När man behöver spränga…

 

” Inlägget är i samarbete med Losshållning.se ”

LOGOTYP-HEADER

Hej Hej.

Något som vi funderade på när vi bott i huset ett tag och var klara med renoveringen inomhus var trädgården. Vår baksida består av berg som sluttar uppåt mot skogstomt. Jag slet med att rensa bergen närmast huset i flera veckor innan vi fick rena och fina berg. Därefter kom frågan hur vi skulle kunna plana ut på baksidan. Vi hade en dröm om att låta bergen vara kvar upp till vad vi kallar platån därefter ville vi plana ut och bygga gästhus och altan med nya gräsmattor.

e05cb48d-bc2e-4463-8129-4979ef7a89d0

Undersökte förutsättningarna.

Vi undersökte förutsättningarna för att kunna plana ut baksida så som vi önskade.  Vilket visade sig krångligare än vad vi trott. Till slut kom vi fram till att det var omöjligt om vi inte för hand grävde fram berget för att få en grävmaskin på andra sidan huset var omöjligt. Grävmaskinen skulle behöva lyftas över vårt hus med tanke på att vi inte kom runt på annat sätt helt enkelt.  Många gånger har drömmer vi fortfarande om att vi ska kunna spränga berget upp vid platån och ta hjälp för att därefter plana ut marken. I samband med att jag fick nyss om Losshållningsbolaget har jag återigen börjat fundera på om vi inte ska ge den delen av baksidan en sista chans.

berglosshållning_tntbergsprangning-privatpersoner

img_0566

Visst drömde vi…

Om vi skulle kunna spränga bort berg så vi kan plana ut med egen kraft och jobb  skulle vi kanske kunna få den baksida som vi drömt om. Vi  har funderat mycket på hur och om det skulle kunna fungera att spränga så nära vårt hus och grannens. Flera svåra frågor att ta ställning till som en expert inom området kan. Så när vi återigen nu fått tillbaka  den känslan om att fixa till vår drömbaksida ska vi garanterat kontakta Losshållningsbolaget.se.

b5ee71d0-3432-47a6-aefd-58f3ffe2b514

Omgivningens påverkan.

Det är inte bara vi som behöver ta ställning till om vi skulle våga spränga så nära vårt hus och grannens. Därför är det skönt att vi kan få hjälp med att göra en bedömning om omgivningens påverkan. Vilket innebär att Losshållningsbolaget kan uppskatta hur sprängarbetet kan komma att påverka omgivningen i anslutning till fastigheten. För att kontrollera omgivningspåverkan anställs en opartisk konsult som utför en riskanalys på stundande arbete. Losshållningsbolaget utgår ifrån Kalmar vilket jag som är från trakterna tycker känns riktigt bra. Det är verkligen enkelt att använda sig av dem när man är i behov av sprängningsarbeten. De tar kontrollen över alla frågor, bedömningar och det eventuella arbetet med sprängningen. Hur skönt låter inte det?

Kram Kram

 

” Inlägget är i samarbete med Losshållning.se ”

 

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: