Därför ogillar jag…

Hej Hej.

Denna rubriken var svår att bestämma vad jag ogillar mest som jag skulle kunna berätta om. Till slut kom jag fram till att erkänna att jag ogillar rådjur. Visst är de små fina men ack vad de förstör i trädgårdarna. De som härjar runt hemma hos oss är knappt rädda för oss människor utan kan lugnt och stilla stå på altanen och äta upp blommor och växter som växter längst ner vid vårt berg. Alltså rådjur ska bo och vistas långt inne i skogen enligt mig det är där de hör hemma.

Rådjuren gör mig så lack…..

Många gånger genom åren har jag förklarat krig mot dem. Ifjol hängde jag upp trasor längst upp på tomten för att skrämma bort dem. Den idén funkade i två veckor…Ett år köpte jag hem råväck som var som att blöta ner tamponger och hänga ut i trädgården. I år hoppas jag verkligen att de inte kommer hem till oss för då får de med den argaste versionen av mig att göra.

7rå7rå17rå2

Nu tänkte ni nog att jag skulle ha någon bild på de odjuren men de är inte värda att vara med i min blogg för fem öre.

Saramadeleine har en bloggutmaning i mars 2019 som jag tänkt hänga på från och med idag. Kanske funkar det inte alla dagar men det är ett mål att vara med.

Här kan ni se vilka utmaningar som det blir:

4. Jag var den på högstadiet som

5. Semmeldagen till ära, när åt du en senast?

6. När jag gick i skolan…

7. Det bästa med mina föräldrar är att…

8. Därför ogillar jag…

9. När jag mötte sorgen…

10. När jag mötte glädjen…

11. Jag skrattar när…

12. Jag blir arg när…

13. Jag mötte Lassie…

14. Då blev jag riktigt rädd…

15. När jag kände mig helt lost…

16. En tv-serie jag älskar är…

17. En tv-serie jag anser vara överreklamerad är…

18 .En oanad talang jag har…

19. Min allra bästa kompis…

20. En låttext som berör mig är…

21. Titeln till boken om mitt liv skulle heta…

22. När ingen ser mig så…

23. I sommar ska jag…

24. Jag förstår mig inte på…

25. När jag inte förstår så brukar jag…

26. Jag tycker språk är…

27. Att resa för mig betyder…

28. Senaste gången jag ramlade var…

29. Jag är den på stranden som…

30. Jag är den i butiken som…

31. Jag upptäcker ålderstecken när…

Deltagare i utmaningen är:

 

 

7

22 thoughts on “Därför ogillar jag…

Add yours

 1. Förstår din frustration om rådjuren. Hoppas att du kommer att slippa dom i år. Själv så har jag aldrig haft nå problem med dom.

 2. Vi har många rådjur på Gotland, runt 6000 och de ställer till mycket elände. Äter upp skogsplanteringar och orsakar massor av trafikolyckor.
  Önskar dig en fin rådjursfri helg!
  Kram, Ingrid

 3. Haha åh, har nog aldrig hört någon vara arg på rådjur men förstår att det inte är kul när de kommer till tomten och förstör. Hoppas du hittar något bra trix i år.

  1. Förstår hur irriterade det är när dom äter upp dina växter i trädgården.Våra rådjur har än så länge bara ätit på vårat äppleträd.Har ni haft problem med vildsvinen?

 4. Tänk att något så gulligt kan orsaka så mycket besvär! Har förstått att de kan vara riktiga bråkmakare för de med hus och att man t ex. ofta får täcka sina odlingar. Inte så kul det heller när man vill att sina fina buskar syns.

 5. >Haha, det var en otippad sak att ogilla 🙂 Men jag förstår dig verkligen om de förstör som de gör. jag har nog själv aldrig sett ett rådjur i det vilda

 6. Förstår det är ej kul när dom förstör ens trädgård men dom är vackra djur

 7. Visst är dom fina men dom förstör verkligen mycket. Tråkigt att inget funkar för att skrämma bort dom. Hoppas att dom inte kommer till er i år. Jag gillar att rådjuren inte är vädra att visas på bild 😂🙈 haha

 8. Hoppas att de håller sig undan din trädgård i år. Jag gillar rådjur men gissar att jag skulle tänka annorlunda om jag hade ett gäng i trädgården som käkade upp allt. Det dära råväcket var intressant, aldrig hört talas om.

 9. Haha detta var något nytt för mig, hade ingen aning om att rådjur kunde vara inkräktare men jag bir ju i lägenhet så det förklarar ju en del 😉 kanske tycker exakt samma sak sen när jag flyttat till huset 😂

 10. Ja rådjur och även harar kan vara ena riktiga förstörare i trädgårdar! Jag fick hjälp av en bonde att köpa ett preparat som sprayas på nyplanterade granplantor för att dom inte ska bli uppätna lika fort som dom kommer i jorden. Det hjälpte. Dom gillar inte heller doften av urin, så om man har en hanhund som springer runt och lyfter på benet lite här och där får man lättare ha trädgården ifred😊

 11. åh förstår dej verkligen de ’r söta men äter upp allt har ja hört. men har ni lagt ut äpple till dem ? det gjorde min syster o det gjorde att de liksom ”glömde” komma lämgre in på tomten

 12. Åh vilka bråkstakar de är. Förstår verkligen din frustration. Hoppas ni ska slippa dem i år. Själv har jag inte haft några problem med dem 🙂

 13. Testa att hänga upp cd skivor reflexionerna gör så att rådjuren inte går nära. Jag har även påskliljor lite varstans, men jag antar att det inte funkar på sommaren 😉

  1. Har provat det båda och har massvis med påskliljor i trädgården men det bryr inte odjuren om. CD skivor hann jag bara häng upp så var de framme och solade sig i deras glans

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: