Askungemask – äggvita i ansiktet.

” Inlägget är i samarbete med Freshface.se ”

Hej Hej.

Dottern och jag har haft så roligt tillsammans och testat på egen ansiktsmask. Jag har som ni ser ett samarbete som handlar om Freshface.se  som är en oberoende jämförelsesajt av produkter för ansiktet. De informerar om hur du och jag kan skapa våra egna ansiktsmasker som verkligen fungerar.

Freshface kan ansiktsmasker.

Alla vill vi ju ha en massa bra tips och kunna både skapa själva och spara pengar på hudvård som är något som kan kosta enormt mycket pengar. Allt för att vi vill vara det bästa för oss själva både till det yttre och inre såklart. Vi strävar alla mot bättre resultat och mående på alla plan.

En hemmagjord ansiktsmask kan vara lika bra som de du köper i butiken. Hos Freshface kan vi lära oss mycket om hudvård. Ansiktsmasker har alla olika egenskaper, såsom återfuktande, åtstramande eller rengörande och i alla färger och former. Precis som vi alla har olika hudtyper och olika behov när det gäller ansiktsvård.

Askungemask – äggvita i ansiktet.

Tilda och jag fastnade på Freshface sida på nätet och gick igenom de flesta maskerna som vi kunde testa på här hemma idag. Först ut blev ”Askungemasken” som sägs vara en gammal husmorsklassisker.

7aa2d4a6-32c3-4e20-a832-38b211c5a79a

25c25d

Hur kändes masken?

Att smeta in ansiktet med äggvita är ett gammalt beprövat husmorstips som kan kännas lite skumt men faktum är att det funkar. Äggvitan består av 90 procent vatten och tio procent ren protein. På huden fungerar den sammandragande och lite uttorkande.

När man smetar in äggvitan som ser ut som marängsmet i ansiktet börjar det strama efter en liten stund. Jag la nog masken för långt upp under ögonlocken för jag tyckte att det stramade och kändes som om ögonen öppnades mer. För ovanlighetens skull när jag gör ansiktsmask så luktade denna masken inte alls gott.  Efter en stund tyckte jag att det stramade lite för mycket så jag sköljde av masken. När vi sköljt av maskerna kändes huden len, ren och fräsch så nog fungerar masken alltid. Tänk er att göra bästa enklaste quick fixen med en egen ansiktsmask hemma. Bättre kan det ju inte bli helt enkelt.

 25e25f25g

Perfekta ingredienser till hemma masker.

Just nu blåser det många vindar i Sverige om att vi ska äta antiinflammatorisk kost och vad man ska äta för att må bättre. Antiinflammatoriskt sägs dämpa inflammationer och främja de friska processerna i kroppen. När vi vill skapa egna ansiktsmasker är det främst fyra ingredienser som främst är användbara.

Havregryn –  är inte bara är billigt och gott i gröt utan även antiinflammatoriskt. Havre passar alla hudtyper. Redan antikens greker och romare, som använde havre för att behandla hudsjukdomar. Så nog måste det fungera alltid.

Gurkmeja – Gurkmeja kallas för det “antiinflammatoriska guldet” Kryddan har använts i naturläkemedelskonsten länge och är inflammationshämmande och utjämnande på huden.

Honung Honungen lindrar, renar och sägs göra huden len. Honungen har även bakteriedödande egenskaper. Vem har inte haft honung i the eller varm mjölk vid en förkylning? En av mina bloggvänner använder en honungsmask för sin rosacea vilket ska fungera riktigt bra och lägga rodnaden.

Advokado – Avokado är inte bara galet gott utan den är även full med nyttigheter. När advokado används i ansiktsmasker bidrar den till att vi får en lenare och mer återfuktad hy.

Kan ni gissa vad som står på min inköpslista?

Inte så svårt eller hur att lista ut vad dottern och jag ska testa och göra när vi kommer hem från Sälen nästa vecka. Prova ännu flera hemmagjorda ansiktsmasker såklart. Mina vänner och läsare ni måste bara kika in hos Freshface.se för de har gett mig så mycket ny input och viktig kunskap men framför allt inspiration till att fortsätta göra egna ansiktsmasker hemma.

Kram

 

” Inlägget är i samarbete med Freshface.se ”

 

 

24 thoughts on “Askungemask – äggvita i ansiktet.

Add yours

 1. Men va grymt tips, de måste jag prova någon gång! Brukar göra en mask med honung & kokosolja, superbra men blir väldigt kladdigt 😄

 2. Det är ju verkligen sant de att man vill gärna inte kanske lägga jättemycket pengar på ansiktsmasker och då är det ju jättesmart att göra som du och din dotter gjorde 🙂

   1. Vilka grymma och roliga tips på vad man kan använda med det kan här hemma 🙂 måste verkligen prova att göra en egen någon gång 😊

 3. Men vilket roligt samarbete. Jag visste inte att man kan använda äggvita till ansiktet. Kul att det faktiskt fungerar. Härliga bilder på dig och dottern som du bjuder på.

 4. Vilket bra och roligt samarbete. Jag ska gå in på deras sida och titta 😊 honungen hjälper väldigt mycket. Jag är så glad att jag hittade de tipset.

 5. Helt sjukt egentligen, så många kemiska saker som vi både stoppar i oss och smörjer in oss med. Därför känns detta jättefräscht så jag kommer att kika förbi på sidan under dagen!

 6. Vad spännande! Älskar när man gör egna och vet själv vad det innehåller, speciellt när det inte är några kemikalier i. Äggvitan ska jag absolut prova! Tack för tips 😍

 7. Jag köper en svindyr ansiktsmask för att jag vill åt just dessa egenskaper! Borde kanske ba vispa äggvita från ett ägg varannan kvöll istället för att lägga ut 500kr för en mask som håller 10 gånger 😣

 8. Det är otroligt hur mycket man egentligen har hemma som man kan göra egna huskurer. Bara man vet hur man ska göra så slipper man köpa allt de där med extra tillsatser.

 9. Så roligt att prova att göra egna masker. Jag blev lite nyfiken på det där med äggvitan, men min hy är torr så det är nog inte den optimala masken för mig förstår jag efter att ha läst vidare.

 10. Kul och prova på och göra eget och ägg har man ju ofta hemma. Så fina ni blev med ägg i ansiktet. När jag gick gymnasiet, körde vi ägg i håret, det skulle med vara bra, om det är sant det vet jag inte haha…

 11. Haha vilka härliga bilder! Tack för tipset, tror nästan att hemmagjorda masker är bättre än dom man köper i butik men det är bara vad jag tror! Vill också prova göra egen ansiktsmask

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: