Allra smalaste gatan i Stockholm.

Halloj.

Idag hamnade jag halvt om halvt i en förlovning mellan två turister som skulle byta ringar mitt i Mårten Trotzigs gränd. De var sådär lagom fnittriga så jag kunde inte annat än att tok le. När jag kom och skulle gå trapporna ner genom gränden var ingen i gränden så jag hann fota de där bilderna som önskade. Paret kom från andra hållet och höll sin händer över en liten ask. Wao säger jag vilket vackert och coolt ställe att förlova sig på.

Allra smalaste gatan i Stockholm.

Mårten Trotzigs gränd är den allra smalaste gatan i Stockholm, som på sitt smalaste ställe är 90 cm.Det är nästan så jag drar ihop mina axlar eller det gjorde jag säkert för gränden är verkligen smal. Bara att gå trapporna upp eller ner och stanna till och andas. För där på gränden måste det finnas hur många historier som helst och passerat hur många människor som helst. Vilken historia gränden har! Gränden har fått sitt namn från den tyske köpmannen Mårten Traubtzich som köpte husen vid gränden i slutet av 1500-talet. Han blev en av stadens rikaste invånare men blev överfallen och mördad år 1617.

1500 talet, det är ju över 600 år sedan gränden kom till. Idag är gränden helt nedklottrad, det luktar både det ena och andra vilket är lite små äckligt men trots det så måste man gå upp eller ner på smalaste gatan. En to do grej definitivt för alla Stockholmare men även för alla turister.

6kk

6ii6jj

På tal om något helt annat.

Jag sitter i cafet och bloggjobbar samtidigt som jag lyssnar på Bingo och Katrin och deras Relationspodden. Det är dock lite små skämsigt att sitta och småskratta för mig själv. Alltså har ni inte lyssnat tidigare på Relationspodden tidigare gör det. Ni kommer garanterat komma dra på smilbandet.

7

26 reaktioner till “Allra smalaste gatan i Stockholm.

Lägg till

 1. Vilken häftig gränd!😁 Jag tycker att det är supermysigt med gamla stadsdelar och gamla byggnader! 1500-talet är ju väldigt längesen!

 2. Vilken smal gränd 🙈 vet inte om jag skulle våga gå där 🙈 jag har hört så mycket om deras podd. Det är alltid lite skämmigt att skratta för sig själv när man inte är hemma hihi

 3. Tycker Gamla Stan rent allmänt är så härlig att gå genom. Om jag promenerar hem från jobbet går jag gärna där, spelar ingen roll att jag gått där hur många gånger som helst, lika mysigt varje gång. 🙂

 4. Vad kul att hamna mitt i en förlovning 🙂 alltså gud vad tråkigt att folk har klottrat där! De är ju historia och så fint att förstöra!!

 5. Vilken häftig gränd, samtidigt som jag förmodligen hade fått fullkomlig panik över att gå där. Tycker inte om små utrymmen 😂

 6. Oj, jag kan inte minnas att det var så skitigt och nerklottrat.. :O Älskar Gamla Stan och har gått i den där gränden så ofta jag kunnat, haha. Eller så kanske det såg ut så i början av 2000-talet också men man har förträngt det negativa..

 7. Jøss dette var trangt. Bel ikke naboene enige om å dele vegg når de bygget. det er no litt rart at det er så trangt. det er trist at passasjen er så nedgriset. Det er ikke kult.

 8. Åh vilket fint ställe ändå att förlova sig på med tanke på platsens historia måste ha varit så vackert och sett dom. Vackra bilder på en vacker plats 🙂

 9. Även klotter kan ha sin skönhet. För mig speglar det verklighet, på nåt vis.
  Vad roligt att du fick bevittna en förlovning. <3 Jag har inte hört talas om gränden tidigare, men den låter som något som borde ses.

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: