Nostalgi och kärt återseende.

Hej.

Nostalgi och kärt återseende. Senast vi sågs var december 1998 och det är galet länge sedan nu. Nej jag pratar inte om en vän eller bekant utan min gamla kaffeservice som jag fick av min farmor Elsa. Hon tyckte minsann att jag borde spara på en vacker service när jag var barn och tonåring som hon och farfar kunde fylla upp vid födelsedagar och julaftnar som en extra gåva.

Minns att jag fick i uppgift att ta med mamma till en porslinsaffär som det hette på den tiden för att hitta och välja service. Jag minns  även att nästan alla samlade på Hacefors med Linnean på bara för att vi var från Småland. Så tråkigt när alla valde samma. hur som helst så valde jag en service från Royal Albert med Engelskt benporslin, Mayflower som jag tyckte var allra finast. Även idag 100 år senare så tycker jag att de är helt underbara att titta på.

img_8158img_8156img_8157img_8162img_8160

Idag när jag fick hjälp av Robert att hitta hyllplanen till hyllan som vi hittade stommen till igår hittade vi min service i en av alla kartonger som vi gick igenom. Åh vad jag blev glad. Nu är den uppackad och står på ena bordet i vardagsrummet och väntar på att få diskas och få plats någonstans. Ja vi hittade hyllplanen vilket också var skönt men mina koppar vad höjdpunkten.

Nu lite kaffe innan det är dags att skruva ihop hyllan och börja måla.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

10 reaktioner till “Nostalgi och kärt återseende.

Lägg till

 1. Den är superfin. Jag fick ingen service, däremot så köpte jag en med hur många delar som helst, den passade bra ihop med min kaffe service jag fick av farmor. Min fd svärmor hjälpte mig att buda på den och jag var överlycklig att jag vann den ❤
  Nu sparar jag själv till min bror, Lasse Åberg och jag kommer sammla till mina barn. I allafall dottern, sonens ev respektive vill kanske vara med och bestämma om sin porslin 😉

  Gilla

 2. Tänk att det verkligen är något speciellt med äldre människor och serviser. Som att det är det finaste man kan äga. Men å andra sidan så var ju tebjudningar, kafferep och fikastunder bland det finaste och roligaste man kunde ha förr i tiden. Jag tycker att det är tråkigt att det försvunnit lite i dagens samhälle. När vi packade i mormors lägenhet efter hennes död förra året dök det upp en sigvard bernadotte servis med både tallrikar, assietter, uppläggningsfat, salt och pepparkar, kaffekannor, mjölkkannor och gud vet vad. Som hon hade samlat på. Så häftigt! Men jag har inte plats eller ens användning för det och därför blir jag extra glad över att du gör plats för ditt!

  Gilla

 3. Så vacker! Och så himla härligt minne. Här hemma finns min farmors servis som hon fick när hon och farfar gifte sig, dessvärre dog hon innan ens ett år hade förflutit sen dess, farfar sparade servisen och gav sen till mig många år senare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: