Upp och ner i Vallentuna.

Hej.

Nyss landat hemma efter dagens hockeyresa till Vallentuna. Alltså visst är hockey roligt ibland men det är på tok för galet med all den tid det tar för oss föräldrar. Idag åkte jag hemifrån 15:00 för att hämta upp sonen i skolan då han inte hann hem innan vi behövde börja åka. Efter jag hämtat upp honom skulle vi tillbaka till hans hockeyhall och hämta utrustningen och två hockeykompisar som skulle åka med oss. Kan ni tänka er att vara iväg på en hockeykväll från 15:00 – 23:11? Ibland känns det mer än galet, idag var en sådan dag.

Göra det bästa av varje hockeyresa.

Varje gång man är på bortamatch gäller det att hitta på något innan matchstart för att sitta och hänga i en hockeyhall mer än två timmar innan matchstart går bara inte om man inte har en massa jobb att göra. Så jag brukar googla upp lite om stället vi ska till om det är nytt för mig. På våren och sensommaren funkar det ibland att sitta ute i solen och fika och mysa innan matchstart men på vinter säger jag nej nej till det. Idag hittade jag Vallentuna Stenugnsbageri på google. Där skulle jag ta en kaffe.

Vallentuna Stenugnsbageri.

Jag gick några varv fram och tillbaka i centrum innan jag såg bageriet som låg lite vid sidan av centrumgatan. Wao säger jag, vilket ställe! Stenugnsbageriet var helt underbart. Det måste vara omtyckt av Vallentuna borna för i deras centrum fanns nästan ingenting. Centrumet kändes lite som det lilla centrum som Emmaboda har vilket är närmast där mina föräldrar bor. Har ni vägarna förbi Vallentuna så bör ni besöka bageriet för det var verkligen en liten pärla.

12a12b12c12d12e

Så var det hockeymatchen …..

Jag satt en stund i cafét och bloggjobbade innan matchstart. Det började verkligen inte alls bra för mig på läktaren. Precis där jag tänkte bänka mig såg jag ett råtthåll och fullt med råttskit utanför hålet. Fy fasiken vad äckligt!!!  Jag satt mig till slut en bra ifrån, allt för att vara så säker som det gick.

12g

Flempan vann till sist men…..

Till sist vann Flempan vilket de också skulle göra men ack vad det satt hårt inne idag. Det kändes som om Flempan tagit matchen lite för given för idag vet jag inte vad som hände. Eller nu ljuger jag för jag var där och såg precis vad som hände och vad som inte gick som det borde…Nog om det Flempan vann och det var viktigast. Hoppas nu att laget kan ladda om och spela som de brukar göra på torsdag. Heja Heja!!!

12h12j12i

puss1

18 thoughts on “Upp och ner i Vallentuna.

Add yours

 1. Den eviga väntan innan matchstart minns jag så väl, från när jag följde med och tittade på när min bror spelade hockey. Minns att jag och pappa satt och fikade och tog promenader. Fast väntan efter match är jobbigast minns jag 🙈 Så mycket gott det ser ut som dom har på de cafet

 2. Oj, sinnes mycket tid ja! Du verkar dock ha hittat ett guldkorn i väntan, ser jättefint ut. Skönt att de van tillslut även om de var lite trögt.

 3. Bra idé att kolla upp stället innan! Har fått berättat för mig tidigare om hur det är ibland att vara hockeyfamilj (och andra sporter/idrotter också såklart) och jag har förstått att det tar mycket tid i anspråk. En fördel är ju då att få hitta nya fina ställen att testa. 🙂

 4. Skönt med vinst även modet kändes som att den satt långt inne. Precis så som du nämner så krävs det rätt inställning, ingen match får underskattas av spelare eller tränare. När det händer så blir det svårt oavsett motstånd.

 5. Men vilket fantastiskt mysigt litet bageri. Det ser verkligen helt underbart ut. Dina bilder är så stämningsfulla!
  Fy vad äckligt med ett råtthål och råttskit. Jag hade faktiskt tamråttor som barn och det är ju en helt annan sak än vilda råttor så där.
  Kul att Flempan vann. 🙂

 6. Vilket mysigt caffé! 😍 nämen hövva flr råtthål… hoppas de fixar det så ingen annan får en mus ner i vödkam eller liknande 🙃
  Är så avis vill oxå vara hockeymorsa! 🙈🙈

 7. Gillar verkligen dina café tips. Älskar själv att sitta och ta en kaffe och har alltid gjort det 😊

 8. Haha usch jag förstår verkligen att du inte blev så sugen på att sitta precis där! Underbart att de vann tillslut, måste vara så roligt att sitta där och kolla när dom spelar 🙂

 9. åh nej men åh va massa tid det tar med allt o så ska man skjutsa o stå o sälja saker o ta han om kläde allt va man gör för sina barn ..
  ja kan du göra annat under tiden men när man väntar innan matchen så surt
  ur du hittade såg mysigt ut ändå

 10. Det låter verkligen som ett mysigt cafe´och de där biskvierna är så god. Fy för råtthållet gillar inte råttor jag heller 🙂

 11. Bra gjort av killarna att vinna 👍
  Tack för tips om cafét, den måste vi testa på någon av våra roadtrips. Lät ju suveränt mysigt. Är det inte i Vallentuna de där barndeckarna som jag just nu glömnt namnet på kommer ifrån. Tjej och kille är de i allafall.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: