Ta hand om sig själv.

Hej.

Hur man än vrider och vänder så är man alltid nummer ett i sina egna liv. Vilket vi många gånger glömmer bort. För vi vill vara till lags, vara omtyckta, behövda, ha status, ligga bra till, vara älskade och vara uppskattade för våra prestationer. Varför måste vi så ofta söka bekräftelse från andra för att känna oss nöjda med oss själva. Varför är det viktigare att höra från chefen att man gjort ett kanon jobb när man själv både vet och känner att det där arbetet gjorde jag bra? När slutade vi bry oss om vad vi själva tycker om arbetet vi nyss gjort? För tänk om jag vet, att jag gjort det bästa och chefen sedan vill att jag skulle gjort lite annorlunda lite mera då blir vi lika plötsligt som det går att vända på handflatan inte nöjda längre utan tycker vi är urkass. Den som har kämpat för att bli en bättre person har säkert märkt att ett av de bästa sätten att nå välmående är att helt enkelt ta hand om sig själv.

17d

Ta hand om sig själv.

Det finns inget värre än att göra sitt liv och sin personlighet underordnad andras konstanta godkännande och beröm. Då är det lätt att man blir en trasdocka om man följer allt samhället och alla andra säger är bäst för just dig.

Några viktiga tankar att tänka om sig själv.

 • Lyssna på dig själv istället för vad andra säger om dig.

Att lyssna på dig själv handlar om att följa sin egen intuition.  Att våga tappa bort dig på en väg andra säger att du inte ska ta.  Att lyssna inåt och agera därefter det är både mod och prestation.

 • Hålla sig ifrån det som inte är vackert, användbart eller roligt.

Att tänka i dessa banor ger dig lycka och har hjälpt mig undvika de flesta av de dåliga vibbarna omkring mig. Att plocka bort de källor som dränerar mig på energi har och är nödvändigt för att må bra. Om vi inte har möjlighet att varken se eller leva livets nöjen så bör du verkligen fråga dig själv vad livet betyder för dig och vem  eller vad som har fått dig att tänka just så.

” Njutning är det goda. Det är starten på varje preferens och varje motvilja. Det är frånvaron av smärta i kroppen och rastlöshet i själen.”

 -Epicure-

 • Du behöver inte offra mig för någon eller något.

Hela samhälle har tvingat på oss alla idén om att allt som är värt något i livet kräver en uppoffring. För att få eller nå något måste vi  till exempel offra några extra timmar på gymmet för den sjätte magrutan när vi helst ville promenera med hunden i stället….  Byter vi ut det tankesättet att vi tränar för att vi tycker om  det och tycker det är kul blir det istället en passion.  Vi lär oss snabbare och bättre i  en avslappnad miljö där vi känner oss trygga och bekväma. Att göra något vi inte gillar kallas stress. Att göra något vi gillar kallas passion.

 • I relationer måste du ibland släppa din stolthet men aldrig din egen värdighet.

Ibland har du tagit emot hårda smällar, medan andra gånger har det känts som om du seglat iväg. En sak som jag lärt mig i livet är att jag måste vara min egen bästa vän. Till slut har vi bara oss själva kvar att lyssna till och kanske har du lyssnat fel flera gånger och fått sår men också lärt dig. Ta ingen skit som Grynet sa, handlar om att inte lyssna på vad andra tycker att man ska eller borde göra. Stå upp för dig själv.

 • Ta hand om närstående och eliminera alla som åsamkat dig skada från ditt liv.

Förr kunde jag älta och fundera på varför någon gjorde si eller så tills jag blev knäpp Nu däremot tänker jag inte ödsla en enda sekund på att försöka förstå varför vissa personer har sårat mig med sin likgiltighet, försökt förödmjuka mig, förrått eller dömt mig.

Livet ger oss en begränsad tid att njuta, så jag tänker göra mitt allt för att den tiden ska vara så bra för mig den bara kan. Så mitt tips till er alla får bli!!!

17gg

Puss & Kram

13 reaktioner till “Ta hand om sig själv.

Lägg till

 1. Detta är något vi behöver påminnas om då och då, att vi lever för våran egna skull och att man känner sig själv bäst. Jag brukar ha egetid på kvällarna flera gånger i veckan då jag tänder ljus lägger någon ansiktsmask eller liknade slappnar av och försöker se mina egna fina sidor. För att jag ska kunna ge mest av dom till min omgivning måste jag lära mig att se dom själv först

  Gilla

 2. Så rätt, min man är en bekräftelse person, vi har faktiskt läst en bok som heter kärlekens olika språk eller något sånt. Där visade det sig att han fylls med energi av bekräftelse. Jag däremot mår bra av tid med människor. I allafall så är han beroende på den där bekräftelsen av chefen och andra människor.

  Jag däremot märker att jag gör ett bra jobb när människorna drar sig till mig, mina brukare frågar efter mig, mina vänner hör av sig och vill ha tid tillsammans med mig. Om sen inte chefen är nöjd…ja sparka mig då haha, för jag vet att mitt samvete är rent och jag har gjort mitt bästa.

  Haha vet inte om du fattar nått, jag känner att jag babblar.

  Vissa mår bäst av bekräftelse som min man, det var väl det jag ville ha sagt 😂😉

  Gilla

 3. Det är verkligen så rätt som du skriver, viktigt att vi tar hand om oss själva och lyssnar på oss själva. För vi är verkligen bra!

  Gilla

 4. Viktigt ämne som du belyser med detta inlägg 🙏🏻🙂 många känner nog igen sig i det du skriver. Jag var likadan tog åt mig alldeles för lätt oavsett vem som sa vad ett tag men jag var nära in i den berömda väggen men en polare sa till mig att det finns inga måsten. Allt som man gick och funderade på och ältade bara rann av en. Det är viktigt att se till SIG SJäLV först.

  Gilla

 5. Du är så duktigt med detta på dina fredagar. Jag har lovat att välja bort dåliga energier och lyckats ganska bra faktiskt. Imorgon ska jag ha en heldag med mannen min.

  Gilla

 6. Vilket klokt, viktigt och bra inlägg! Du har så rätt. Vi måste vara vår egen bästa vän, lyssna på oss själva och ta hand om oss själva. Det är inte hos andra vi ska söka bekräftelse, utan inom oss själva.

  Gilla

 7. Så klokt och sant! Det ligger inbyggt i oss att ” bli accepterade av flocken” men som du skriver vi är ju den viktigaste personen i vårt liv. Mår vi bra får andra det bättre. Lyssnar vi bara på andra mår vi sämre själva.

  Gilla

 8. Du har så rätt i det du skriver om samhället gör ju att man istället ska ha den där perfekta magrutan men man kanske vill ta en fika istället och det får man ju. Vi har ett liv då får man göra det bästa av de. de gör jag med 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: