Sjukt stolt över Marcel.

Hej.

Har ni haft en bra onsdag så här långt? Jag har ont i huvudet igen och haft det hela långa dagen. Kanske kan det vara så att skallen gjort ont lite extra för att jag också varit lite spänd på dagens sjukhus besök med Marcel.

Sprutskola och läkarbesök.

Jag mötte upp Marre i Huddinge centrum där jag klev av tåget och gick och köpte en Cappucino innan Marcel kom till stationen. Idag var det mycket saker som stod på schemat när vi kom till Astrid Lindgren. Först ut var lungröntgen för att kolla upp lungorna innan nya medicinen skulle sättas in. Lungorna var hur friska som helst. Därefter var det dags för reumatologen och möta Maria som är ansvarig för Marre. Där började det att kollas upp om det fanns någon infektion för då kunde inte nya behandlingen påbörjas – inga infektioner så det var bara att köra.

Sprutskola lät ju lite spännande eller inte. Personligen trodde jag att sprutorna skulle vara typ som med diabetes en knapp man trycker in i låret eller magen. Så var det inte utan sprutor på riktigt. Tydligen så ska de även svida mycket när vätskan åker in i huden. Marcel fick alla tips och trix för att underlätta smärtan. Isglass var nog det som gick hem bäst hos Marre. Skolan om hur man tar sprutor var bra sköterska var så kompetent och kunnig. Efter en massa viktigt information och fakta skulle Marre prova att ta sprutan med en benkudde innan det var dags att prova på sig själv.

21e

Sjukt stolt över Marcel.

Att ta sprutor och stick är inte något som Marcel är så förtjust i. Hela hans barndom har han fått ta sprutor och blod för både det ena och andra. Så jag skulle säga att han är lite skraj och har låg blodtryck så han svimmar lätt vid sprutor. Gå från det stadiet till att idag lära sig ta spruta på sig själv är så otroligt stort. Det är ännu större att ta dessa som Marre gör än att ta en vanlig spruta där sticket gör ont och sedan är det klart. Marcels sprutor ska svida mycket vilket ska vara en obehaglig känsla som patienterna ska vänja sig vid med tiden.

Han gjorde det utan protester och använde tipset med isglassen och bedövning och uppmuntran efteråt. Ni anar inte vad hans mamma Kamilla var stolt över honom. Sköterskan berättade även att i de allra flesta fall hon lärt ut denna medicinen har processen tagit mellan 1,30 till 2 timmar. Marcel klarade första sticket på 20 minuter. Nu väntar en spruta dagligen i två månader därefter påbörja vid första känning av skov av sin Hyper IGD. Håller verkligen tummarna att detta kommer att funka nu.

21f

Dags att sätta mig och bloggjobba en timma eller två.

Ha en toppen kväll.

7

11 reaktioner till “Sjukt stolt över Marcel.

Lägg till

 1. Usch, så tufft det där låter. Jag är livrädd för sprutor och fick verkligen rysningar av att läsa inlägget. Förstår att du är stolt, det är du med rätta!

  Gilla

 2. Men shit vad sjukt starkt gjort av honom! Finns det något inlägg där man kan läsa mer om honom? Blev lite intresserad av varför han behöver sprutor 🙂

  Gilla

 3. Wow vilken kille, honom ska du med rätt vara stolt över!
  Jag har missat varför han måste ta sprutor?
  Har du något inlägg om det?

  Jag mår dåligt redan flera dagar innan jag vet att jag ska ta spruta så jag är verkligen impad att en ung kille fixar att spruta på sig själv!!!

  Kram kram

  Gilla

 4. Förstår att du är stolt över honom! jag gillar själv inte sprutor men lärt mig att hantera det. Får man fråga varför han tar dessa sprutor och varför han behöver dom?. Han är så stark 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: