Så sugen på Bonnakringlor.

Hej.

Vakande i morse och var så vansinnigt sugen på Bonnakringlor. Trist bara att skafferierna saknande hjortronsalt.

17a

Är det något som jag verkligen tycker om från Bonnalandet så är det Bonnakringlor.
Jag tror att det var min morfars ”hemsamarit” som de kallades förr som introducerade dessa läckerheter för mig. När samariten varit där kunde jag och min syster sitta och mums tills fatet var tomt. Kul är att Tilda och Marcel gillar dem lika mycket som jag. så jag får nog gå till ICA under dagen och löpa med mig det magiska saltet hem.

17

Recept för er som vågar prova Bonnakringlor.

Ingredienser
8 dl rågsikt
2 msk socker
0,5 tsk salt
3 tsk hjorthornssalt
100 g smör
3 dl gräddfil

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Smula i smör och nyp in smöret i mjölblandningen. Häll i gräddfilen och knåda i hop till en deg. Dela i 24 bitar, rulla (10-12 cm) och forma runda kringlor. Häll strösocker i ett fat eller vid skål, lägg kringlan i sockret och se till att sockret sitter på hela kringlans översida, dvs den som är ner i sockret. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på  250° i ca 8 minuter.

7

33 reaktioner till “Så sugen på Bonnakringlor.

Lägg till

 1. Spännande, jag har nog aldrig hört talas om dessa kringlor tidigare. De ser mumsiga ut i alla fall! Hoppas du får med dig saltet hem idag så det blir några bakade. 🙂

  Gilla

 2. Instämmer i kören här bland kommentarerna, jag har aldrig hört talas om det förut. Äter man dom som fikabröd? Jag har hamnat i en bakperiod för stunden så det är inte alls omöjligt att jag prövar på detta!

  Gilla

 3. Säger som de andra, jag har aldrig hört talas om sådana kringlor. Låter väldigt gott 🙂 Ska kolla med min bagare här hemma om han vet vad det är 😛

  Gilla

 4. har nog aldrig provat dessa tidigare, men låter helt klart som om jag måste ta och göra det inom en snar framtid. MUMS! Vad äter man till? Är det typ som ett bröd med lite smör och ost eller är det en bulle? Så förvirrad, hahah ❤

  Gilla

 5. Spännande, jag har aldrig ätit dem och aldrig sett dem förrut. Vad är bonnalandet (jag som inte är allmän bildad haha)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: