” Vänner jag valt att ha kvar i mitt liv”

Halloj.

” Vänner jag valt att ha kvar i mitt liv”

Lucka nummer 16 i Kajson Julkalender – handlar om vänner som vi valt eller väljer att ha kvar i våra liv. Jag tycker även att denna luckan är svår – i år var luckorna svårare i kalendern än vad de var i fjol.

Visst har vi alla kommit till punkter i livet när vi måste välja om vi vill eller kan ha vissa vänner. Det kan bero på saker som hänt mellan vännen och mig eller situationer som uppstått i livet. Jag tänker  särskilt på när par som man umgåtts flitigt med väljer att separera.  Några av de tjejerna kom man nära och valde att ha kvar i livet. Men det kan bli knepigt ibland också.

Minns för många år sedan nu när vi var på en bjudning och flera av männen var där med sina nya flickvänner som nu är fruar för många. Där och då uppstod en situation som blev lite knepig för både en av männen och mig då jag umgicks och umgås fortfarande mycket med hans ex. Varför måste man oftast välja sida vid sådana tillfällen? För mig föll sig allt naturligt jag lämnade det samtalet utan att kommentera något. Jag ville inte varken veta eller höra. Det var lite spänt en stund men sedan suddades den situationen ut. Han och jag är fortfarande lika mycket vänner då som nu så jag valde aldrig sida det föll sig naturligt. Idag är jag fortfarande vän med denna tjejen och tänker minsann behålla henne livet ut. Hon är en fantastisk vän. Visst vore det fint nu med en bild på oss men den besparar jag er till annat tillfälle.

22

Vad är Kajsons Julkalender då?

Jo – varje dag 1-24 december öppnar alla vi bloggare en lucka med gemensam rubrik för fri tolkning. Tanken är att ni läsarna ska kunna klicka in på sina favoritbloggar och se samma lucka öppnas men med varje bloggares personliga tolkning (och för dig som bloggare är det en chans att skapa personlig content med valfria bilder och text men med en liten extra kick i baken och inspiration från julkalendern.) Dessutom kan man ju förbereda och förinställda sina inlägg redan nu vilket gör att ni har ett inlägg per dag färdigproducerat i december så att ni kan lägga tid på att baka julgodis och dricka glögg med vännerna i lugn och ro. Smart va?

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

pusskram

14 thoughts on “” Vänner jag valt att ha kvar i mitt liv”

Add yours

 1. Det är hemskt att behöva välja sida, jag har dock aldrig gjort det utan fortsatt att vara vän med båda o sen har dom fått välja om dom vill bryta med mig på grund av det!

 2. Svar: Blir glad av att läsa din kommentar på bloggen, att du inte dricker kring jul! <3

  Det där med att vara vänner efter folk separerat tycker jag ska vara frivilligt Jag menar jag vet ju hur det är att vara gift nu, det skulle kännas jätte konstigt om till o med hela hans familj skulle vända mig ryggen, så länge jag inte gjort något liksom. Okej att inte bli inbjuden på kalas, men man kan ju hålla kontakten ändå beroende på hur allt är!

  Hoppas du har en underbar lördag!

 3. Såna tillfällen är så jobbiga. Jag har vart med om de en gång. Min kompis var tillsammans med en kille och jag med den killens kompis. Sen gjorde min kompis slut med killen och blev tillsammans deras andra kompis. Det blev kaos i hela de killgänget 🙈 jag valde att vara mer med min pojkvän som jag hade då

 4. Det är jobbigt att man måste välja sida. Det är nått jag inte vill göra, men det är nått jag har fått göra alltför många gånger. Vissa gånger har varit jobbiga, andra gånger har det fallit mer som en självklart val.

 5. Det är jobbigt att behöva välja sida. Man blir ju bra vän med båda när de är i ett förhållande så det är svårt att välja sida 🙁 jag miste alla mina ”vänner” när jag blev gravid.. eller rättare sagt när jag blev mamma. Har inte många vänner idag. ❤

 6. Har heller aldrig förstått det där med att behöva välja sida, varför ska vänskapen dö ut för att de väljer att gå skilda vägar? Vet även folk som slutas umgås eftersom de umgicks i par förr och därmed inte längre går med motiveringen ”vi är fortfarande ett par, men Bill och Bulla har ju gått isär, då kan vi inte umgås längre”. Har överlag ganska svårt också för par som sitter ihop med varandra likt nyförälskade tonåringar. Som aldrig umgås med andra själva utan alltid är med varandra. Visst får man vara kär och älska varandra men man lär ju fortfarande ha kvar ett liv utanför partnerns.

 7. Ja det här med gemensamma par, vi har haft några, den första var min mans bästa kompis, han var även hmmm killen jag dejtade innan min man. Han och hans nya blev kompisar, men på någotvis rann det ut i sanden, om det var pga av vårt förflutna vet jag inte, men det kändes som det.
  Par nummer två gick isär. Han var otrogen och där blev det automatisk att jag valde sida. Min man försökte umgås med han, men även där rann det ut i sanden. Vi pratar när vi ses typ. Tjejen i förhållandet är jag dock väldigt nära vän med.
  Det är inte alltid lätt detta med vänner, man växer åt olika håll och vänskap bara försvinner.
  Jättekul att läsa om dina erfarenheter kring detta ❤

 8. Detta kan verkligen bli knepigt. Jag kommer från ett mindre område och jag var en av de få som valde att plugga efter gymnasiet, men jag kom hem o hälsade på då o då. Varje gång jag kom hem så kändes det som jag hade utvecklats o de stått still. Jag började åka hem mindre o mindre o tillslut fick jag ta snacket med 2 kompisar, idag är vi inte vänner men inte ovänner heller, bara glidit ifrån varandra

 9. Jag försöker komma på här om jag har någon erfarenhet av vänner som har försvunnit pga separation eller att jag har varit tvungen att välja sida. Kan inte komma på några just nu. Men visst förstår jag att det kan uppstå knepiga situationer. Och det låter som att du har gjort alldeles rätt i att låta saker falla naturligt.

 10. Det er virkelig vanskelig å forholde seg til skilte mennesker. Det kan oppstå drama og misforståelser hele tiden. Jeg synes det er vanskelig og velger nok bort den ene parten, bare frodi jeg ikke takler alle de vanskelige situasjonene som kan oppstå.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: