Ta da Pepparkakshuset är klart!

Hej Hej.

Det är knappt att jag kan tro att dottern och jag fixade att både rita, baka, sätta ihop och dekorera detta pepparkakshus. Vi kikade runt på nätet om flera husmodeller som vi trodde vi kanske skulle kunna klara av. Därefter började vi rita delar på smörpapper och satte igång att klippa ut alla delar. En stor stor eloge till oss. Jag tror att jag hittade bästa grejen för att sätta ihop alla delarna. tidigare år har jag gjort varmsocker röra och halvt bränt ihjäl mig. Minns inte vem av alla bloggvänner det var som skrev om baking glue vilket jag snappade upp. Det baklimmet har hjälpt oss massor.

20peppc20peppb

Ta da Pepparkakshuset är klart!

Tilda satt nästan fram till midnatt igår och dekorerade pepparkakshuset. Flera timmar tog det så att hon tog sovmorgon idag var lätt att förstå. Hur som helst så är vi mer än nöjda. Nästa år ska vi baka större och ännu finare nu har vi verkligen fått en ny jultradition – baka eget pepparkakshus.

pepp2pepp1pepp4

5a

7

 

31 thoughts on “Ta da Pepparkakshuset är klart!

Add yours

 1. Vad fint det blev 🙂 Hur gjorde ni med baking glue? jag tyckte inte alls det var nå bra och svårt att få ut det. såg sen att man kunde värma det lite gjorde ni det? 🙂

 2. Så fint det blev! 😍 vi körde också baking-glue i år, mycket enklare än att smälta socker.🌸💕

 3. Det blev ju jättefint! Vad roligt att det gick bra 😀 Att jag har missat att det finns bakningslimm?? Det hade ju kunnat rädda många hus jag kämpat med haha. Orkar inte göra sockerlag hehe

 4. Gud så fint det blev. Mycket bra jobbat av er bägge. Jag funderar starkt på att köpa en ”färdig byggsats”, mest för att bespara mig från frustrationen om något går fel men också då jag är i behov av att utnyttja dagarna fram tills julafton på absolut bäst tidssparande sätt!

 5. Vad fint!! Minns att det var just det som var problemet de få gånger vi testat att göra pepparkakshus, det ramlade alltid isär. Kanske inte fanns baking glue på den tiden.. 😛

 6. Men så fint!
  Här är alla hus slut på varenda matbutik + helt slutsålt i lagret så blir inget pepparkakshus för oss i år😔

 7. Vilken fint pepparkakshus. Ni har varit superduktiga. Jag vet själv att det är lite pyssel och grejjer för att få det rätt ❤❤ Grymt bra gjort ❤

 8. Det blev ju jättefint!😊 Så duktiga ni är!! Det där limmet verkar sannerligen underlätta. Jag har inte lyckats bra med varmt socker!😆

 9. MEN vad fint! Med lilla tomten på taket dessutom, sååå fint <3 Roligt att ni gjort eget pepparkakshus. Är det något jag önskar vi hade som tradition så är det att baka pepparkakshus. Mysigt! <3

 10. Jag har gått och väntat på att få se slut resultat,måste faktiskt erkänna att jag är imponerad av erat arbete.Det kanske är er man ska anlita till nästa år för att fixa ett till oss.

 11. Wow vad duktiga ni har varit! Och det är så fint, man skulle kunna tro att någon bodde där. Skulle dock aldrig våga flytta huset utan att vara rädd för att ha sönder de 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: