Ekoönskan – Ett bra val.

” Inlägget är i samarbete med Lapland Eco Store ”

logo

Hej Hej.

Idag tänker jag att vi alla tar oss en ordentlig funderare på vad vårt sätt att leva faktiskt gör för vår miljö. I fjol började rapporterna nå oss om att Plastberget i Stilla havet är betydligt mycket större än väntat. I studien, som publiceras i Scientific Reports, har forskarna  analyserat flygbilder över området  och även analyserat material som tagits upp med nät från 18 olika fartyg. Forskarnas beräkningar antyder på att över 79 000 ton plast flyter omkring i ett område som sträcker sig över 1,6 miljoner kvadratkilometer (drygt tre gånger Sveriges yta).

17891-120089b8efa9-b069-4276-bc75-dd04f7a1d6f0

Plastflaskor hit och plastburkar dit.

När jag tog mig en funderare på hur många plastflaskor och burkar som man har hemma blev jag lite skraj. I samband med detta samarbete har jag fått upp ögonen ännu mera än tidigare och börjat använda de rostfria flaskor som vi redan hade hemma mera. Det kan vara svårt att hitta olika ekologiska, giftfria och miljövänliga flaskor på den svenska marknaden.

50722845_337113836891536_9206791358558240768_n

Jag ska börja plastbanta.

Det räckte med att öppna köksskåpen hemma hos mig för att inse att vi har på tok för mycket plastburkar, kannor, slevar och burkar. Nu måste vi alla börja plastbanta för en giftfri och mer miljötänkande livsstil. Alla kan vi ju börja någonstans tänker jag. Ett första steg som jag tänker på är att satsa på flaskor som är 100 % plastfria och endast är tillverkad av rostfritt stål och silikon. Klean Kanteen  har tagit fram både vattenflaskor, isolerade flaskor och matlådor i rostfritt stål.

Flaskor och termosar för aktiva liv.

Vi behöver både nya vattenflaskor och isolerade flaskor nu när operation plastbanta börjat hos oss. Lapland Eco Store har ett brett sortiment av både vattenflaskor med eller utan sportkork och isolerade flaskor som jag gärna tar med när det vankas timmar i hockeyhallen eller långa bilresor.

kleen1

Vattenflaskorna är tillverkade i rostfritt stål. Designen på flaskan gör det enkelt att dricka ur och greppa. Ofta tycker jag att take away muggarna är svåra att greppa och hålla i då formen blir otymplig så är inte fallet med Klean Kanteens flaskor. Öglan gör det även enkelt att bära med sig flaskan om man bär på flera saker utan att vara rädd för att spilla då flaskan nämligen är helt läckagesäker. Flaskans öppning är 44 mm vilket gör flaskan enkel att rengöra. Flaskorna rengörs med varmt vatten och diskmedel för hand före första användning. De målade flaskor bör endast diskas för hand. Super smart när man enkelt kan byta kork efter vad som vankas för användaren.

klean2

Isolerade flaskor, pipmuggar och glas fungerar som så att dubbel-väggs vakuumisolerade väggar håller dricksglaset kalla drycker kylda i ca 24 timmar och varma drycker heta i ca 6 timmar. I hela sex timmar håller den varma drycken sig varm det är nästan för bra för att vara sant. Inte ens i kaffebryggaren om man nu skulle låta kaffe stå så länge känns det varken fräscht eller drickbart.

Nästa vecka fyller jag år och det svarta isolerade glaset står högt upp på min önskelista. Glaset är inte bara snyggt utan verkligen praktiskt. Ytterligare en fördel med glaset är att det är är okrossbart och tål att tappas i marken eller på golvet utan att gå sönder. Det är ju långt ifrån alla glas som fungerar så att de klarar hårda tag och smällar.

Giftfritt från Klean Kanteen.

Det är dags nu att vi börjar bry oss om vår miljö för när vi börjar tänka och förstå ändras också våra vanor. Vi måste komma bort från engångsartiklar i plast och farliga kemikalier. De allra flesta plaster är syntetiska och framställs från råolja men som tur finns det även plaster som tillverkas av biologiskt material. Bra att veta att polymer inte är detsamma som syntetisk eftersom det i naturen, det finns gott om naturliga polymerer i form av stärkelse och cellulosa. Plaster märks med siffror i trianglar. Allra viktigast att undvika är polyvinylklorid (PVC), polykarbonat (PC) och polystyren (PS) då de innehåller restämnen och/eller tillsatser som kan skada hälsan men även de andra innehåller skadliga tillsatser och små restmolekyler som kan skada.

379dc594-9c8d-4405-ae8b-107fc08541d6

Att börja som jag att byta ut flaskor och take away muggar  i plast till rostfria från Klean Kanteen är en riktig bra start på just din medverkan till ett gott miljötänk. Dags att börja tänka om och tänka rätt.

Ha en bra dag.

♥ Kram Kram ♥

” Inlägget är i samarbete med Lapland Eco Store ”

 

16 thoughts on “Ekoönskan – Ett bra val.

Add yours

 1. Vilka fina vattenflaskor … bra att du tar upp det hör med miljön det är så himla viktigt . Tråkigt att det ska va så mkt skräp som kommer dit . 💕

 2. Väldigt smidiga flaskor! Jag använder inte super mycket plast sen innan tycker jag, men sådana här flaskor ska jag nog testa ändå, brukar vilja ha med både varma och kalla drycker när vi är på språng så perfekt 🙂

 3. Oj hade ingen aning om att det var så illa visste ju att det var illa men inte så! Ska absolut tänka på att köpa mindre plast eller återanvända saker !

 4. De är ju snygga, praktiska OCH bra miljöval, hur mycket mer kan man önska sig liksom? Tänker att du som åker runt på diverse ishockey och gymnastik och sitter relativt ofta i bilen borde verkligen få din önskan uppfylld. Jag tror att alla vuxna människor kan göra avsevärt mer för att se till vart vår planet mår bättre!

 5. Så snygga vattenflaskor och så bra att plastbanta, behöver verkligen också göra det! Blir rädd när jag ser högarna av plast, obehagligt!

 6. Bra inlägg!
  Plastförbrukningen i världen är verkligen brutal, folk förstår inte vad all plast gör med miljön. Så himla bra inlägg & bra att du upplyser det problemet 🌸

 7. ÄR skrämmande med all plast i haven. Om alla slutade ta plastpåsar i vid frukten på mataffären skulle vi spara in 260 påsar per år och person! Det är HUR mycket som helst. Blir på ett sätt glad av ditt inlägg, samarbetet med Lapland Ecostore är suveränt, har funderat på att kontakta dem då jag älskar deras produkter och alltid handlar där när vi plastbantat och köpt nya Klean Kanteen flaskor, tror vi har i alla storlekar haha

 8. Jag begriper inte hur man kan skräpa ner en massa i naturen!! Så smart att minska på plastanvändningen. Det ska jag också göra! Så snygga flaskor!

 9. Super bra tips! 🙂 Själv har jag en glas vattenflaska som jag tar med mig överallt, miljövänligare än plast i alla fall! 🙂

 10. Visst är det skräckinjagande. Men samtidigt.. Vad är egentligen bäst, materialmässigt kanske dessa är bättre.. Men vad tar mest från naturen under tillverkningsprocessen? Malmgruvor, sökandet efter metaller osv…

 11. Åh gud vad snygga dom var! Det är så viktigt att tänka på miljön och köper man dessa så hjälper man till en hel del. Jag förstår verkligen inte hur man kan skräpa ner så pass mycket i naturen, dom där bilderna är verkligen skrämmande 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: