Semmeldagen till ära, när åt du en senast?

Hej.

Idag är det ingen vanlig dag utan Fettisdagen. Dagen då vi alla får mumsa hur många semlor vi bara vill och orkar. Ni som följer mig känner säkert redan till att jag är semmeltokig. Jag älskar semlor och äter mer än gärna semlor dagarna långa. Tänker göra en nytta med nöje idag och ge mig ut på en promis ner till bageriet och köpa hem semlor till oss här hemma.

Semmeldagen till ära.

Vilken tur jag hade att SurÅdeg hade några semlor kvar när jag smet in på cafét. Egentligen så skulle man förbeställt semlor men det föll förbi mig när vi var i Sälen förra veckan. Så det var väl tur att jag kom när jag kom om man säger så. Ikväll blir det semmelfika i soffan. Men frågan handlar ju i dagens utmaning om när jag åt semla senast och svaret på den är faktiskt igår. Semmeltestare som jag varit även i år ger första priset till Wallins bageri med SurÅdeg på andra platsen. Det känns tryggt att veta att vi kommer få mumsa goda semlor i kväll.

5a5b

Saramadeleine har en bloggutmaning i mars 2019 som jag tänkt hänga på från och med idag. Kanske funkar det inte alla dagar men det är ett mål att vara med.

Här kan ni se vilka utmaningar som det blir:

4. Jag var den på högstadiet som

5. Semmeldagen till ära, när åt du en senast?

6. När jag gick i skolan…

7. Det bästa med mina föräldrar är att…

8. Därför ogillar jag…

9. När jag mötte sorgen…

10. När jag mötte glädjen…

11. Jag skrattar när…

12. Jag blir arg när…

13. Jag mötte Lassie…

14. Då blev jag riktigt rädd…

15. När jag kände mig helt lost…

16. En tv-serie jag älskar är…

17. En tv-serie jag anser vara överreklamerad är…

18 .En oanad talang jag har…

19. Min allra bästa kompis…

20. En låttext som berör mig är…

21. Titeln till boken om mitt liv skulle heta…

22. När ingen ser mig så…

23. I sommar ska jag…

24. Jag förstår mig inte på…

25. När jag inte förstår så brukar jag…

26. Jag tycker språk är…

27. Att resa för mig betyder…

28. Senaste gången jag ramlade var…

29. Jag är den på stranden som…

30. Jag är den i butiken som…

31. Jag upptäcker ålderstecken när…

Deltagare i utmaningen är:

 

 

7

13 thoughts on “Semmeldagen till ära, när åt du en senast?

Add yours

  1. Semlor är gott. Men har lite svårt för mandelmassa så jag brukar ta med vanilj i ist 🙂

  2. Undrar om jag ska bryta min kostomställning och äta en smarrig semla ikväll. Blir ju så galet sugen när jag ser alla semmelbilder. Senast jag åt en semla var i början på februari när jag var sjuk.

  3. Åt faktiskt en förut, var jättegod. Skulle kunna äta en till men det gör jag inte. Gillar verkligen semlor. 🙂

    1. Semlor är farligt gott. Har totalt ätit 4 st i år men nu är det nog för i år.
      Är också med i Madeleines bloggutmaning

  4. Åh denna utmaning är verkligen så rolig att få följa! Men alltså mums vad gott med semlor, jag har inte ätit det på några år tror jag men än hinns det med 😉

  5. Skönt att du fick tag i några. Vi köpte på kondis med faktiskt, brukar inte göra det men de var slut i affären vi var i, men jag förstår nu för de var SÅ mycket godare. Jag åt en igår helt enkelt, haha.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: