än medveten vilket helvete det är att leva med dessa sjukdomar. Tänker inte gå in mer på hur jag är drabbad eller mina personliga erfarenheter för de flesta som hälsar på här hos mig känner till dem.

Det jag däremot kan hänga upp mig på är alla som slänger sig med att gått in i väggen eller varit utmattade när de inte varit eller är sjuka. Att säga att man är helt slut och fått utmattningssyndrom stämmer kanske för många som fått diagnosen men det är lite poppis att vara utmattad. Tro mig det är fasiken inget man önskar sin värsta fiende. Lika så är det med alla som säger att de har värsta ångesten eller är så deprimerade. Många av dem som kastar sig med de uttrycken har inte en susning om hur hemskt och svart livet kan vara för de som lider av och blivit sjuka.

Så vad är det jag egentligen vill säga är att vi alla som inte mår så bra måste försöka förstå att vi inte är sjukdomen eller symtomen – VI ÄR VI!!! Om vi istället försöker att hitta enkla sätt att få positiva intryck och upplevelser så kan vi lyckoträna oss till en lyckligare och gladare människa. För om vi få känna oss lite gladare och lite lyckligare en liten stund varje dag så blir vi alla lite friskare.

25xx

Fem enkla tips hur man kan Lyckoträna sig.

Att tänka positivt är superviktigt. Vilken inställning du har till dig själv och din omgivning spelar stor roll. Du blir helt enkelt gladare och mer kreativ om du ser möjligheter istället för problem.

Njut av nuet! Sluta skjuta upp lyckan och tänka att morgondagen blir bättre. Nuet är det enda vi verkligen har. Lär dig att njuta och uppskatta även de små stunderna. Passa på att njuta av det som du faktiskt tycker om.

Tacksamhetssamtal med dig själv. En av de mest effektiva lyckohöjarna är att vara tacksam för vad man har. Ett bra knep är att varje kväll innan du somnar göra BRA BAJS BÄST. Bra Bajs Bäst fungerar så att du får säga eller tänka ut en sak varje kväll som varit bra, bajs och bäst utan att lägga in en massa värderingar i dina val.

Mina bra, bajs och bäst idag.

Bra – Den goda middagen som jag lagade.

Bajs – Att växterna nästan blev lite för dyra.

Bäst – Att risrabatten äntligen klar med allt slit och släppande.

Punkt slut utan några värderingar eller redogörelser varför jag tyckte si eller så.

25qqq

Gör snälla saker. När man hjälper människor eller gör goda gärningar får du mycket tillbaka i form av glädje och tacksamhet.  Att göra snälla saker kan man lika väl göra för sig själv såsom att ge sig själv egentid eller en sak man längtat efter länge.

Mål och drömmar tänder livsgnistan, får oss att kämpa och utvecklas. Kom ihåg att vägen mot målet är lika viktig och ska helst vara minst lika rolig som själva målet. Var inte för hård mot dig själv. Det gör ingenting om man misslyckas. För visst är det resan som är den som man minns. När vi väl står högst upp i Kaknästornet så ser vi den fantastiska utsikten vilken vi stävade efter men det vi kommer minnas allra mest är hur vi kämpade oss upp, de skoskav vi fick, att vi tappade glassen i trappan och att vi höll på att kissa på oss när vännen berättade en rolig historia.

25rr

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

 

18 thoughts on “Lyckoträna dig själv!

Add yours

 1. ja jag försöker ju att nå mina mål men just nu känns det skit jobbigt men japp vi kämpar på
  ha en fin fredag o ja bra inlägg

 2. Det här inlägget är så bra. Jag tror också på att man inte är sin sjukdom. Man är ju fortfarade ”jag”. Att göra tacksamhetslistor tycker jag också är bra. Jag gör det inte varje kväll men någon gång då och då. Jag bör nog göra det oftare. Tack för ett peppande inlägg!

 3. Så bra skrivit. Jag har länge tänkt på detta och gör allt för att tänka positivt efter mina 3 månader som jag mått dåligt. Jag hoppas med hela mig hjärta att det bara var en fas och att det blir ljusare nu ❤

 4. Jag håller med dig till det mesta men tycker det är skillnad på depression och deprimerad. Jag mår psykiskt dåligt emellanåt och har ångest/panikattacker ibland men jag vill inte påstå att jag har depression då det oftast är en kort period. Anser mer att jag är deprimerad där och då.

 5. Håller så helt med dig jag märker det också överlag och mycket i bloggvärlden där det skriva om ohälsa ångest hela tiden. Alltså hårt sagt men tror att vissa väljer att vara kvar i den onda spiralen med och precis som du säger man ska göra det till två saker man är inte ångest, man är sig,du vi ni. Men man hHAR ångest och det kan man försöka förbättra genom att tänka precis sådär. Så sant

 6. Jag har vart sjukskriven 2 ggr för depression och utmattning , och jag sopade allt under mattan ganska länge tills kroppen så ifrån totalt. Det slutade med att jag kände knappt att jag orkade bry mig om min barn. Så jävla hemskt de var. Kände mig som världens sämsta människa . Men idag mår jag tack och lov så mycket bättre !

 7. Bra tips och kloka ord om att inte vara sin sjukdom. Det är en av nycklarna till att bli mer fri sin diagnos tror jag. Tyvärr tror jag det finns sjukdomsvinster med i bilden hos de som slänger sig med dessa uttryck.

 8. Så otroligt bra tips verkligen. Att man pratar om ungas ohälsa är nog för att informera, sprida kunskap för att hitta de som mår dåligt. Jag tänker tex på mig själv, hade jag upptäckts hade jag kanske mått bättre idag, men det är ju svårt att säga. Eller i dag mår jag ju faktiskt bra, men bättre mot vad jag har gjort kanske jag ska skriva ❤

 9. Jag håller verkligen med dig om det här med att folk slänger sig med sjukdomar och diagnoser som de egentligen, uppenbarligen, inte har någon riktig koll på. Det är någonting som stör mig något så OTROLIGT mycket!

 10. Känns som att vissa skyller på utmattningssymptom för att slippa jobba mer timmar i veckan. Tyvärr. Jag tycker det är jättefult. Fast det KAN ju va sant också men vissa är det så uppenbart med att dom inte har lust kan jag tänka mig. Sen finns det ju dom som jag som har FYSISKA problem att röra mig & kan inte vissa saker men jag VILL mer än va jag kan. Det om nåt är frustrerande

 11. Vilken härlig bild =) vilken intressant inlägg och vilka bra tips du hade =) hoppas du får en fortsatt trevlig fredag =)

 12. Jätte bra skrivet! Tycker man ska akta sig för att sätta en diagnos eller skriva ut något som man inte fått. Sen kan man absolut må väldigt dåligt ändå, men det här nästan blivit lite ”modernt” att man ska ha något. Tycker dina små tips är super!

 13. Jag älskar din inlägg, så bra skrivet, hade inte kunnat skriva bättre. Jag kan bli irriterad om någon berättar att de har gått in i väggen, trots dom inte har det. Där och då vill jag lämpa över mina sjukdomar på dom så får dom se hur det egentligen är!

 14. Kan bara hålla med dig. Livet går upp och ner och det är normalt, men må riktigt dåligt är något helt annat. Min dotter har svår ångest som hon jobbar med, så ser det på nära håll.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: