Sjukt nöjd och helt genomsvettig.

Hej.

Mår ni bra idag? För mig var tanken att det skulle bli en lugn och skön hemma dag. Så blev det väl också till en del. Förmiddagen var lugn och skön men det behövdes handla och risrabatten väntade fortfarande på mig. Sagt och gjort det blev en tur för mig…

Mot Plantagen för att spåna.

Som ni vet älskar jag verkligen att strosa runt på handelsträdgårdar och i vackra trädgårdar. Jag behövde lite inspiration och hitta bra växter som rådjur inte alls gillar. Hoppas att listan jag fick av trädgårdsmästaren på Zetas med rådjursäkra växter hade jag med mig i fickan. Det är omöjligt att i alla fall nästan att besöka sådana platser för mig utan att handla. Så blev det även idag att jag fick med mig växter hem men om jag tänker efter så skulle jag ju handla till risrabatten även om planen var att handla billigt på Bauhaus.

img_8418

Efter Plantagen blev det ett stopp på Bauhaus för att återigen köpa 10 säckar med 40 liter jord i varje. Jag måste ju vara Hulken som fixade att både lasta på och ur vagnen plus att knuffa vagnen genom butiken till bilen. Snart blir jag säkert grön, vem vet…

Tur för mig att vi hade tvättservetter i bilen så jag kunde tvätta av händerna innan jag smet in på vår ICA. Däremot så missade jag att jag var helt skitig på min skjorta efter att jag burit all jorden vilket kassörskan nämnde lite skämtsamt. Ja ja man får väl bjuda på sig själv lite ibland.

img_8420

Sjukt nöjd och helt genomsvettig.

Alltså jag måste få skryta med mig själv nu. Först för att jag fixade ta med jorden hem. Därefter bar jag alla de 10 säckarna runt huset och upp över berget till risrabatten. Det var årets styrkepass kan jag lova. Som om det tog slut där nej då…nästa grej var att börja plantera alla växter och gräva ner och återigen lyfta säckarna i rabatten. Nu sitter jag inne med rena fötter igen, fattar inte varför jag alltid har världens skitigaste fötter när jag varit trädgårdsmästare??? Jag är sjukt nöjd med resultatet och var helt genomsvettig när jag kom in efter dagens dagsverke. Så jag stängde mina blå en stund precis som jag lär och lärt mig att jag ska göra.

img_8423img_8427img_8425

Familjen And bor i grannens damm.

Vår granne Magnus har byggt en damm på sin baksida som han först hade fiskar i. I fjol var ett andpar och besökte hans damm lite av och till. I år kom de tillbaka vilket är lite charmigt. Idag när jag bar mina säckar hörde jag fru and och kikade bort mot Magnus damm. Vad tror ni jag fick se? Jo att de byggt ett bo på reningsaggregatet som åker runt stillsamt i dammen. Så snart har bor vi nog grannar med även ett gäng små andungar.

img_8428

Puss & Kram

11 thoughts on “Sjukt nöjd och helt genomsvettig.

Add yours

  1. Jaa jord är riktigt tungt att bära :/ Vad roligt att han har änder i dammen 🙂 Andungar är ju så söta 🙂

 1. Du är så duktig då vi kommer till trädgården. Önskar att jag också hade gröna fingrar men så blev det inte

 2. Grymt bra träningspass du fick till. Brukar ju alltid säga det att man inte ska underskatta vardagsmotionen. Särskilt inte den man får i trädgården. Glömmer aldrig när jag klippte ner vår häck och jag hade så ont i varenda muskel…. Din risrabatt blev verkligen fin!

 3. Jäklar vad du har legat i, förstår att du är nöjd. Att pilla i trädgården måste vara rogivande ändå och alltid kul att se resultaten.
  Kul med änder i dammen, hehe! Kommer de ungar måste du fota.

 4. Det är ju svårt att inte komma hem med blommor när man besöker plantagen. Jag hoppas verkligen att rådjuren inte gillar dom nya växterna nu. Det blev ju så fint 🙂

 5. Ohh skulle också vilja hem och plantera direkt om jag varit dit och köpt och det vart ju toppen- Samt hihih så sött att de byggt bo där

 6. Åh men jisses vad fint det blev! Kan verkligen förstå att det måste vara svårt att gå på såna ställen utan att handla när man har en fin trädgård där hemma. Jag hade blivit precis likadan haha 🙂

 7. Jag tror att min sambo är ganska nöjd över att jag på grund av mina sjukdomar inte får köra bil. Annars hade jag nog gått loss på Plantagen i tid och otid. Men han har faktiskt önskat sig presentkort på Plantagen nu inför hans 30-årsdag om en vecka, och jag vet att min svärmor bjudit till med en ganska stor summa. Så jag hoppas att det blir min tur snart!

 8. Kul o åka en tripp till plantagen . Min mamma gillar oxå trädgården. Så brukar hänga med till plantagen ibland 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: