Juleskumdrink med Baileys.

Halloj.

Häromdagen läste jag ett receptet på en julig drink med Baileys. Jag är och har varit ännu värre Baileys fans än vad jag är nu. Är man ett fans så måste man ju såklart testa eller hur?

14bali1

Alltså hur gott är inte det här???

Helt galet gott! Sött, sliskigt och fett som bara den men vad gör väl det när det finns en morgondag. Tänk er juleskumtomtar som får koka i mjölk.. Sedan blandas det med Baileys och toppas med lättvispad grädde! Ni måste bara göra som jag  – testa!

Bilden är lånad från receptmakaren.

Till 3 drinkar:

6 dl mjölk, röd
12 juleskumtomtar
1 tsk vaniljextrakt
3 cl Baileys (i varje glas)
2 dl grädde, lättvispad

 

Gör så här:
Låt mjölken puttra i en kastrull.

Tillsätt juleskumtomtarna och vaniljextraktet.

Häll Baileys i ett önskat glas (3 cl)

Häll på juleskummjölken och toppa med lättvispad grädde.

Drinken ska drickas varm!

14bali2

Garnera med skumtomtarna.

7

 

32 thoughts on “Juleskumdrink med Baileys.

Add yours

 1. Jag är verkligen inte en Baileys-människa. Men okej jag blir inspirerad ändå av din juldrink där, eftersom jag inte heller är en skumtomte-kompis så tar jag ner några polkakäppar från grannen, krossar dom och blandar med mjölk och vaniljglass! Nu så kan vi fira fredag tillsammans -fast på varsitt håll. Ha en härlig helg nu!

 2. Shit vilken mjölkbomb, det enda jag kunde äta av ingredienserna var vaniljextrakten haha. Vet dock att det ska finnas en mjölkfri baileys så kanske går ändå 😉

 3. Vilken totalt maxad juldrink!! Låter som en kul grej att testa, kan nog vara gott!🌸💕

 4. Jag gillar också Baileys så detta är nog något jag verkligen skulle gilla 🙂 Ser riktigt god ut. Lite gulligt att toppa med en tomte 🙂

 5. Spännande drink! Jag har ett barskåp med runt 50 spritsorter som mest samlar damm. Men ingen Baileys eller annan mjölkbaserad likör. Däremot ska jag till Amsterdam en sväng i morgon så lär nog köpa en flaska Baileys så att jag kan blanda ihop en drink och testa 🙂

 6. Ja dra mig baklänges! Det där hade blivit årets julaftons drink om jag varit hemma. Älskar skumtomte o älskar Baileys

 7. När jag hade min ”varautepåkrogenperiod” så älskade jag just Baileys. Har inte druckit det sen dess men gissa om jag blev sugen nu när jag såg ditt recept. Älskar skumtomtar och Baileys så den kombinationen kan ju bara inte bli fel.

 8. Det lät ju hur gott som helst. Brukar ibland när jag har lust en helg att dricka baileys. Tycker det är supergott 🤩

 9. Men ÅÅÅÅÅÅH vad gott! Älskar mjölkdrinkar och speciellt om det smakar grädde och vanilj 😀 Måste testa detta!! Tack för tipset!

 10. Alltså detta ska jag fan göra nästa jul! Nu kan jag ju inte dricka nå detta måste jag skriva ner på en gång så jag kommer ihåg det! Lät ju sååå gott! 😍😍😍

 11. Det där både lät och så galet gott ut! Helt perfekt att bjuda på ju! Detta ska jag ha i minne om jag ska bjuda på något gott någon gång 🙂

 12. Åh jisses vaf jag blev till mig. Jag personligen gillar inte Baileys, men min svärmor gör. Jag ska spara detta och överraska henne på julafton. Tack för ditt tips🙏

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: