Det går nog troll i våra resor till Lindvallen…

Hej Hopp.

Det tar på krafterna att vara ute i friska luften och att åka skidor. Jag personligen är för otränad och orkar inte sätta emot som jag gjorde förr på den gamla goda tiden när jag åkte skidor varje veckan på vinterhalvåret. Men jag blir mer och mer van igen på skidorna.

Mot Lindvallen.

En sak som är så himla smidigt är att det går en transportlift mellan Högfjällshotellet och Lindvallen. Den är både smidig och en ren naturupplevelse. När man efter några byten kommer till korgliften är det magi. Man sitter i liften och är säkert kanske 10 meter upp i luften över alla trädkronor. Det är verkligen en häftig upplevelse. Borta i Lindvallen var det riktigt blåsigt uppe på toppen. Det gjorde nästan ont om kinderna.

28b28c28d

Det går nog troll i våra resor till Lindvallen…

Jag vet inte varför men det händer alltid något varje gång vi åker transport liften bort till Lindvallen. I fjol hände en grej som vi nu i efterhand kallar för ”Sendrag”. Idag kom nästa tokeri sak. När vi skulle kliva av korgliften halvvägs till Lindvallen fastnade T med sin stav så det blev krångel när vi skulle kliva av. Vad tror ni hände? Jo såklart blev hennes tav krokig längst ner och gick av. Marcel och jag fick bita oss i läppen för att inte skratta ihjäl oss över hela situationen. Så hela tiden idag fick hon åka med en lång och en kort stav. Vi ska köpa en ny idag eller imorgon. Så tokigt det kan bli ibland!!! Det går nog troll i våra resor till Lindvallen…

Bästa lösningen av mig.

En sak som verkligen är skitjobbig när man är iväg och åker skidor är att gå i tunga pjäxor och bära utrustningen i trappor och på isgatorna som det är överallt här. I morse fick vi åka på rumpan ner för en isig backe för att inte slå oss halvt medvetslösa när vi skulle ut i backen. På väg tillbaka från Lindvallen idag kom jag på bästa lösningen. Nämligen att ha all utrustning liggandes i bilen som står här utanför så vi bara kan gå i vanliga skor ner till bilen och hoppa i pjäxorna och sticka ut i backen. Absolut dagens bästa idé av mig.

Så Marcel lämnade sina skidor och gick hem till oss och hämtade våra skor och bilnyckeln. Nu har vi också gjort rätt på en annan punkt nämligen att inte förvara skidutrustning i lägenheten. Två poäng på den – Check!!!

28e28f

Varmchoklad med vispgrädde – Ja tack.

Efter en god lunch på hotellet som var riktigt skön för det var så himla lugnt smet vi in på ICA och handlade hem lite glass och mjölk. Utanför ICA bjöds vi på varmchoklad med vispgrädde. Så galet gott där och då.

28h28i

Extra roligt….

Att jag sprang på föräldrar och syster till Willes kompis i restaurangen vid lunchen idag. Alltid lika roligt att träffas när man är borta och på samma ställe. På tal om det så är även Tildas ena BF här i krokarna och åker skidor. R sprang på Tildas vän Ebba utanför ICA igår. Ha det så underbart här uppe nu Pia, Jim och Adina. Vem vet Tilda kanske strålar samman med Ebba någon dag….

♥ Puss & Kram ♥

 

 

 

 

 

 

 

 

18 thoughts on “Det går nog troll i våra resor till Lindvallen…

Add yours

 1. Vad roligt att läsa om din dag! Haha, på vissa ställen händer det alltid en massa tok. Söndagar på jobbet till exempel är alltid extremt röriga. Det som inte händer i vanliga fall händer just på söndagar. Vet inte var det är. Men då fick hon ju lite extra träning när hon inte hade lika långa stavar. 🙂

 2. Ååh men vad mysigt! Jag saknar att åka bräda i backen! Men vet inte om jag vågar nu när jag är gravid då jag gärna hoppar,trixar och kör off pist 😂
  Är nådigt avis på er! Njut säger jag bara 😍

 3. Åh, vet du Kamilla? På något sätt mellan dina rader här så andades det verkligen livsglädje i inlägget. Jag blev gladare på tre minuter av att läsa. Tack! Och varm choklad med grädde i samband med skidresa måste vara ett av livets riktiga guldkorn!

 4. Kastas tillbaka till när vi bodde i Lindvallen en vecka i slutet på januari. Det är så fantastiskt där. Ditt inlägg verkligen lyser av välbehag och lycka och det kände jag också när vi var där. Tror att det är så lätt att springa på varandra där nu när det är sportlov, och det är verkligen speciellt. Man känner sig hemma fast borta ❤️

 5. Men åh hihi så typiskt, men vilken underbar energi det är i detta inlägget! Love it!
  Svar: Ja det är ett litet meck att rengöra, tur att vattnet bara skall bytas 3-4 gånger/år. Sedan är det filterrengöring som gäller. JA! Exakt den som vill kan och så stolt jag blev! Fina du, tack för peppen!

 6. Det är med skräckblandad förtjusning jag läser ditt inlägg. Du målar upp det så fint även om jag både är rädd för höjder, liftar och slalom i backar haha. Hoppas ni har det riktigt underbart ❤

 7. Ser så härligt ut med att åka skidor. Jag har inte åkt på närmare 40 år och skulle nog aldrig klara av att stå på ett par skidor i dagsläget

 8. Men så himla roligt att åka skidor! Inte åkt på många år nu men blev galet sugen nu ju 😃 Alltså problem i liften är ju verkligen inte kul, en gång när jag var väldigt ny med skidåkande så ramlade jag av i halva backen haha.. Lagom kul att behöva gå upp med klumpiga pjäxor & skidorna i handen 😅

 9. Hej 🙂

  LIndvallen är jätte fint. Hoppas att det gick bra med att köpa nya stavar. Kände igen mig särskilt på en av bilderna den med stora liften. Verkligen ett kul ställe för både barn och vuxna. Mysigt med varm choklad det är aldrig fel. Ha det bäst Kramiz 🙂

 10. Gud vad mysigt ni verkar ha haft det, en riktig familjedag! Varma drycker när man är ute sådär är verkligen livet, ger mig barndomsminnen till tusen. Du får det att se så sjukt härligt ut att åka skidor alltså 🙂

 11. Hehe ja så det kan bli, det är ju drygt då¨det blir sådär, man blir så maktös, för oss vart det ju punka då vi var på semesterveckan i Vimmerby fick bogseras osv osv, kul just då man är på semester

 12. I have been browsing on-line greater than 3 hours nowadays, but I by no means found any fascinating article like yours.
  It is lovely price enough for me. In my opinion, if all website owners
  and bloggers made good content material as you probably did, the web can be a
  lot more helpful than ever before. Howdy would you mind letting me know which hosting
  company you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and
  I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you suggest a good web hosting provider at a fair price?
  Many thanks, I appreciate it! I have been browsing online more than three hours as of
  late, yet I never discovered any interesting article like yours.
  It’s lovely worth sufficient for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers
  made just right content as you did, the web will be a
  lot more useful than ever before. http://Pepsi.net/

 13. I was very pleased to find this great site. I need to to thank you for your time due to this wonderful read!!
  I definitely loved every little bit of it and i also
  have you saved to fav to see new stuff in your site.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: