En slät kopp kaffe skulle funka.

Hej.

Ibland behöver man bara en slät kopp kaffe för att förbereda sig innan det är dags för saker som man tycker är lite jobbiga. Så var det för mig idag innan jag skulle träffa läkaren igen. Jag vet inte varför det är jobbigt att träffa läkare när jag faktiskt tycker att hon är riktigt bra och klok. Men så har det alltid varit att jag tycker det är jobbigt att besöka läkare. Hela tågresan in till stan frågade jag mig själv vad jag behövde som kunde göra besöket lite lättare när det fanns 40 minuter innan jag skulle vara på plats.

En slät kopp kaffe skulle funka.

Jag bestämde mig för att smita in på Fabrique på Rosenlundsgatan som är mig så kärt sedan jag jobbade på förskola i krokarna. Så många luncher och frukostar som det blev under den tiden på Fabrique är så många att jag inte ens minns. Fabrique blev mitt andningshåll kan man nog säga.

26a26b

Jag såg något nytt…

En sak som jag älskar med Fabrique förutom deras goda bakverk är inredningen. Deras golv är jag mer än kär i. Idag när jag satt med kamera och knäppte några bilder inne på bageriet såg jag något nytt. Fronten på disken var skapad av gamla innedörrar. Wao vad det var snyggt och charmigt. Ännu en detalj som jag älskar med bageriet.

26d26e

Vår i Stockholm.

Solen sken och det var underbart i Stan idag. Ett säkert vårtecken här i Stockholm är när alla Cafébord åker ut på trottoarerna. Idag var första dagen som jag såg att något ställe burit ut sina bord.

26f

Upp över mina öron.

När jag satt och drack kaffe kom jag på en idé som skulle vara kul med tanke på foto och kamera. Att tänka på en låt eller sång och sedan försöka ta bilder utefter låtens titel. Jag tänkte lite på Orups gamla slagdänga ”Upp över mina öron” när jag tog denna bilden.

26g

Det finna verkligen så många vackra tak och takåsar inne i stan. Tänk vad man byggde vackert förr!

7

17 thoughts on “En slät kopp kaffe skulle funka.

Add yours

 1. Finns inte så många fina fik längre. Synd då det är så mysigt. Du får köra teman med en låt och ta foton på det. Hade varit en kul utmaning

 2. Förstår att du tycket det är jobbigt med läkaren, men klokt av dig att tänka hur du skulle göra det enklare. En kopp kaffe löser allt. Mysigt kaffe! Det har ju varit såååå underbart väder i Stockholm, drömde om att sitta i solen och fika under mellis. Kram <3

 3. Oj herre vad fint det va där inne! 😍
  Och jag förstår hur du känner med doctorn! Jag HATAR att gå dit trots att jag inte ogillar varesig läkaren eller liknande ba känslan.. men de måste göras å sen kan man klappa sig på axeln 😊

 4. Jag brukar känna likadant inför läkarbesöken. Anledningen till att jag känner så(alltså olika personer = olika orskaer så jag menar inte att du har samma anledning) har jag kommit fram till är en rädsla för att inte bli trodd på. Kanske lite idiotförklarad. Jag vet inte varför jag har den känslan boendes inuti, frustrerande att den har bosatt sig hos mig iaf. Alltså, du kan verkligen tipsa om riktiga guldkorn bland fik du. Det där ser ju ut att vara så mysig miljö att även om de hade salt och peppar i fikabröd hade jag kunnat handla bara för att hänga i den avslappnade miljön en stund!

 5. Åh så mysigt fik! Jag älskar den där stilen och kreativiteten av att faktiskt återanvända något!
  Äntligen har våren hittat hit till Västerås med så det blev att äta ute i solen på lunchen med kollegorna😍

 6. Ohh skönt att ta en kaffe och slappna av lite innan och håller med det var jättefint där verkligen =D samt man blir ju nervös för sådana där möten, det är en nervpillande känsla

 7. Hoppas det gick bra hos läkaren och jag tycker inte heller att det är kul att gå till läkaren. Men bra att kaffet hjälpte plus att det är gott 🙂

 8. Va bra att du kunde ta en kopp kaffe innan läkarbesök , tycker oxå det är jobbigt att gå till läkaren på något konstigt vis även om man vet att det är ju för en själv 💕

 9. Jag tycker inte heller om läkarbesök. Kaffe är det enda som håller mig uppe på benen idag 😆Hoppas att det går bra för dig och att du får en fin dag💗

 10. Att sjunka ner på ett fint inrett fik med en kopp i handen är verkligen som balsam för själen. Jag har till och med svårt att gå in på fik med ful inredning nu för tiden. Inredningen gör så mycket för helhetsupplevelsen. Jag dricker inte kaffe men en chailatte eller massa te är mer än välkommet ner i magen! Så fint att uteserveringssäsongen närmar sig med stormsteg! Hoppas att läkarbesöket gick bra ❤️

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: