Fredags – fokus, present och fika.

Hej Hopp.

Så var det fredag igen fast jag vet faktiskt inte om det känns som fredag. Jag tycker att alla dagar bara flyter in i varandra just nu.  Ska jag vara riktigt ärlig så är jag klar med 2018 och det går jättebra för mig om det skulle vara 1 januari redan imorgon. Fredagar är ju som ni redan känner till min speciella dag så blev det även idag. Idag åkte jag in till Söder där jag skulle på möte på utredningen jag gör. Så det passade bra att åka en en bra stund innan och göra lite Andas Stockholm.

Fredagspresent hittade jag inne på Granit. En butik som jag kan går runt runt i hur länge som helst. Jag älskar deras rena och stilsäkra design så mycket. Just idag blev det en liten medicinflaska kallar jag den som jag satt en murgröna kvist i och en av deras pennor som jag tycker är så sköna att skriva med. Ny härlig penna behövs ju om jag ska vara redo med nya året.

28a28b

28hh

Fredagsfika Jag hade i uppdrag av dottern att köpa en present till hennes kompis som har tjejfest imorgon. Så jag smet in på LUSH och doftade och blev inspirerad precis som jag alltid blir när jag går in i de butikerna. Färska ansiktsmasker är riktigt coolt tycker jag.

28d

Fick höra av en läsare att jag fikar ofta på Espresso House. Det stämmer att jag fikar ofta hos dem. Mycket för att ska jag bara ta en kaffe så har de godaste kaffe och Cappuccino. Plus att jag faktiskt haft en hel del gratis kaffe från dem vilket jag inte sagt nej tack till när jag fått kaffepengar av nära och kära. Så idag blev det en fredagsfika på just Espresso H. Kul när jag stötte ihop med gamla vänner från rehab. Hade jag haft mer tid innan mitt möte hade jag minsann visat att jag är en mästare på tre i rad.

28e28f

Fredagsfokus stunden blev inte vad den brukar bli kan jag säga. Det var tufft idag hos psykologen på utredningen. Så det var skönt att jag fick prata några minuter med min läkare innan jag gick därifrån. Jag gjorde som jag gör ibland när jag behöver hitta ny energi… tar på mig mina kamera glasögon. Tänk att jag aldrig tittat på Maria kyrka tidigare. Nu har jag redan favoritkyrkor om man nu kan säga så. Men Stockholm har så många vackra kyrkor och Maria kyrka är definitivt en av de vackraste.

28g28h28i

Fredagsmys idag hade vi de godaste bullarna jag vet förutom min farmors bullar (nu lever inte min farmor längre men hon gjorde de godaste jag fortfarande vet) som fredagsmys. Jag gick in på Fabrique och köpte med mig kardemummabullar hem till oss alla. På pendeltåget doftade det så mycket bullar att paret som satt framför mig frågade vad det var som var så speciellt med Fabrique som hade bakverk som doftade så ljuvligt. Jag var garanterat bästa reklam tanten för bageriet för paret googlade upp bageriet och skulle åka in och ta en fika redan imorgon.

28j28k

7

 

 

 

37 reaktioner till “Fredags – fokus, present och fika.

Lägg till

 1. Jag vill också att det ska vara första januari nu. Känns bara som en enda lång och jobbig raksträcka. Bullarna ser verkligen goda ut! Nu blev jag sugen på kardemummabullar. Jag tycker också om att fota kyrkor men jag gör det alldeles för sällan.

  Gilla

 2. Sån härligt fredag du fick även i går. Det är alltid så härligt att läsa om dina fredagsfokus och fredagpresenter. Så roligt att stöta upp ihop med gamla kompisar från rehab. Espresso house har de godaste kaffet 😍

  Gilla

 3. Vilken mysig fredag, ibland är det skönt att titta runt och bara supa in luften av det gamla vackra ❤

  Bullar mums och tänk att bageriet fick en levande reklampelare ❤

  Gilla

 4. Det är det där lilla som gör det stora så mycket bättre, den lilla flaskan blev ju hur bra som helst med kvisten i tycker jag. Åh jag hade också fikat på EH ofta om jag hade haft det i närheten, älskar deras kaffedrinkar!

  Gilla

 5. Att ta en fredagsfika hos Espresso House låter perfekt!! Jag brukar också fika där ibland. Granit har mycket fint att titta på. Kardemummabullarna ser hur goda ut som helst.

  Gilla

 6. Nya pennor är ju det bästa 😀 Det är så fint att ha en kvist i en flaska eller liten vas, jättehärlig inredningsdetalj! Kyrkan var väldigt vacker! Sugen på att se hur den ser ut inuti!

  Gilla

 7. Om jag är Stockholm en fredag vill jag spendera den med dig. Köpa paket till mig själv ta en gofika och se med nya ögon på det vackra i vår huvudstad. Ledsamt att ditt möte blev tufft men det är kanske för att göra det bättre? Kram

  Gilla

 8. Förstår att det kan bli väldigt känslomässigt efter ett möte med psykologen.Det tar mer än man faktiskt tror att det ska göra på en.Hoppas att det kändes bättre framåt kvällen.

  Gilla

 9. Håller absolut med, fredagen är den bästa dagen på hela veckan. Det spelar ingen roll om man är ledig eller jobbar, den är bäst.
  Nu är det inte långt kvar, snart är det 2019…

  Gilla

 10. Håller med om att fredagar är en bra dag! Blev lite nyfiken på fredagspresenten, är det alltid en present till dig själv? Köper fredagspresenter till barnen ibland, men kanske borde köpa något till mig själv någon gång också.. Btw, blev jag grymt sugen på bullar nu, ha ha!

  Gilla

 11. Men du så great, med gratis kaffe där och de har ju även väldigt gott fikabräd. Samt kul att gå shoppa åt dottern =D, Granit kände jag till tror jag, men aldrig varit in i ngn burik.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: