Morgon när kaffet smakar som bäst.

Hej.

För många med mig är det ett måste med en kopp kaffe innan det går att kicka igång dagen.När jag tänker efter så finns nog ingen kopp som smakar så gott som den allra första på morgonen. Undrar varför det är så egentligen?

Morgon när kaffet smakar som bäst.

Klockan ringde och jag var så där läskigt trött fortfarande.Känslan när man då kan krypa upp i fåtöljen under filten med sin kaffe är magi. Sakta känner man hur livet och dagen kommer vaknar i en.

16c

Har ni hört om kaffe att?

 • Det sägs även att kaffe ska höja humöret och minska depressioner.
 • Kaffe uppges ha en positiv effekt på matsmältningen och har vattenutdrivande egenskaper.
 • En måttlig mängd kaffe minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar. 3-4 koppar per dag brukar anses vara lagom.
 • Kaffe ska höja kroppstemperatur vilket också kan öka förbränning och kaloriförbrukning. Kaffe sägs även öka prestationen under ett träningspass – både när det gäller styrketräning och uthållighetsträning.

Allt detta vetande gör ju bara att morgonkaffet smakar ännu bättre.

16

PUSS

 

34 reaktioner till “Morgon när kaffet smakar som bäst.

Lägg till

 1. Intressant fakta att läsa! Jag dricker inte kaffe. Tycker det smakar så illa. Men däremot doften av nybryggt kaffe gillar jag så om kaffe smakade som det doftade skulle jag alltid dricka kaffe. 🙂

 2. Morgonkaffet är verkligen det bästa! Vad kul att få läsa lite fakta om vad det kan göra för en. Visste inte att det kunde minska depressioner faktiskt.

 3. Jag tycker faktiskt att kaffet är som godast på eftermiddagen. Det hänger nog ihop med att det är skönt att få ta en paus då.

 4. Jag kan nog inte säga att kaffe minskat depression för mig, men däremot håller jag med om att humöret höjs åtminstone för stunden när jag dricker kaffe. Tror det har med välbefinnandet som uppstår när jag dricker en kopp att göra. By the way så är muggen UNDERBAR!! Jag älskar både rosa och fåglar så den är helt i min smak 🙂

 5. Håller med dig morgon kaffet är ett måste och det smakar alltid bäst på morgon.Minst när vi var utan vatten en morgon och den morgon blev katastrof för både mig och sambon.Intressant fakta hade ingen som helt anning om något av dom innan ditt inlägg ❤

 6. Idag missade jag min obligatoriska kopp innan nio på morgonen pga barnen sovit så dåligt och jag helt enkelt inte orkade göra kaffe – DET gör jag inte om. Gud vilken huvudvärk och seghet som tog över hela dagen! Nej, imorn är det kaffe som vanligt😁☕️🔥🌾

 7. Så sant, första kaffekoppen är väldigt speciell och den smakar fantastisk gott ❤ Jag behöver inte dricka kaffe under dagen, men morgonkaffet är viktigast 👍

 8. Enda gångerna jag dricker kaffe är när det är på kväll på jobbet ich det är stressigt, jag är trött. Nackdelen är då att jag inte somnar förrän småtimmarna, om ens det. 🙂

 9. Men så spännande! Hade ingen aning om detta, får helt enkelt börja dricka mer kaffe, haha <3 Tycker kaffet efter lunch med en chokladbit eller nått fika är godast, men morgonkaffet är inte att gnälla på. Kram <3

 10. Den där kaffekoppen är ljuvligt vacker! Ja den första koppen kaffe på morgonen är verkligen underbart god!☺️ Jag har iallafall konstaterat att kaffe är väldigt vätskedrivande.

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: