Ekollonen börjar bli träd.

Hej.

Sent i september när jag var på Hågelby för att fota och fika kunde jag inte låta bli attt plocka med mig både ekollon och kastanjer hem. Jag hade nämligen läst om att om man höll dem i vatten tills de öppnade sig och man på ekollonen såg en liten spets i öppningen kund man plantera dem i jord inomhus för att sedan om de tog sig plantera ett eget träd som man drivit upp.

5d

Ekollonen börjar bli träd.

Nu har ekollonen varit i jorden i kanske 3 veckor. I helgen såg jag att jag lyckats såhär långt. Det börjar bli träd och fort har det gått. Nu återstår bara att välja en vacker plats för mina två små träd. Mina egna ekar. Det är faktiskt ganska stort tycker jag. Tydligen så ska det vara 50 % på att man lyckas få upp några ekar ofta ska man satt ekollonen för tidigt i jorden. Men inte jag det tog från slutet av september till mitten av januari innan  de kom i jorden.

5b5c5a

Vad har ni för er idag?

Jag har hemma fixat hela förmiddagen och känner mig lite nöjd nu när tvätten är helt klar och inte ens en strumpa ligger kvar på bänken i tvättstugan. Snart är det dags att åka in mot stan. På dagens schema står ”Titta på Stockholm” vilket jag tänkte göra innan det ikväll är dags för att göra botox igen.

♥ Puss & Kram ♥

 

 

26 reaktioner till “Ekollonen börjar bli träd.

Lägg till

 1. Men vad häftigt att kunna driva upp egna små ekar. Det ska bli kul attt följa och se hur hur dina små ekar tar sig! Jag visste att man kunde göra så med avokadokärnor men inte ekollon. Vill så gärna testa. Ska nog gör det med en avokadokärna framöver. Skulle vara lite coolt att ha en egen avokadobuske.

  Gilla

 2. Vad spännande att du planterat ju! Jag är väldigt mycket för odling, även om jag inte odlat själv något.. Men har ju bott på landet med växthus och med massa plantor.. Och jag tror att om jag får välja rätt grödor kan det nog vara oerhört roligt! 😀

  Gilla

 3. Men ååh vad fina små träd! Ja det kan ta några gånger innan man får till det! Pappa hade två fönster fyllda men krukor med olika frön och ekollon han hittat haha. Du får testa att odla en avokadokärna också 😀 De blir också så fina! Vart i ansiktet/kroppen gör du botox? 🙂

  Gilla

 4. Gud så spännande att få följa denna resan med ekollon trädet.Själv har jag planterat ett eget citron träd som klarade sig i 5år(tills sambon vråka ge den för mkt vatten)

  Gilla

 5. Så spännande! Har alltid velat plantera nåt liknande – kul att få följa ett träds uppväxt. 🙂 Får hoppas de om några år är ståtliga av sig.

  Gilla

 6. Men herregud så häftigt! Vilka gröna fingrar du har! Jag har precis börjat drömma om vad vi ska plantera ute i trädgården i vår, och faktiskt varit lite inne på att tjuvstarta något här inne, men det är svårt med både katt och barn som går loss på växter och plantor ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: