Är man inte på plats får jag….

Hej.

Det blev inte som jag hade tänkt vilket känns tråkigt. Men just idag fanns det ingen energi över till något alls och huvudvärken har inte velat ge med sig fast jag bjudit skallen på både ipren och alvedon. Jag skulle just nu vara på vernissage ”Trasdockan målar” med Erwik Communication och Atsub.

30a

Trasdockan målar – de utsatta barnens konst.

Jag skulle som sagt varit på vernissage. Trasdockan målar är ett initiativ av ATSUB (anhöriga till sexuellt utsatta barn). Barn i åldrarna 3 – 9 år i organisationens dagliga verksamhet har skapat flera olika verk som ställdes ut till försäljning till förmån för ATSUB:s viktiga arbete. I och med #metoo uppropen startade ATSUB upp #kidstoo för att lyfta fram anhörigas och de utsatta barnens röster.

Orkar man inte vara på plats får man stödja på annat sätt?

Så tänkte jag hemma i soffan. Det kändes lite extra surt att inte kunna delta när det handlade om barns konst när jag är ateljerista och arbetat med skapade för att berätta och uttrycka sin känslor. Jag skulle med andra ord velat se och höra hur ATSUB använde sig av målandet för de barn som är utsatta för övergrepp och svåra trauman. Jag har faktiskt läst på och sett att de har öppet hus en dag i veckan då jag skulle kunna smita förbi och ställa mina frågor.

30e
Bilden är lånad från ATSUB.

Stödja från soffan.

Som sagt är man inte på plats så får man stödja från soffan i stället. Genom att stötta ATSUB  visar du att du säger NEJ! till våld och sexualbrott mot barn. På hemsidan finns en shop där man kan köpa armband, Skrik för Trasdockan boken. De säljer även barnens tavlor från sommarlägren på vernissager och konstutställningar. Tavlorna ska man kunna komma in och kika på i föreningens lokaler. För mig fick det bli ett armband i grått och rosa.

30c

30gg

7

 

 

 

9 thoughts on “Är man inte på plats får jag….

Add yours

  1. Så synd att du inte kunde närvara, men man kan ju inte pressa sig själv hur hårt som helst när man inte mår bra. Det är ändå så fint att du gör vad du kan för att stötta hemifrån. <3

  2. Vad trist att du inte kunde gå. Verkligen så tragiskt att barn ska bli utsatta och att sådant här ska behövas. Förstår verkligen inte hur man kan ge sig på någon på det sättet

  3. Ett väldigt viktigt ämne du tar upp. Klart man ska stödja det, sen att du gör det ifrån soffan istället 👍

  4. Jag blev sugen på armbandet i beige, brun och svart färg. Sånt fint initiativ och bra att lyfta. Vad synd att du inte kunde gå på venissagen, men jag hoppas att huvudvärken lägger sig för dig snart! Aldrig roligt att ha ont.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: