Hovsmeden gav bort hjärta.

Hej.

Idag var Tilda och jag var även på Hovstallets julmarknad. Hovstallet och deras julmarknad är ännu en jultradition som vi har dottern och jag. Kön som det alltid brukar vara in om man vill vara där när de öppnar är kanske inte så himla kul. Men i år gick den snabbt vilket var skönt med tanke på att det idag blåste nästan storm och regnade.

Kungens hästar är så fina.

Kungens hästar är så vackra men framför allt tillgivna. Det är så fint att se alla gosa med hästarna. Jag fusk tog en så fin bild på en äldre man som pratade och gosade med två hästar samtidigt. Den bilden blev så fin men jag sparar den i mitt minne.

30mm

Till och med jag vågade hälsa på hästarna på riktigt i år. Modigt eller hur? Visste ni att jag och syster red när vi var små. Morfar var så nära man kan att köpa en häst till oss. Strax innan köpet skulle göra blev min syster avkastad och stampad i magen på ridskolan. Där och då tog vår ridkarriär ett hastigt slut. Pappa sa blankt nej för både hästköp eller mera ridskola för sina döttrar.

30kk30jj30nn

Ett hjärta av kungens smed.

Vi var först in till Smedjan vilket var riktigt häftigt. Att stå mitt framför smeden när han skapade ett vackert hjärta. När vi gick runt i smedjan kom smeden fram och gav hjärtat han skapat till Tilda. Hur speciellt är inte det att fått ett smideshjärta halsband av kungens hovsmed? Wao sa både Tilda och jag.

30oo30pp30tt

Fika och finaste vagnen.

Vi smet in på Slottscafét och tog en fika precis som vi alltid brukar göra. Hela Hovstallet är så himla mysigt och har så mycket att visa upp för alla sina besökare. Tänkte nu när jag sitter här i hockeyhallen och bloggjobbar medan sonen spelar match att jag måste besöka Hovstallet en sommar bara för att se och känna känslan om den är den samma.

30slott130slott2

Finaste vagnen, varje gång vi går in till vagnarna säger vi till varandra att vi ska välja vilken vagn vi vill åka i. Tilda har ändrat sig lite genom åren men inte jag. För mig är det fortfarande samma vagn som jag ska åka i genom Stockholm på nationaldagen tillsammans med kungafamiljen.

30qq30rr

Ha nu en toppen kväll.

Alla fina  – Puss ♥

 

11 thoughts on “Hovsmeden gav bort hjärta.

Add yours

  1. Jag hade ingen aning om att du var en hästtjej förut, rolig fakta. Det var jag med en gång i tiden. Hästar är verkligen underbara djur. Gulligt att hon fick ett hjärta, fint var det också 🙂

  2. Hjärtat var verkligen jättefint. Vad synd att ni inte fick fortsätta rida, men kan förstå rädslan hos din pappa. Jag är osäker med hästar, men hade en mamma som skrämde upp mig. Bet ihop och två av mina tjejer är hästtjejer och dom för det vidare till sina barn vilket är fantastiskt. Är ju trots allt djurvän så jag spred inte min rädsla vidare.

  3. Men så obehagligt det där som hände med din syster! 😱 jag blev också avslängt från en häst som barn utan att göra illa mig men efter det var det inte samma sak för mig😬

  4. Men åh nu blev jag jätteavis!!😄 Om det är någon julmarknad jag skulle vilja gå på så är det just denna!!😄 Kungens hästar ser verkligen mysiga ut! Så roligt att få veta att du också har varit hästtjej!

  5. Vilken mysig dag du och Tilda hade även fast det blåste och regnade. Skönt att kön inte var så lång. Och en fika hinner man alltid med 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: