Mysdag på stan med finaste…

Hej Hej.

Har ni haft en bra söndag? Min har verkligen varit toppen. På mitt schema stod ledig dag. En lucka i min kalender på helgen hör inte till vanligheterna så därför blev dagen snabbt bokad av dottern för att vi skulle åka till stan. Hon älskar verkligen stan lika mycket som jag vår lilla tjej och då handlar det inte alltid om att åka och shoppa utan att leva och uppleva livet och alla möjligheter som finns i stan. Vår söndag innehöll lite av varje precis som jag vill att de ska vara.

Fika Japansk på Café Koya.

Jag fick äran att välja fika och lunch ställe. Så det fick bli en fika på Koya i Vasastan som är ett Japansk inspirerat café. Är du trött på vanlig svensk fika? På Café Koya kan man  smaska på hembakta japanska sötsaker, asiatiska teer och finkaffe. En gång tidigare hade jag varit på cafeét så jag hade lite koll på vad som fanns och hur det smakade. Skillnaden mot andra bakverk är att japanska desserter inte är lika söta och tunga som de svenska. Många av bakverken går åt grönt då de flesta innehåller matchapulver. Matchapulver framställs av ett japanskt te. Te-bladen mals ner till ett fint pulver som kan användas i te och bakverk. Inredningen är charmig med kuddar och plädar, brädspel och Totoro-figurer utspridda lite överallt. Visste ni att Koya betyder litet, mysigt hem på japanska. Lite så känns det faktiskt på cafét.

17ee17ff17gg17mm

Sprang i butiker på jakt efter sneakers.

Tilda var på jakt efter vita sneakers men de som hon hittade fanns inte i butikerna i hennes storlek så hon fick beställa dem via nätbutiken istället. Hon hade en lyckad shoppingdag enligt henne själv och kom faktiskt hem med flera superfina plagg och tung.

532D4539-2D50-4749-A62B-B926D3112DA4

Ljusterapi och lunch på Govindas.

Jag ville utnyttja mina två sista luncher på Govindas innan de gick ur så valet av lunchstället var enkelt. Att sitta i Orangeriet på Centralbadet och äta lunch samtidigt få ljusterapi säger man ju inte nej till. Centralbadets Ljusterapi följer solens hela spektrum och ger både ljus och skön värme. Solvärmen från Centralbadets Ljusterapi sägs vidga blodkärlen, stimulera blodcirkulationen och minska stelhet, muskelvärk, ledbesvär, reumatism. Plus att ljusterapin ökar ämnesomsättningen och tänjbarheten i leder.

Govindas är en vegetarisk restaurang som även serverar vegan mat. Tilda och jag hade tur att få plats i Orangeriet så vi fick ljusterapi medan vi åt lunch. Vi njöt verkligen av att sitta där vid vattenfallet bland alla spännande växter och citroner. Till dessert kunde vi inte låta bli att smaka på den veganska chokladkakan även att vi redan hade fikat idag.

17ll17kk17jj17ii

Nu har vi landat hemma i soffan nöjda och belåtna med dagen.

puss1

 

 

 

15 thoughts on “Mysdag på stan med finaste…

Add yours

 1. Det låter som en härlig mor- och dotterdag. Här var det idag dags för dotterns andra danslektion. Hon var tidigare tillbakadragen och blyg men wow vad hon tar för sig nu.

  Älskar hur du tipsar om matställen och fik, ibland får du mig att känna att jag skulle kunna åka till Sthlm med tåget bara för att äta på någon specifik plats som du har nämnt.

  Kul att dottern hittade lite nya kläder om än hon vänta på skorna några dagar extra!

 2. gud men så himla härligt älskar gå o fika på mysiga fik
  man behöver verkligen sådar där dagar vi brukar oxå mysa lite o va i väg så härlgt
  ljusterapi behöver ja efter denna vinter mörk tråkig

 3. Vilken mysig söndag och vad kul med kvallitetstid med dottern! 😊
  Dedär såg verkligen riktigt gott ut! 😍

 4. Men så himla mysigt att få vara ute med dottern en dag så där. Kommer ihåg att du tipsat om det här japanska fiket förut. Kul att testa nya smaker. Har aldrig provat matcha men det är kanske dags. 🙂

 5. Vilken mysig dag, Ser gott ut er fikastund. Själv har jag också fikat idag fast hemma hos min pappa det var trevligt 🙂

 6. Låter hur mysigt som helst! Jag smakade Matchalatte för första gången för någon vecka sedan. Föll mig inte alls i smaken! Kanske är det godare i bakelser 🙂

 7. Så mysigt ni haft. Ljusterapi önskade jag att vi hade i stan, jag tror själv det skulle hjälpa mig massor ❤

  Det är så kul att shoppa med ungdomarna tycker jag ❤

 8. Vilken mysig söndag ni fick! Alltid speciella de dagarna, tycker jag. Vi fick hem min svärmor som idag är barnvakt till barnen då jag är i skolan och gubben på turné.

 9. Oh vilken härlig dag ni hade! Japansk inspirerat kafé var något nytt för mig! Dit ska man kanske gå någon gång 😊

 10. LÄngtar till vår tös blir än lite större så man kan göra än mer sådant, numera blir det ju mer legrejer man gör fortfarande =D. Samt så coolt ställle

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: