Vem har sagt att???

Hej.

Nu är det lördag och jag har gjort första körningen av fyra idag. Helt galet men sånt är livet. När jag nu satt och kikade igenom bilder från igår sång jag tre som jag verkligen tyckte om. Just därför måste jag visa dem för er och berätta varför.

Vem har sagt att???

Tunnelbanestationerna i Stockholm är fula? Visst finns det några som är ruttna och halvläskiga men flera har saker som finns i minnet och betyder något. Som nedfarten till blå linjerna och pendeltågen från T centralen. Blåa knallblåa stationen har en plats hos mig sedan den tiden för 26 år sedan då jag bodde hos syster i hennes lägenhet i de norra förorterna innan jag fick min egna i Fruängen. Magisk takmålning i tunnelbanans blå linje.

14i

Vem har sagt att???

Det är försent att börja fixa julklapparna nu 9 dagar innan jul? Bättre sent än aldrig säger jag. Igår började jag…kan ni tänka er att köpa julklappar. Smet in på Lagerhaus och köpte med mig julpapper och snören från dem vilket jag brukar göra. Jag tycker att de alltid har så fina papper och fina prylar över lag.

14h

Vem har sagt att???

Tomten inte finns, kan man ju undra? Överallt svärmar det över med tomtar i skyltfönster och butiker nu men för att de ska utmärka sig lite i mängden just nu behöver de vara något extra. Som denna nästan verkliga tomte som satt i Buttericks skyltfönster. Wao så fin han är tomtefar!

14g

puss1

 

 

16 thoughts on “Vem har sagt att???

Add yours

 1. Fina bilder! Bra de fixat lite i tunnelbanorna, och jag tror inte ens du är sent ut, många går nog o köper med december lönen o slår in typ dagen innan:)

  Haha ja vem vet, kanske tomten finns

 2. Så fina bilder och så roligt upplägg på inlägget. Har faktiskt aldrig trott på tomten, mina föräldrar har aldrig gjort någon grej utav tomten osv, kram<3

 3. Jeg har ikke begynt eå kjøpe gaver ennå, det kommer til å bli en hektisk uke. Har aldri vært på tunnelbanen i Stockholm, men de er vel som de norske. Noen er fine andre er skikkelig kjipe.
  Ha en god dag 🙂

 4. Lagerhaus har fina presentgrejer! Här hemma har vi ett barn som tror på tomten och en som är säker på att han inte finns.🌸💕

 5. Det är ju roligt att de har målningar på det sättet, gör ju tillvaron så mycket bättre om man måste vara där dagligen! Hehe.. Jadu, bättre sent än aldrig, håller med. Min sambo började igår… så länge man hinner så =)

 6. Det är riktigt fint mes konst i tunnelbanan. Folk hinner ju knappt stanna upp och uppskatta det, Stockholm är så stressigt. Eller människorna är stressade🙈

 7. Jag är uppvuxen med att julklapparna köps runt pappas födelsedag, den 21/12. 🙂 Så nä, 9 dagar är att vara ute i god tid. 😀

 8. Så skönt med någon som utmanar andras negativa tänkande. T.ex om t-banans alla stationer. Det är alltför lätt att följa med i klagokören kan en tänka. Varje detalj är skapad av en människa och alla detaljer kan ge en något att fundera över som vem människan som ordnade just den var.

 9. Jag har sån kärlek för en viss grön & röd färgad station (solna centrum) då jag är uppväxt där, håller verkligen med om att många stationer är fina 🙂

 10. Vilken snygg målning i tunnelbanan. Och shit vad verklig den där tomten ser ut. Vi har precis bestämt att inte köpa julklappar till min sida av familjen och genast blev det några färre att fixa.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: