Tankar, Kommentarer och Pepp.

Halloj.

Ny dag och nya möjligheter. Hör ni jag har en fundering eller snarare en tanke. Orkar ni lyssna på den?

Tisdags Tanke.

Jag har funderat kring det här med att kommentera hos andra bloggare.

* Vad är syftet med att få kommentarer?

* Vad eller hur ska man skriva en kommentar?

* Vad vill bloggare ha för kommentarer?

155

Under en relativt lång tid nu har jag deltagit i olika bloggrupper och jag är även admin i Länka med Kärlek. I dessa grupper är huvudsyftet att alla som delar sina bloggar ska besöka alla de andra för att lämna en kommentar hos alla andra som också gör så. Att alla som sedan kommenterar gör det på det inlägg som hen läser engagerat är självklart. Så långt är jag med. Men vad är engagerat? Ja inte är det att skriva ”Ha en fin dag” eller ”Vilken fin tröja”. Så jag tänkte reda ut lite om vad jag tänker och tycker så får vi se om ni tycker som jag?

Syftet med att få kommentarer är för mig ett bevis på att någon läser vad jag skriver och vill förmedla. Att läsarna är ärliga och skriver det som de tycker, tänker och känner utifrån det inlägg som de just läst. Samt den härliga gemenskap och kärlek som jag upplever i denna värld såklart.

Hur ska man skriva en kommentar? Här har jag på sista tiden märkt både privat med även i  min roll som admin för LMK att åsikterna går isär. Många vill ha positiva kommentarer som säger att t.ex att klänningen är supersnygg och att jag själv är så fin i den. Men om någon inte tycker att klänningen är fin ska man ljuga då bara för att hålla god min? Eller ska man vara ärlig och säga att den klänningen gillade jag inte alls?, eller den skulle jag inte våga bära? Jag tänker så här…att man ska kommentera det som man själv tänker, tycker och känner efter att man läst ett inlägg så långt att man inte kränker eller diskriminerar den som delat inlägget. Men det är ju förstås en självklarhet.

Vad vill bloggare ha för kommentarer? Just nu kan jag många gånger tycka att man skriver fint som många andra bara för att. Ska vi skriva fint, bra, snyggt, gott, underbart, stackars dig och så vidare bara för att få fint och glatt flöde i kommentars fältet? Det är väl först när läsarna är ärliga och personliga som bloggen lever, eller har jag fel? Jag tycker personligen att det är just de kommentarerna som skriver vad de känner och tycker som känns mest tacksamma att få. För då vet jag att mina ord och mitt budskap nått fram. Vem säger att läsaren får samma tanke som jag när jag läser eller ser bilder i någons inlägg? Sorry om jag rört upp känslor nu hos flera fina bloggare men som sagt sanningen är alltid bäst.

Tisdags Tankar.

Nu väljer jag att göra min tisdag till en toppen dag med några peppiga ord.

16april1

♥PUSS & KRAM ♥

15 reaktioner till “Tankar, Kommentarer och Pepp.

Lägg till

 1. Jag känner faktiskt likadant som du gör. Det är otroligt mycket mer intressant att få en kommentar där en person kanske motsätter sig den åsikt jag har förmedlat än att få en kommentar som ”jag håller med” trots att personen i fråga kanske tycker någonting helt annat. Att väcka diskussion med det man skriver är ju egentligen det bästa kvittot på att, som du säger, läsaren har tagit till sig det man har skrivit!

 2. Intressant att läsa! Anledningen att jag är med är för att hitta nya intressanta bloggar, hitta vänner i bloggvärlden men även de du säger, att känna att någon läser, ger tillbaka och engagerar sig i vad jag skriver. Tycker de är så tråkigt att man deltar om man inte finner intresse i att läsa texter även om de ibland kan vara långa utan bara väljer ut en specifik mening att kommentera efter som jag tyvärr märkt att många gör. Tycker att om man ska delta ska man ha tid och intresse att avsätta för att läsa igenom alla inlägg & kommentera engagerat utifrån det.

 3. Jag kan tycka att man får nästan bara posetiva komentarer vilket är bra men kan va kul att få en motsägelse i bland med 🙂 Kan tycka att i bland är inte komentarerna helt engaskerade Men tycker du gör ett toppen jobb med din grupp fina du man morde lämna mer komenarer som har med inläget att göta

 4. Håller med dig om det mesta. Att få genuina kommentarer känns som en form av bekräftelse men jag vill samtidigt inte att folk ska hålla med mig ”bara för att”.

 5. Vilken bra tisdagstanke. Jag håller med dig om det mest. Jag vill även tillägga att jag upplever att jag får väldigt många liknande kommentarer. Då känns det mer som att den som läser tittar på vad andra har skrivit. Jag ser det även hos andra bloggare. Jag brukar så läsa inlägget igen och kommentera något som andra inte har skrivit.

 6. Jag håller med dig och jag brukar vara ärlig i mina kommentarer, samt man kan skriva det på ett ”bra” sätt. Sin åsikt får man ha absolut och tolkning är fritt. Dock får man ju inte vara otrevlig och där är väl gränsen tycker jag

  bra inlägg, samt då man är med i blogggrupper så stöter man ju på bloggar också man annars inte skulle besöka och då får man ju själv testas då man läser något som inte man är så intresserad av men ändå ska skriva engagerat

 7. Tycker att det är både fördelar och nackdelar med sådana här bloggrupper – som jag själv också är med i. Fördelen för mig är att jag vet att någon läser min blogg och jag får ett kvitto på det vilket gör det roligare. Men i slutändan skriver jag för min egen skull. Det är också en fördel eftersom man kan hitta nya bloggfavoriter, som är lite mitt mål.
  Jag känner mig som en veteran i bloggvärlden och många av dem som bloggade förr har slutat blogga och därmed också slutat läsa & kommentera.

  Jag tycker att det är lite tråkigt med kommentarer som ”Vilken fin tröja” eller ”Det såg gott ut”. Men jag är så klart tacksam över alla kommentarer 🙂 Och jag vet att det kan vara svårt att kommentera hos alla ibland. Vissa dagar har andra bloggare inga inlägg som jag känner att jag kan skriva jätteengagerat hos. Berättar x att hen varit hemma hela dagen och ätit en smörgås till lunch så är det ju svårt att hitta jättemycket att kommentera om just det. Nackdelen med bloggrupperna är ju just det (för mig) att man ska kommentera hos vissa som man kanske inte alls klickar med. Det kan ju vara helt skilda intressen eller bara sättet man skriver på. Som vissa författare och/eller böcker gillar man, andra inte.

  För min del vill jag inte alls att läsarna måste hålla med mig, Tvärtom är det kul med lite diskussioner 🙂 Bara man håller en trevlig ton.

  Ha en bra dag!

 8. Det är ju jättekul tycker jag när det blir diskussioner och läsare kommer med sina egna åsikter. Det tycker jag hjälper till att göra bloggen levande, istället för att bara vara en plattform där man pratar till publiken, typ. Jag vill definitivt ha en dialog med mina läsare, man snackar liksom. Annars blir det bara stelt.
  Vissa har man ju dock svårt att kommentera hos, ibland klickar det inte som Popprinsessan skriver eller så är det saker det bloggas om som man helt enkelt inte kan komma på något att kommentera kring. Men man kan nog ändå lyckas få ihop nåt roligare än ”ha en fin dag”, kan tyckas.. 😛

 9. Det ör kul att då respons av sina läsare , dock har alla rätt till egna åsikter å ej bara hålla med 🙂

 10. Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt när man får en kommentar och man verkligen märker att personen bara skummat igenom texten. Jag försöker alltid kommentera så genuint som möjligt. Men om jag ogillar ett plagg inne hos en bloggare så ljuger jag inte för att hålla god ton. Antingen så väljer jag ett annat inlägg att kommentera eller så väljer jag att skriva ”den där var inte riktigt i min smak, tur att alla är så olika” jag skulle inte vilja att någon ljög för mig för att det ska se bra ut eller vad man ska säga.

 11. Ibland när jag skrivit ett inlägg då jag inte mår så bra och någon skriver ”Fin du är! Ha en underbar dag!” så känns det som att den personen inte alls läst vad jag skrivit och det känns ju trist. Jag har inget emot ärliga kommentarer, alla kan ju inte tycka som mig och ibland kanske man t.o.m lär sig något nytt 🙂

 12. Nej absolut ska man inte ljuga. Ser jag något som inte jag tycker om skriver jag till exempel att det inte är min stil men den kanske är snygg på dig. Om personen har på sig klänningen. Sen läser jag de inlägg som knappt skriver något och det inte finns så mycket att säga och då får man verkligen tänka efter men ibland blir det inte så många ord och det är helt okej. Men vet man verkligen inte vad man ska skriva så kanske man ska skippa det. För ha en bra dag och sånt kan bli tjatigt om det är ofta och det enda man skriver =) så tänker jag… 😉

 13. Det är stav läkare, som du kan skicka e-post om du behöver hjälp i ditt förhållande thegreatitoyahtemple@gmail.com
  Läkare whatapp nummer +2348059017448
  Jag lovar dig att dina problem lösts omedelbart.
  Efter att ha varit i förhållande med min make i sju år lämnade han mig, jag gjorde allt för att honom skulle komma tillbaka, men allt var förgäves. Jag ville efter den kärlek jag känner för honom, jag bad, men han vägrade
  Jag förklarade mitt problem med någon online och hon föreslog att jag hellre skulle skicka e-post till en trollkarl som kunde hjälpa mig med en stava som skulle få honom tillbaka, men jag är kvinnan som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova, jag kontakta den här läkaren omedelbart via sitt e-postmeddelande och gjorde allt han bad mig att göra, läkaren sa att inget problem allt skulle gå bra på tre dagar, min ex tillbaka till mig inom tre dagar, överraskande, på min andra dag, som var cirka 4 : 00 pm Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade på telefonsamtalet och allt han sa var att han var så ledsen på grund av allt som hände, min man sa att han ville komma tillbaka till mig, han sa också att han älskade mig väldigt mycket. Jag var så glad och förvånad. Sedan dess löfte jag att alla jag känner aldrig kommer att ha ett problemproblem. Jag kommer att hänvisa till stavhjulet för hjälp. Vem som helst kan behöva hjälp av gjutmaskinen, din e-post thegreatitoyahtemple@gmail.com
  Läkare whatapp nummer +2348059017448
  Han gjorde också många trollformler,
  (1) Han vill ha sin ex tillbaka.
  (2) Du har alltid mardrömmar.
  (3) För att bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Vill du ha ett barn?
  (5) Vill du bli rik?
  (6) De vill hålla sin man / hustru att vara ensam för alltid.
  (7) behovet av ekonomiskt stöd.
  8) Vill du ha kontroll över bröllopet?
  9) Du vill bli lockad av människor
  10) Brist på barn
  11) DU BEHÖVER ETT HUSBAND / Hustru
  13) Hur tjäna din LOTTERI
  14) FRÄMJANDE
  15) SKYDDSMAGIK
  16) FÖRETAGSBELL
  17) Bra stavarbete
  18) bot mot all sjukdom / HIV
  Kontakta honom idag på: thegreatitoyahtemple@gmail.com
  Läkare whatapp nummer +2348059017448

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: