Lucka nummer 2: ”Ett misslyckat val”

Hej.

ÅRETS BLOGG-JULKALENDER.

Även i år har jag bestämt mig för att hänga på Johanna Kajson  och hennes Blogg – Julkalender med tema ”Viktiga val i livet”. Temat handlar om att i varje lucka reflektera över viktiga val eller vägskäl i livet som på ett eller annat sätt påverkat mig.

Lucka nummer 2: ”Ett misslyckat val” .

Egentligen så vill jag inte se val jag gjort i livet för misslyckande för att genom att tänka att något misslyckat skapar så mycket negativitet vilken jag vill undvika. Men visst har jag gjort val som misslyckats och inte alls varit så fiffiga. Jag ångrar inte för egentligen så vet jag inte avd som riktigt hände men fel blev det och den skolavslutningen blev misslyckad.

2kaj

Första skolavslutningen på gymnasiet och jag och min vän satt på en parkbänk längs springspåren runt Joelsskogen och drack våra hemma blandningar. På den tiden i 9:an och 1:an på gymnasiet rökte jag lite av och till som de flesta gjorde på den tiden. Just denna dagen hade jag glömt mina cigg hemma så när några polare på långt håll kom förbi frågade vi om en cigg av en av dem. Både jag och min kompis tyckte den såg annorlunda ut och minns att vi frågade om märket. Till svar fick vi något i stil med att han köpt dem i när han varit över till Helsingör för att köpa sprit. Vi som redan var små berusade tänkte jag väl inte mer på den ciggen om det nu var den som ställde till det för mig. Strax efter att jag rökt upp ciggen blev jag aspackad sa vi på den tiden. Jag kunde inte gå för benen blev som förlamade. Polarna bar mig fram till parken där några vaktade mig medan andra ringde mina föräldrar. Tur att syster kom förbi och tog över vaktandet för de andra polarna ska ha övervägt att kasta mig i Linneasjön för att nyktra till. Tänk om de gjort det då hade jag garanterat inte skrivit här idag. Nu vet jag ju inte alls om det var någon narkotika i den ciggen eller om det var för mycket alkohol. Men personligen så tror jag att jag fick i mig någon skit där och då. Det var nog ett av de mest misslyckade valen jag gjort i mitt liv.

Från den dagen slutade jag röka vilket var bra i sin tur. En sak är säkert att jag aldrig någonsin varken förr eller i framtiden skulle frivilligt använda mig av narkotika i någon form. Det sägs ju att man lär sig av sina misstag och det gjorde jag verkligen. Efter den dagen smakade jag heller aldrig på någon annans hemma blandning utan var bestämd med att blanda min egen drink eller bara hålla i min egen öl. Bra val för eftersom jag hela tiden var på min vakt så hade jag koll på mig själv och mina vänner så ingen blev för berusad.

Vad är Kajsons Julkalender då?

Jo – varje dag 1-24 december öppnar alla vi bloggare en lucka med gemensam rubrik för fri tolkning. Tanken är att ni läsarna ska kunna klicka in på sina favoritbloggar och se samma lucka öppnas men med varje bloggares personliga tolkning (och för dig som bloggare är det en chans att skapa personlig content med valfria bilder och text men med en liten extra kick i baken och inspiration från julkalendern.) Dessutom kan man ju förbereda och förinställda sina inlägg redan nu vilket gör att ni har ett inlägg per dag färdigproducerat i december så att ni kan lägga tid på att baka julgodis och dricka glögg med vännerna i lugn och ro. Smart va?

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

pusskram

 

 

 

39 thoughts on “Lucka nummer 2: ”Ett misslyckat val”

Add yours

 1. Man brukar ju säga att även de onda har nått gott med sig. Ibland lär man sig den hårda vägen men i stället blev du rökfri på köpet. Otäck händelse i alla fall

 2. Oj vilken historia och vilken läxa du lärde dig av det inte bara i praktiken utan du var verkligen med om det med, Schyssta dina kompisar var också, samt så bra att din syster kom. Jag har aldrig testat narkotika, men var ju många i ens skola som har

 3. Ändå bra att det ledde till att du slutade röka. Tur att du inte hamna sjön. Väldigt otäckt vad gift kan göra med kroppen. Tur att det gick bra

 4. Vad bra att inget allvarligt hände och att den händelsen fick dig att sluta röka! Det har aldrig hänt mig men har fått ta hand om flertal polare som fått i sig annat än de trott.

 5. Usch, vad obehagligt. Vilken tur att det löste sig på ett bra sätt. Ja, även dåliga val har något positivt med sig som tur är, man lär sig av dem och du slutade ju röka 😊

 6. Riktigt rolig kalender hon gjort!
  Om det var något annat än en vanlig cigg du fick så var det väldigt oschysst att inte säga att det var något annat! Det är ju nästan som att bli drogad av någon, eller det ÄR att bli det. Fy. Men det var ändå bra att det förde något bra med sig och vad hemskt att dina vänner ville slänga dig i sjön! 😮

 7. Usch så otäckt. Tur att det inte gick illa. Som du skriver oftast tar vi med oss nån lärdom av det som blir mindre lyckat i livet.🌸💕

 8. Mina korkade val, mina val som har skadat mig enormt ångrar jag inte! Jag har haft många problem i livet, men dem har även lärt mig väldigt mycket om livet! Vill inte se det som jag misslyckas, vill se det som jag lär mig och utvecklas! Så himla bra att inte tänka negativt!

 9. Usch, det påminner om min första ”karatefylla” nästan på pricken. Samma orörlighet t.ex. Det var hemskt och dessutom var jag ensam och höll på att råka riktigt illa ut.
  Så skönt att din ”läxa” inte blev så dyrköpt i slutänden, jag säger läxa eftersom du själv nämner att du (liksom jag) lärde dig något av den händelsen, jag menar inget illa med ordvalet!

 10. Va intressant kalender! Usch va fult av personen om de så var cannabis i… Kände du nått på smaken? Om de va narkotika så brukar de kännas väldigt tydligt 😊

 11. Fy sjutton, som tur är har jag aldrig varit med om liknande, men usch vad hemskt om de kastat dig i sjön. Tur att det gick bra, massa kramar <3

 12. Jag har sett flera bloggare som kör denna julkalendern. Jag är lite sugen på att hoppa på, om man kan det såhär sent? 😍❤️

 13. Jag har sett flera bloggare som kör denna julkalendern. Jag är lite sugen på att hoppa på, om man kan det såhär sent? 😍❤️ Viktigt inlägg också. Man är så sårbar när man är ung.

 14. Vad bra att du slutade röka. Jag har också rökt både som tonåring och sen fick jag ett ”återfall” som vuxen men det är över elva år sedan som jag slutade nu.

 15. Vad roligt att du följer hennes julkalender. Jag hade tänkt göra det men jag såg att det var vissa frågeställningar som jag inte kunde svara på så valde att göra en egen 😀 Men oj vilken upplevelse som du har fått vart med om. Men som med alla misslyckanden så är det ju oftast inte det i slutandan då man lär sig något som gör en till den man är idag. Hoppas du hade en bra första advent 🙂 // Petra Elisabeth

 16. Det låter ju onekligen som det var något fuffens med den ciggen eftersom ni reagerade på att den inte såg ut som de vanliga.. lurt det där men tur ingenting hände.
  Vilken spännande kalender =)

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: