Det bästa med mina föräldrar är att…

Hej.

Idag är utmaningen hos SaraMadeleine att prata om sina föräldrar. Mina föräldrar bor på landet mitt i Glasriket i Småland. När jag var barn bodde de och vi barn i Nybro men jag tror det var när jag var 20 som de flyttade och byggde nytt hus där min morfar bott i alla år. Landet är verkligen landet i byn de bor i kanske det bor runt 12 människor det kan var färre än så.

6a

Min kära far Nisse fyller 80 år till hösten. Men skulle man chansa på hans ålder både till utseende och fysiskt blir nog ålder kanske runt femton år yngre. Pappa har alltid varit en man som velat göra allt och lite till. Han är händig och har till och med byggt lillstugan helt på egen hand. Bilar kan han allt om och lika så motorcyklar. All skog som avverkats har han i stort sett sköt själv. Som ung spelade han fotboll och var riktigt vass på det. Sedan har jag en sak som jag har efter pappa och det är att vi båda kan sjunga. Varje bilresa och semester har han och jag hållit konserter för de andra tre i familjen. Det bästa pappa vet är gräddtårta med gelé på.

Min kära mamma Inger blir 75 år julafton. Mamma är också väldigt aktiv och är iväg på både det ena och andra med sina vänner hela tiden. Plus att hon avgudar sin hund Viggo. Mamma är mästare på att baka och varje gång vi åker ner så tömmer jag och barnen frysen på hennes bullar och kakor. Handarbeten såsom att sticka och virka är mamma också en fena på. Ett intresse som jag fått av mamma är mode och kläder. när jag och min syster växte upp hade vi allt och lite till när det handlade om kläder och fick i stort sett det vi pekade på. Något som mamma alltid gjort och jag tagit med mig är att om jag var ute och festade och var onykter så kunde jag alltid ringa mamma så kom hon och hämtade mig och mina vänner även om vi var flera mil bort. Mamma är oerhört envis och det går knappt rubba henne om hon bestämt sig för något precis som min kära syster. Något som jag också tyckt varit skönt är att både Cicci och jag aldrig behövt hymla med att vi festade eller vad det nu var.

6b6c

Pappa och Mamma

♥ Jag älskar er ♥

 

Saramadeleine har en bloggutmaning i mars 2019 som jag tänkt hänga på från och med idag. Kanske funkar det inte alla dagar men det är ett mål att vara med.

Här kan ni se vilka utmaningar som det blir:

4. Jag var den på högstadiet som

5. Semmeldagen till ära, när åt du en senast?

6. När jag gick i skolan…

7. Det bästa med mina föräldrar är att…

8. Därför ogillar jag…

9. När jag mötte sorgen…

10. När jag mötte glädjen…

11. Jag skrattar när…

12. Jag blir arg när…

13. Jag mötte Lassie…

14. Då blev jag riktigt rädd…

15. När jag kände mig helt lost…

16. En tv-serie jag älskar är…

17. En tv-serie jag anser vara överreklamerad är…

18 .En oanad talang jag har…

19. Min allra bästa kompis…

20. En låttext som berör mig är…

21. Titeln till boken om mitt liv skulle heta…

22. När ingen ser mig så…

23. I sommar ska jag…

24. Jag förstår mig inte på…

25. När jag inte förstår så brukar jag…

26. Jag tycker språk är…

27. Att resa för mig betyder…

28. Senaste gången jag ramlade var…

29. Jag är den på stranden som…

30. Jag är den i butiken som…

31. Jag upptäcker ålderstecken när…

Deltagare i utmaningen är:

 

 

7

21 thoughts on “Det bästa med mina föräldrar är att…

Add yours

 1. Oj en vad duktig han verkar vara. Människor som klarar så mycket själva beundrar jag verkligen. Jag har fått för mig att för inte alls länge sedan så gjorde man det mesta själv men att man allt mer hyr in andra för att göra jobben åt en istället.
  Och din mamma då, så himla skönt att bli hämtade i trygghet när man är ung och kanske lite på pickalurven!

 2. Vilka härliga föräldrar som du verkar ha. Jag skulle tippa på att både var yngre än vad som är. Så skönt att din mamma alltid hämtade er vart ni än var. Åh, bullar och kakor är ju så gott när dom är hemma bakade. Så fint hus dom har.

 3. Vad roligt att få läsa ett så personligt inlägg om dina föräldrar. Du verkar verkligen ha turen att ha fina och snälla föräldrar som gjort allt för er barn. Roligt att du kan sjunga, det visste inte jag. 🙂

 4. Verkligen så mysigt att få veta lite mer om dom, dom verkar vara fantastiska människor! Vad underbart att ha sån nära kontakt med sina föräldrar och att man vet att dom alltid finns där i vårt och torrt. 🙂

 5. Vad härligt att läsa 😊 va kul att du slapp hyssa om festerna att du faktiskt kunde berätta för dina föräldrar att det va fest det är bra att ha en sån relation till sina föräldrar

 6. Så trevligt du skriver om dina föräldrar! Det låter som om du haft en trygg och fin barndom. Nu ska jag se vad jag kan få ihop om mina.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

 7. Vilken härlig relation du verkar ha till dina föräldrar!
  Mina föräldrar har alltid resonerat som din mamma, ring om det är något, vad som helst! Vilket jag iofs aldrig gjorde, onykter menar jag 🙂 Men jag vet att jag hade kunnat och jag hoppas att mina barn kommer att känna detsamma med mig.
  Det måste vara roligt för din mamma att ni tömmer hennes kakförråd när ni kommer! Jag gissar att man är glad när någon uppskattar det man gjort, när man nu tycker att det är roligt att tex baka. Min mamma är bra på mycket, men baka har aldrig varit hennes stora intresse.
  Önskar dig en fin dag!

 8. Dina föräldrar verkar underbara!
  Härligt att kunna ha en öppen och god relation till sina föräldrar!
  Tryggheten att veta att dom alltid finns där när man klantat till det 😉

 9. Kan inte ljuga så säger som det är!
  Vilka ASESOME föräldrar du har! 😍
  Min mamma har varit lika dan angående fest! Min far är lik din förutom att han ska INTE sjunga 😂
  Ååh vilken mysig familj! ❤️

 10. Vad fint skrivet om dina föräldrar! Det är fint med kärleken man känner till sina föräldrar. Hur mycket man fått från dem och saker som ligger en nära hjärtat från ens barndom. 💕

 11. Vilket fint & mysigt inlägg! 😍 dem verkar vara fina och härliga människor, bor du långt ifrån dem nu? ❤️

 12. Min moster och hennes man bor i Nybro. Hennes man kommer från en liten by utanför Nybro och mina kusiner växte upp där.
  Mycket intressant att läsa om dina föräldrar

 13. Så fint inlägg om dina föräldrar och så fina bilder. Nu saknar jag mina föräldrar. Tur jag skall träffa min far i helgen, min mor får jag tyvärr aldrig mer träffa igen, möjligen om det finns ett liv efter detta <3

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: