Fredagens – Fika, fokus och present.

Halloj.

Nu är jag hemkommen från min Fredag. Jag har haft en supermysig dag även om jag hade lite svårt att få ro. En sak hände på nagelsalongen som var både rolig och speciell. På salongen gör de även fötter och de som fixar fötterna sitter som bakom nagelkunderna. När kunden som säkert suttit bakom mig var klar kom hon fram till mig och sa:

-Jag tror att du har varit min dagisfröken när jag var liten.

– Ja det stämmer för jag känner igen dig också.

– Du heter väl Kamilla eller hur? Jag minns särskilt när vi dansade disco på Dianas tempel i Haga parken. Nu när jag ofta går förbi där med mamma och så tänker jag på det och ibland springer jag upp och dansar lite. Jag minns att vi gjorde massa bus.

Visst blir man glad när man har gjort avtryck på de barn man haft i sina barngrupper. Inte minst när denna lilla tjej var 4 – 5 år när jag slutade på den förskolan. Idag är hon 25. Lite extra kändes det förstås när hon fortfarande dansar i Dianas tempel när hon går förbi. All lycka till i livet vad du än tar dig för lilla H.

Fredagsfokus – Som sagt nya naglar stod som fokus idag vilket var välbehövligt. Förr busade jag jämt till naglarna i alla möjliga tokiga kreationer. På sista tiden har jag kört på enfärgat och själv fixat och dekorerat naglarna efter tyckte och smak om jag känner för det en dag. Jag hade lite tid på mig och smet in på Espresso H och köpte med mig en kaffe till salongen.

18r18f

Jag gick även runt lite i några favobutiker och kikade på vårnytt. En ursnygg och härlig mössa hittade jag till min Wille på Designtorget vilken fanns i flera färger. Tänker att den skulle passa honom perfekt och kanske kunde bli en namnsdagspresent.

18n18o

Inne på HM Home på Drottninggatan kan jag gå varv på varv. Deras lilla blomster avdelning är helt magisk.

18h

Tänkte på en sak när jag åkte rulltrappan upp från Pendeln när jag kom in till stan. Jädrar vad snyggt och mäktigt vyn över alla rulltrapporna är.

18m

Fokuset fortsatte med en god lunch på Govindas Vegetariska på Centralbadet. Miljön där i ljusrummet är helt underbar. Nästan så att jag glömde bort att äta för att jag bara satt och andades in wao känsla hela tiden. Jag måste bara tipsa er alla som gillar vegetariskt och vegan mat att Govindas både vid Centralbadet och i Vasastan är fantastiskt bra.

18govinda18c18e

Fredagspresenten – Idag var det svårt att komma på vad jag skulle få för något. Tror aldrig jag letat runt i små många butiker utan en plan för att hitta min present. Till slut fick jag fråga mig själv, ”vad jag behövde just nu” , hand creme blev svaret så hand creme fick det bli.

18p

Fredagsfika – Ni som var inne hos mig imorse vet ju redan att jag skulle gå på Vetekatten idag och fika. Så fick det bli men jag hoppade det gamla anrika stället på Kungsgatan och gick på Vetekatten vid Centralplan eller ner mot Pendeltågen. Där brukar det vara relativt lugnare och det är riktigt behagligt att sitta och kika på alla som stressar och rusar förbi.

Semel testare Kamilla var i farten idag igen. Hittils i år har jag provat på Wallins och Vetekattens semlor och jag måste säga att Wallins semla leder än så länge med hästlängder. Vetekattens grädde var nästintill rinnande vilket kände lite små skumt.

18l

Ha det gott så hörs vi snart igen.

♥ Puss & Kram ♥

19 thoughts on “Fredagens – Fika, fokus och present.

Add yours

 1. Sån härlig fredag! Vad roligt att ett av ”dina” barn kom fram 😀 Jag brukar känna igen mina gamla dagmammor när jag ser dem på stan. Jättekul men har inte vågat gå fram haha.
  Älskar också h&m homes blommor!
  Jättebra fredagspresent tycker jag, att du verkligen stanna upp och tänkta vad du behöver också!
  Trevlig helg 😀 Kram

 2. Vilken härlig fredag.
  Och jag måste säga att jag älskar att stå och titta på dessa ställ med alla de fina blommorna, HM home här i Malmö har inte detta vilket jag tycker är synd, för dom hade haft mig där typ varje helg haha!

  Ha en fortsatt fin fredag!

 3. Det låter som att du har haft en helt fantastisk dag. Som jag önskade att jag också sprang in i någon förskolelärare och kunde berätta vilket avtryck denne satt i mitt liv. Jag förstår att du blev lycklig enda in i själen! Jag som gör semlor dagarna i ända på jobbet ibland ser direkt på bilden att grädden inte alls är tillräckligt hårt vispad.. Och inte har de skurit av toppen med någon vidare finess heller ser det ut som!

 4. Oh vad roligt att hon kände igen dig och sådant värmer ju. SÅ snygga naglarna vart, jag är svad för de mer dova färgerna. SÅ gott det ser ut =D

 5. Men vad kul! Vilket fint intryck du gjort!!<3 så jag hoppas att mina förskolebarn ska känna om mig när de är 25, haha<3 vilka vackra naglar!!! Letar inspo överallt nu för jag måste välja mina naglar innan imorgon, heh, stress. Gott med semla, vill också ha en<333 kram

 6. Helt perfekt fredag! Är du alltid ledig om fredagarna? Det är jag med. Jobbar du ff på förskola? Kul med alla gamla barn man haft, tänk att dom har barn själv nu….

 7. Men oj vad du har hunnit med mycket!
  Superkul med tjejen som hade så fina minnen av dig!
  Riktigt snygg färg på lacket och jag gillade mössan också – du skrev som så mycket och jag vill kommentera en massa saker, så ursäkta om detta blir helt osammanhängande 😀

 8. Snygga naglar 👍 gillar färgen ❤
  Vilket avtryck du gjort, det måste ju kännas fantastiskt ❤
  Vilken mysig dag du haft, verkligen fredagsmys ❤

 9. Så roligt, jag pratar även idag med mina gamla fröknar. Har till och med en som vän på Facebook. Det är så roligt att bli ihågkommen. 😊❤️ Snygga naglar 👌

 10. Alltså du gör alltid så fina naglar! När var det första gången du gjorde naglarna? Men gud vad roligt och sjukt att personen kom ihåg det 🙂

 11. När jag var tre år var det en pedagog som lärde mig teckenspråk. Det som kom att bli mitt modersmål (är hörselskadad). Än idag har hon och jag kontakt. Trots att vi flyttade tre år senare till en innan stad 40 mil ifrån. Men.. Idag är hon en av mina förebilder i mitt studerande mot att bli förskollärare jag också. Allt på grund av EN pedagogs omsorg om mig..

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: