Fredagsfokus med kameran runt halsen.

Halloj.

Till sist bestämde jag mig för att trotsa regnet och gå promenaden längs vattnet från Skanstull ända bort till Zinkensdamm. Med stora luvan på skallen var det ända som jag frös om fingrarna för jag gick runt och letade fotomotiv. För mig är det avkoppling och en stund att vara i nuet att gå runt och fota – Min fredagsfokus stund.

Från Skanstull mot Zinken.

Att gå ner till vattnet via Havregatan känns alltid lite speciellt med tanke på att R och jag begravt min undulat Josephine där för många år sedan nu men ändå. Just bara därför blev första bilden fågelholken i ett träd vid trapporna ner mot koloniområdet.

15a1

Vidare gick jag in mellan alla vackra kolonilotter. Ni som följt mig vet säkert att jag har en kärlek till koloniområdena. Deras lilleputt känsla är något som jag tycker så mycket om lite som Nils Karlsson Pyssling. För att inte tråka ut er blir det inga direkta bilder på de små kolonihusen denna gången.

15a215a315a4

Längs strandpromenaden mötte jag hur många joggare som helst som också var modiga och trotsade regnet. Så annorlunda Eriksdalslunden är denna tiden mot vad den erbjuder på den varma årstiden, då det är liv och rörelse i varje hörn. Alla båtar är sjösatta och allt runt omkring sjuder av liv. Idag var det som om allt väntade på vad som komma skall.

15a515a6

Alla sätt är bra förutom de dåliga, eller hur. Ägaren till denna båten kom visst på ett smart sätt för att hålla presenningen på plats. Jag kunde inte låta bli att fota denna fiffiga uppfinningen.

15a7

#backagreta.

Så synd att denna skylt måste gått sönder för så kloka ord borde politikerna fått se och ta till sig idag när fantastiska Greta Tornberg och hennes manifestation för miljön idag gick av stapeln inne på Mynttorget. På tal om det så var hela tåget in till stan idag fyllt av barn och ungdomar i Tildas ålder som var på väg in och strejka från skolan för miljön. Tycker även att skylten gör sig väldigt bra där den ligger med tanke på allt skräp och skit och människor kastat in här i bergskrevan. Vi äger inte vår jord  – Vi lånar den bara…..

15a8

Fredagsfika.

Med tanke på den fruktansvärda händelse som drabbat vår jord och främst Nya Zeeland idag hade jag ingen lust att fika på café. Det kändes inte rätt för mig. Min plan igår var att fika på Muffin Bakery men att fika på Drottninggatan kändes bara så fel just idag. Jag skickar alla mina tankar och kramar idag till offren och alla deras nära och kära. Plus till alla vi andra på jorden som ännu en gång fått ta del av de idioter som går runt i skor på vår jord.

14

Så med den känslan i kroppen ville jag bara hem efter mitt besök hos sjuksköterskan. Väl hemma smet jag in på Spaaks och köpte med mig en semla hem och fika hemma i soffan under en filt.

15a9

Fredagspresenten till mig.

Idag var det svårt att komma på någon bra present. Det kändes lite fel att ge mig ett ting så jag valde att smita in i blomsterbutiken på Rosenlundsgatan. En blomma symboliserar liv och det är precis vad vi alla behöver få känna en dag som denna.

15a12

5a

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

 

22 thoughts on “Fredagsfokus med kameran runt halsen.

Add yours

 1. Jag vill tacka dig för den vandringen du tog med mig på här. Min moster bor i närheten av de kolonilotterna så jag känner igen mig. Du beskriver saker så levande att jag kan se det du noterar, utöver dina fina foton menar jag. Du är så duktig på att hantera språket.
  Jag har svårt att kommentera NZ nu, jag har så svårt att ta in att någon (och dessutom lästa jag att det var flera personer?) kan avsky en specifik grupp av människor och samtidigt vara fullkomligt övertygad om att den personen har rätt att utföra sådana dåd.

 2. Jag tycker att skola från skolan för klimatet verkar lite hårt men hon har verkligen många fina och kloka ord som politikerna verkligen borde lyssna på! 😊

 3. Så fina bilder från din promenad, tycker med om gå ut och fotografera, har dock blivit dålig på det. Men skall bättra mig. Förstår det kändes fel och fika på drottninggatan idag!

 4. Jag tycker alltid det är roligt när vårblommorna börjar komma upp 🙂 En ny blomma är ju inte helt fel 🙂

 5. Ja det är både tråkigt och hemskt det som har hänt i Nya Zeland. Enligt mig har han inte alla hästar hemma och tyvärr finns det idioter här i världen. Men en fika i soffan lät mysigt.

 6. Vilken härlig promenad! Du är super duktig på att fota. Helt sjukt det som hände på Nya Zeeland, fin tanke från dig iallafall <3 Älskar blommor så det var en perfekt fredagspresent tycker jag.

 7. Skönt att komma ut på promenad även om vädret kanske ej är det bästa! Vad härliga bilder

 8. Så kul att se dina bilder från promenader, du är jätte duktig!
  Håller med om vilken hemsk klump man får när det händer såhär tragiska saker.. fint att din blomma fick symbolisera liv ♡

 9. Så fin tanke med blomman som symboliserar liv. Det är verkligen helt fruktansvärt det som har hänt. Det är skrämmande att tänka på vad människor är kapabla till!

  1. Vilka vackra bilder du knäppte under din regniga promenad.Hade absolut ingen anning om att du har en förkärlek för kolonilotter.Har tyvärr ingen koll alls på vad som har hänt och måste därför logga in på nyheterna

 10. Så avkopplande att gå på dessa fotopromenader. Gillar det också, och man upptäcker så mycket då man ser sig omkring

 11. Ja usscch vad hemskt det som hände, man blir så orolig för vad det är som händer. Samt underbart att ut och fota och skingra tankar

 12. Åh gud vad härligt att få gå runt och fota, nu längtar man till det ännu mer när man ser dessa bilder. Vilken fin tanke du hade bakom fredagspresenten denna gång. 🙂

 13. Jag läser sällan nyhetstidningar och kollar sällan nyheterna på tv så har missat det där tror jag. Ingen som nämnt någonting i skolan heller… Måste kolla upp vad som hänt, det låter fruktansvärt iallafall..

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: