Spana in handdukar som fladdrar i vinden.

” Inlägget är i samarbete med HamamCo.se ”

Hej.

Visst är det lite komiskt eller magi vad vet jag men igår började jag fundera kring mitt samarbete med HamamCo.se och deras haman handukar men längre kom jag inte. I natt drömde jag att jag köpt ett hus på den Tukiska östkusten i Icemeler utanför Marmaris där jag varit på semester för många många år sedan. Drömde att jag sprang runt på stranden och samlade in handdukar som blåst ner från mitt klädstreck för att missat köpa nypor att hålla fast dem med. Nog är det allt lite knasigt vad man tar med sig sina tankar in i drömmarnas värld.

Turkiet i mitt hjärta.

Att Turkiet har en plats i mitt hjärta är ingen hemlighet. Flera av våra semestrar har gått till landet. Vi har varit på flera platser som gett mig minnen för livet. Så det kanske helt enkelt är så med tanke nattens dröm att det snart kanske borde hänga en liten nyckel till ett hus vid havet i Turkiet. Tänker mig att sitta i en skön vilstol med sand mellan tårna medan havets vågor slår mot stranden och mina hamam handdukar från HamamCo fladdrande i vinden.

hamam1

Vad är en hamam handduk?

Handduken har sitt ursprung i den turkiska kulturen, där de från början används vid traditionella turkiska bad – hamam. En hamam handduk har en hög uppsugningsförmåga samtidigt som den torkar snabbt. Handduken är smidig att ha med sig på träning, resa och stranden för att de tar så liten plats. Varför inte använda handduken som bordsduk eller som filt vid picknicken?

Traditionen Haman föddes ur turkiska badtraditioner med en djup respekt för vatten och renlighet. Hamam använder ångande värme för att värma upp musklerna, mjuka upp huden och släppa loss endorfinerna i kroppen. Ursprunget till ordet hamam är “att värma”. Sturebadet Marina Towers Hamam har skapat ett Hamam där de erbjuder vi Hamam-behandlingar och ritualer, ett tips för den som önskar uppleva den turkiska kulturen på nära håll. Mitt tips att att då ta med sin alldeles egna hamam handduk till badet.

Hamam handdukar från HamamCo.

Kan man som jag inte komma till Turkiet nu så får jag ta Turkiet till mig. Handdukarna är flatvävda med handknutna fransar/kanter i 100% Turkisk oeko tex-bomull.  Fransarna är den detaljen som jag tycker gör handdukarna så exotiska och speciella. Här har ni mina favoriter – In nu och hitta era egna favoriter!

hamam2

♥ Puss & Kram ♥

” Inlägget är i samarbete med HamamCo.se ”

 

 

 

 

 

34 reaktioner till “Spana in handdukar som fladdrar i vinden.

Lägg till

 1. Det där är ju helt klart universums magi när den är som bäst. 🙂 Du hade fastnat och behövde hjälp. Hjälpen kom i drömmen, som det ofta gör för oss alla. Hur underbart är inte det? ❤

  Gilla

 2. Oh, hamambad är något alldeles utöver det vanliga. Turkiet ligger mig varmt om hjärtat. Den nivån på gästvänligheten som Turkiet erbjuder sina turister är verkligen något extra.

  Gilla

 3. Är det någonting jag saknar med Turkiet så är det hamam. MMMM underbart! Visste dock inte att de fanns speciella handdukar för det. Man lär sig nått nytt varje dag. Lät dessutom sååå bra ❤ Kram

  Gilla

 4. Jag har två stycken handdukar från dem som jag fick i ett samarbete jag hade med dem för något år sedan. En svart och en rosa. De är fortfarande lika sköna och lika fina i färgerna 😀

  Gilla

 5. De låter jättebra. Ditt inlägg fick mig att drömma mig bort till i stort sett vilken strand som helst bara det är varmt! Jag har aldrig varit i aturkiet men så som du beskriver din känsla för Turkiet så känner jag för Egypten.

  Gilla

 6. Älskar att lära mig nytt om andra kulturer, jag var i Turkiet när jag var liten men skulle inte vilja åka dit idag när deras politik ser ut som den gör :/

  Gilla

 7. Jag älskar verkligen Turkiet, och favoritstället är Marmaris. Känns som om man kommer hem. Har tänkt köpa hem sådana handdukar då jag tycker dom är så snygga.

  Gilla

 8. Turkiet är verkligen ett fantastiskt vackert land! Var ett tag sen jag var där nu men sugen på att resa dit igen 😊 Tack för tipset på handdukarna, ska absolut kika in dom för de verkar ju superbra & är ju dessutom fina 😃

  Gilla

 9. Låter som en helt fantastisk dröm, synd att det inte var verklighet 😉 Åh att läsa detta inlägg gör en så sugen på at dra till värmen, 1 vecka eller 2. Dom där handdukarna var båda snygga och stilrena 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: