Julens viktigaste klappar.

Hej.

Hur går det för er med alla julklappar och förberedelser? Vi börjar nog bli klara och ha det mesta under kontroll, tror jag. Jag tänker lika varje jul att det är helt galet vad dyra och många klappar vi ska ge bort. På tok för galet åt alla håll enligt mig. vi tappar ofta kontrollen och köper och ska ge än det ena och andra bara för att. Visst är det roligt att både ge och köpa men vi glömmer bort att alla inte har de möjligheterna till att hänga med i julklappshysterin. Vi i Sverige har alldeles för många medmänniskor som inte kommer få uppleva en god jul i den bemärkelsen som jag tänker mig en God och fröjdefull jul. Just därför har jag redan skänkt gåvor till bättre behövande.

22dec1

Skänk en gåva till Stockholms Stadsmission de arbetar för att ett mänskligare samhälle genom social omsorg, vård, arbetsintegration och utbildning.

22b

Skänk en gåva till Rädda Barnen de arbetar för barns rättigheter och för att förändra vuxnas attityder och beteenden mot barn.

22d

Skänk en gåva till Unisef arbetar för alla barns rättigheter. Över hela världen kämpar Unisef för att alla barn ska få den barndom som de har rätt till.

22c

puss1

25 thoughts on “Julens viktigaste klappar.

Add yours

 1. Härligt att ni börjar bli klara med det ❤️💕❄️ Själv har jag bara mitt julfika i år till familjen då familjen har bestämt att vi kör bara med gemenskap ❤️💕❄️

 2. Vilket bra inlägg!! Jag håller med om att det är många som har det sämre ställt. Jättefin tanke nu i juletider där mycket fokus ligger kring köphets och konsumtion ♥️😍♥️

 3. Skönt att ni snart är klara, förr har jag inte haft så bra ekonomi o har känt den är lite bättre nu, och jag har nog spårat ut lite. Köpt till vissa som vi sa vi ej skulle osv. Jag har bara haft sådan extrem julglädje i år så har ej kunnat hålla mig .

  Ja det har du alldeles rätt i, så många som inga klappar får

 4. Jo det går bra med alla julförberedelser här, lite stressigt dock haha! Vad skönt att ni nästan är klara! så fint gjort av dig att du har skänkt gåvor 🙂

 5. Skönt att ha det mesta klart här råder det totalt kaos och jag vet inte ens var jag ska börja…

 6. Vad fint att du delar med dig till de som har det mindre bra <3 Jag skänkte en stor peng till sjuka Oscar. Sen brukar jag ge tiggaren i byn en större summa också. Kram på dig omtänksamma fina du.

 7. Fint inlägg! Jag har skänkt till rädda barnen och varit med i en klädinsamling till Lettland. Alltid lite extra kärlek vid jul ♡

 8. Jag har faktiskt inte köpt en enda julklapp i år🙈 Men alla förberedelser är färdigt. Vi har gjort julköttbullar och tog fram jul skinka igår🙈

 9. Så fint och omtänksamt av dig, jag hade funderingar på att skänka lite hygienartiklar och liknande till vårt lokala härbärge. Med mina, för stunden, otroliga svårigheter med att planera och fixa saker i tid så får det tyvär vänta tills efter jul nu. Men jag tänker att det är okej det också..

 10. Brukar ge till Unicef varje år. Alla julklappar är färdigköpt, och har varit under lång tid. Skönt då det är klart

 11. Jättebra ändamål att stödja! Hörde idag att vi hittills handlat för 18 miljarder inför denna jul. Helt sjukt!

 12. Det är bara sonens julklappar som är klara här, ska in till stan i morgon och köpa de sista 🌸 så fint av dig att uppmärksamma olika organisationer, att skänka pengar till såna är ju den bästa julklappen.

 13. Jättefint att skriva om detta och visa lite förslag till de man kan hjälpa! I min hemstad så var det några som tog tag i att samla in julklappar till familjer som behöver. Familjerna var anonyma men de som hade hand om detta visste ju vilka de var. Så la de ut ett inlägg per familj där man kunde läsa vad de behövde och vilken ålder/kön det var på barnen och vilka intressen de hade. Så kunde man ge nya saker eller skänka bort fina begagnade till dessa familjer så barnen fick julklappar och även mat för vissa! Önskar så att den gruppen hade fortsatt..

 14. Det är helt galet att tänka på vad pengar det går. I år får barnen det de har önskat sig och inte en grej till utöver det bara för att. Till mina föräldrar och bror kommer vi inte ge något. Fint inlägg, tycker det är viktigt att bli påmind om att hjälpa de som är mindre bemedlade. Särskilt i juletid.

 15. Förra året gav jag och min lillebror som julklapp till varandra att vi, istället för att köpa en pryl, skänkte samma summa till valfri välgörenhetsorganisation. Kändes väldigt mycket bättre än att köpa någonting bara för att köpa 🙂

 16. Åååh så underbart! Så himla fin julklapp, brukar skänka till rädda barnen, känner att de behövs. Älskar att skänka till välgörenhet där man vet att det gör gott. Kram <3

 17. Nu kommer jag partypoopern men jag tycker såna där julklappar är SÅ tråkiga, då är jag hellre utan. Jag ger ofta till välgörenhet själv, är flickfadder i Plan, WWF fadder åt elefant & marin, medlem i astma och allergiförbundet, cancerfonden och självklart även Amningshjälpen (är hjälpmamma som du nog vet). Men jag VILL inte få välgörenhet i gåva från någon annan, det känns så himla opersonligt, då är jag hellre utan :-p.

 18. Bra att det finns de som tänker även på dem som inte har allt det som är ”så självklart” för många andra. Julen har verkligen övergått i hysteri över att köpa så mycket som möjligt och man glömmer ofta det viktigaste, gemenskapen och glädjen!

 19. Jag har gett bort julklappar till behövande och skänkt pengar till välgörenhetsorganisationer, gör det varje år och inte bara på jul. Så viktigt att tänka på!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: